Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Terreurverdenking branden Israël blijkt terecht - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Terreurverdenking branden Israël blijkt terecht

  Yochanan Visser - 25 november 2016

  Terwijl er nog steeds nieuwe vuurhaarden worden gerapporteerd en ook de brand in Haifa nog altijd niet honderd procent onder controle is, wordt het langzaam maar zeker duidelijk dat de golf branden die Israël teistert hoofdzakelijk te maken heeft met terreur.

  Zoals op donderdag al bekend werd, vierden de Arabieren feest over de ramp die zich in Israël voltrekt en werden de Palestijnse en Israëlische Arabieren opgehitst om meer branden te stichten: ‘pyro-terrorisme’. Deze term werd geïntroduceerd door de Jewish Press en werd overgenomen door de Israëlische regering op het moment dat minister van Binnenlandse Veiligheid Gilad Erdan onthulde dat de politie over videobewijs beschikte dat veel branden waren aangestoken.

  ‘Hij had opgemerkt dat er geen branden waren in Libanon, Jordanië en in de Palestijnse gebieden’

  Brandstichting
  Al op donderdag werd duidelijk dat de enorme branden in Haifa simultaan begonnen op zes verschillende plaatsen en dat er een poging was ondernomen om de plaatselijke brandweerkazerne uit te schakelen door brandstichting. Op vrijdagmorgen werd echter bekend gemaakt dat de politie zes verdachten vasthield die waarschijnlijk ieder een brand op hun geweten hadden en die verantwoordelijk zijn voor de 700 huizen die werden verbrand of beschadigd in de vuurzee.

  Op donderdagavond arresteerde de Israëlische politie ook een Palestijnse Arabier nabij Kochav Ya’acov in Samaria die kort daarvoor had geprobeerd om het Joodse dorp te verbranden. Ondertussen werd duidelijk dat een nieuwe brand in Moshav Beit Meir in de bossen van het Judeagebergte nabij Jeruzalem die donderdagnacht uitbrak, ook het gevolg was van brandstichting.

  Radiostation Reshet Beth meldde dat twee Palestijnse Arabieren uit Jericho in de Jordaanvallei waren opgepakt door de politie in de buurt van de brandhaard.

  Eveneens op vrijdagmorgen publiceerde Jewish Press videobewijs van een geval van brandstichting door Palestijnse Arabieren nabij Ariel in Samaria. De nieuwssite publiceerde twee CCTV video’s die laten zien hoe drie inwoners van een Palestijnse dorp uit hun auto kwamen en brand stichten nabij het veiligheidshek van Ariel.

  De Israëlische politie maakte ook bekend dat de eerste grote brand die op dinsdag twintig huizen in Zichron Ya’acov nabij Haifa verwoestte eveneens was veroorzaakt door brandstichters. De politie vond een jerrycan met benzine en lappen nabij de plaats waar de brand begon.

  Roni Alsheich de Israëlische hoofdcommisaris van politie vertelde verslaggevers dat de brandstichters “waarschijnlijk nationalistische motieven hebben”. “Het is zeker dat het niet zomaar brandstichting door pyromanen is”, zei Alsheich.

  Ehud Yaari, de Midden-Oostenexpert van TV Kanaal 2 (MAKO) in Israël was het met Alsheich eens en zei op donderdag dat hij had opgemerkt dat er geen branden waren in Libanon, Jordanië, Gaza en in de gebieden onder PA controle, waar de weersomstandigheden en ecologie vergelijkbaar zijn.

  Aanmoediging tot pyro-terreur
  Oded Granot en Tzvi Yechezkeli twee Midden-Oostenexperts van respectievelijk TV Kanaal 1 en 10 (Arutz 1 en Nana 10) meldden op donderdagavond dat de Palestijnse sociale media promotie maakten voor de pyro-terreur tegen Israël. Granot zei dat Fatah de branden bejubelde in de sociale media en dat Palestijnse jongeren op Facebook werd aangeraden om de aanslagen met messen op te geven en in plaats daarvan op pad te gaan voor het stichten van branden.

  De logica daarachter werd ook uitgelegd. Een terrorist die met een mes een aanslag zou willen plegen maakt een goede kans om te worden neergeschoten terwijl brandstichting veel effectiever is en de kans vergroot dat je niet gepakt wordt. Iedereen kan immers een aansteker bij zich hebben en een auto rijdt op brandstof die gebruikt kan worden voor brandstichting.

  De Israëlische politie houdt nu 14 verdachten vast die werden gearresteerd voor of na een poging tot brandstichting. De laatste verdachte die werd aangehouden was een Arabier uit Abu Tor in Jeruzalem die allerlei zaken bij zich had die worden gebruikt om brand te stichten, aldus The Times of Israël.

  ​Premier Netanyahu​ ​maakte bekend dat de brandstichters zwaar gestraft zullen worden. Er zijn ministers in Netanyahu’s kabinet die voor het intrekken van het Israëlische staatsburgerschap zijn voor degenen die handelden uit Palestijns-nationalistische motieven.

  Over de auteur