Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Een ode aan de ellende … - Christenen voor Israël
 • - Foto: Maya Hadash
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Een ode aan de ellende …

  Joanne Nihom - 29 november 2016

  Vanuit de ellende en de droefenis een prachtig, bijzonder document.

  “Plots was het vuur er. Ons fijne en mooie huis. De voorkant en de voorkamer zijn verbrand. De rest van het huis is pikzwart”, aldus de voormalig Nederlandse Fieneke Hadash. Zij woont samen met haar echtgenoot in het groene en mooie Zichron Ya´akov aan het begin van het Carmelgebergte. Het was hier waar afgelopen week de hevige branden begonnen. Het is een gebied dat zwaar getroffen is.

  Fotograaf Maya, haar dochter: “Vuur in het dorp waar ik ben opgegroeid. Het vernietigde honderden hectaren grond en vernielde vele huizen. Een van de zwaarst getroffen wijken was die van mijn ouders. De dag na de brand ging ik naar ons huis om de schade te zien. Alles was zwart. Het vuur vernietigde vele herinneringen. Ik ben gaan doen waar ik het beste in ben. De situatie vastleggen door het oog van mijn camera. Als document, iets blijvends.”

  “De buurt was totaal verlaten. Ik realiseerde me de kracht van de natuur en dat daar niets tegen te doen is. We gaan nu een tijd tegemoet van herstel en wederopbouw, dat zal niet gemakkelijk zijn. Hopelijk kan ik snel wat optimistischer foto’s maken.”

  Bekijk de foto’s door op een van de plaatjes te klikken.

  Over de auteur