Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
UNESCO-resolutie scheurt Tempelberg los van Jodendom - Christenen voor Israël
 • Een moslimgeestelijke op de Tempelberg in Jeruzalem. Op de achtergrond de Rotskoepel. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  UNESCO-resolutie scheurt Tempelberg los van Jodendom

  14 oktober 2016

  Christenen voor Israël veroordeelt de resolutie die op 13 oktober werd aangenomen door UNESCO over ‘Bezet Palestina’.

  De resolutie, waarin Israël steevast ‘de bezettende macht’ wordt genoemd, richt zich tegen Israëlische activiteiten op en rond de Tempelberg en roept Israël op om te stoppen om Jordaanse en Palestijnse ‘restauratiewerkzaamheden’ op de Tempelberg te hinderen. In de resolutie wordt de Tempelberg ‘Al Aqsamoskee/Al-Haram Al-Sharif’ genoemd, waarbij elke historische en religieuze band met het Jodendom wordt afgewezen.

  Ds. Wilem J.J. Glashouwer, president van Christians for Israel International stelde vandaag: “De Oude Stad van Jeruzalem is nauw en onlosmakelijk verbonden met het Joodse volk. Als christenen bevestigen wij deze historisch en Bijbelse band tussen het Joodse volk en de Tempelberg, en we verdedigen hun recht om de Tempelberg te bezoeken. De internationale gemeenschap moet niet toegeven aan diegenen die het bestaan van het Joodse volk en hun nauwe band met het land, en met name de Tempelberg ontkennen.”

  Volgens Andrew Tucker, directeur van Christians for Israel International weerspiegelt de resolutie niet het internationale recht en zou deze moeten worden afgewezen door het uitvoerend bestuur van UNESCO. “Omdat zoveel staten zich hebben onthouden van stemming, was het mogelijk dat deze resolutie door minder dan de helft van de lidstaten van UNESCO kon worden aangenomen. Een minderheid van Israël-vijandige staten zijn zo in staat geweest om de meerderheid van de internationale gemeenschap te vertegenwoordigen. Dat is een grof misbruik van UNESCO en een misbruik van de internationale orde. Deze resolutie weerspiegelt niet de mening van de meerderheid van VN-lidstaten en weerspiegelt niet het internationaal recht. Het is tijd dat de staten die zich onthielden van stemming hun oppositie tegen deze resolutie kenbaar maken en dat vredelievende staten openlijk bezwaar uiten tegen dit historische en legale revisionisme dat door sommige VN-lidstaten wordt gepromoot.”

  Binyomin Jacobs, opperrabbijn van Nederland reageerde: “Ik ben geschokt. Sinds duizenden jaren worden Jeruzalem en de Tempelberg genoemd in onze gebeden en nu wordt de historische en religieuze band tussen Joden en de Tempelberg door UNESCO ontkend. Deze verklaring versterkt het groeiende antisemitisme in Europa jegens Israël en de Joden in een tijd waarin juist tolerantie zou moeten worden gepredikt.
  Ik ben dankbaar dat sommige Europese landen, zoals Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk niet bereid zijn geweest deze agressieve resolutie tegen Israël en het Joodse volk te ondersteunen.”

  De Tempelberg is een heilige plaats niet alleen voor moslims, maar ook voor Joden en christenen. Door Israëlische activiteiten te veroordelen en te eisen dat Israël de ‘historische status quo’ respecteert, geeft UNESCO toe aan Jordaanse en Palestijnse claims op een exclusieve heerschappij over de Tempelberg. Dat is een fundamentele breuk in de rechten van Joden en christenen onder internationaal recht om de Tempelberg te bezoeken.

  Christians for Israel International is een internationale interkerkelijke organisatie en vertegenwoordigt meer dan 200.000 christenen in meer dan 40 landen wereldwijd.