Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Wow, er zijn geen doden! - Christenen voor Israël
 • noodactie voor israel
  Israëli's bekijken de schade van de branden in Israël nadat ze mogen terugkeren naar hun huis. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Wow, er zijn geen doden!

  Joanne Nihom - 28 november 2016

  Hier en daar brandt het nog steeds en de wind is nog niet gaan liggen. Drie vrouwen die deze vreselijke ramp van nabij meemaken.

  Sandra uit Modiin:
  “ … Iedereen heeft gelijk. Een aantal van de branden komt door brandstichtingen, anderen door de extreem lage luchtvochtigheid en harde wind. De branden kunnen zijn aangestoken door Arabieren, maar ook door Joden. Ik ben het zelfs eens met Netanyahu die pleit voor strenge straffen voor diegene die deze ellende hebben veroorzaakt. Mogen we nu door naar het echte ‘breaking news’? Israël heeft het aanbod van de Palestijnse autoriteit om te komen helpen aanvaard. Tientallen Arabische families hebben laten weten dat voor families die door de brandschade niet naar huis kunnen, hun huis openstaat. En! Ondanks dat de branden hevig zijn en waren, zijn er geen doden. Wow, wat een gezegende wereld … “

  ‘Ondanks dat de branden hevig zijn en waren, zijn er geen doden. Wow, wat een gezegende wereld …’

  Nitsan uit Kfar Vradiem:
  “ … Donderdag. Het is half tien als ik in mijn huis de geur van rook ruik. Mijn huis brandt niet, het is van de bosbranden om ons heen. Het gevaar komt steeds dichterbij. Als de wind zo blijft, dan wordt ons dorp aan het eind van de dag bereikt. Ik vraag me af wat ik moet inpakken. Een raar en overweldigend gevoel. Ik herinner me een spel waarbij de vraag was: Welke drie dingen zou je meenemen als je huis in brand zou vliegen? Ik heb geen enkel idee. Mijn computer, mijn paspoort, wat kleren? Mijn meeste buren zijn bang en sommigen zelfs hysterisch. Het vuur bedreigt ons allemaal. Joden, Moslims, Druzen, Christenen, dieren, bomen, land, huizen, heilige plaatsen, parken.”

  “Maar het echte vuur is misschien wel de haat die het oproept. Meer dan zeventigduizend mensen zijn de laatste dagen uit Haifa geëvacueerd, een stad waar Joden en Arabieren samen leven. Door de paniek, omdat veel mensen hun gevoel van veiligheid kwijt zijn, gaan ze op zoek naar iemand om die de schuld te geven, om hun innerlijke angst te verlichten. We worden geholpen door omringende landen als Turkije, Jordanië en Egypte. Arabieren en Joden in ons land openen hun deuren om slachtoffers te helpen. Laten we rustig blijven en ons dat realiseren …”

  Tamar uit Haifa
  “… Gisteren (donderdag) rond elf uur moesten we ons huis verlaten. Mijn echtgenoot was niet thuis. Samen met onze hond liep ik rustig naar het Carmel Ziekenhuis, dat is dicht bij ons in de buurt. Dat leek me een veilige plek. Ik was daar niet de enige. Veel mensen uit onze buurt waren er al. Onze honden mochten mee naar binnen. We werden naar een zaal gestuurd waar ziekenhuispersoneel zorgde voor wat te drinken en te eten. Er was water voor de honden en films voor de kinderen. Er was een clown (die in het ziekenhuis werkt op de afdeling voor ernstig zieke mensen) en sociaal werkers.”

  “Het waren rare uren. We wisten niet hoe we onze huizen terug zouden vinden. Maar niemand was hysterisch. Rond vier uur mochten we terug naar huis. Bij ons was alles okay, er hing wel een sterke rooklucht in huis. Het waait nog steeds heel hard. Brandweerauto’s rijden rond. Uit voorzorg. De hele dag vliegen er vliegtuigen over. Ze halen water uit zee en gebruiken dat om te blussen. Het aanbod van familie en vrienden uit het land om bij hen te komen logeren, is overweldigend. Toch kiezen we er voor, ondanks de rooklucht, thuis te blijven …”

  Over de auteur