Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Eerste thuis tussen de vlammen - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Eerste thuis tussen de vlammen

  25 november 2016

  24 november was de tweede dag voor Alina Gorlin in Israël. Haar tweede dag als Israëli en ook haar verjaardag. Een dag eerder was zij met haar man Evgeni op alija uit Moskou naar Israël gekomen. Naar kibboets Ein Hashovet in het noorden, via First Home in the Homeland.

  Ze was ‘s ochtends onderweg vanuit de Kibboets om gebak voor haar verjaardag te halen in de nabijgelegen plaats Yokneam, maar het lukte haar niet om thuis te komen. Ze raakte onderweg terug vast in het verkeer. Alle wegen naar Ein Hashofet waren geblokkeerd. Branden hadden zich door het gebied verspreid.

  Een andere familie, Gennady en Vera arriveerden die dag om 13.00 uur op de Ben Gurion luchthaven vanuit Minsk. Hun eerste thuis in het thuisland wachtte op hen in Ein Hashofet, maar ook voor hen waren de wegen afgesloten. Om tien uur ‘s avonds verlieten ze de luchthaven. “Naar het noorden, alstublieft”, zeiden ze tegen de chauffeur.
  “Weten jullie het zeker’, vroeg deze? “Ik kan niet garanderen dat we langs de branden komen.”

  Het stel is nog steeds onderweg. Dankzij hulp van plaatselijke mensen zijn ze een aantal brandhaarden gepasseerd, maar hun eerste thuis is nog steeds afgesloten tussen de vlammen.

  Het is een moeilijke tijd voor Israël. in de komende dagen hopen nog veel nieuwe immigrantenfamilies te arriveren en hun eerste thuis in het thuisland te kunnen betrekken. Bidt u mee voor hen?

  Over de auteur