Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Opnieuw beginnen nadat huizen zijn afgebrand
 • Kleding die is ingeleverd bij Moed voor gezinnen wiens huizen en huisraad door de branden zijn verwoest. - Foto: Moed
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Opnieuw beginnen

  Joanne Nihom - 2 december 2016

  Het regent het in het hele land. Dat is goed nieuws, want daarmee is het brandgevaar geweken. Maar voor de slachtoffers van afgelopen week is regen een schrale troost. Zij proberen te bevatten wat er gebeurd is en beetje bij beetje hun leven weer op te pakken.

  “Veel families hebben letterlijk alles verloren. Behalve as is er niets van hun huis over. Zij moeten helemaal opnieuw beginnen”, aldus Ilana Fodiman, een medewerker van de organisatie Moed in Zichron Yaacov, een van de zwaarst getroffen gebieden. “Het belangrijkste is dat de hulp die we bieden op zo’n waardig mogelijke manier gebeurd. We laten ze bijvoorbeeld niet als zwervers door de kledingzakken graaien. Ze hebben niet voor deze hulpbehoevende situatie gekozen. Daarom sorteren we de kleding en hangen het netjes op, alsof ze een boetiek binnenlopen en gratis mogen winkelen.”

  Ilana is onder de indruk van alle hulp. “Meubelen, keukenspullen, we krijgen van alles aangeboden. We concentreren ons nu vooral op de middenstand. We hopen van hen lakens, dekens en nog veel meer tegen inkoopprijzen te krijgen.” Psychologen en sociaal werkers zijn ingezet om de families geestelijk bij te staan. “Het gaat om het verliezen van een groot stuk sentiment dat weg is. Foto’s, schilderijen, boeken. Maar ook een huis waar je je leven lang voor hebt gewerkt. En de financiële afhandeling en de verzekering, wie betaalt wat. En vooral de enorme frustratie dat je weer helemaal opnieuw moet beginnen.”

  Noodactie voor Israël

  Heel Israël is getroffen door branden. Honderden hectare zijn in vlammen opgegaan, natuurgebieden en woningen. De omvang van de schade is nog moeilijk in te schatten, maar het is duidelijk dat er hulp nodig is.

  Wilt u helpen het leed te verzachten? Doe dan met ons mee, zodat we kunnen helpen bij de wederopbouw. We zullen Israël vragen welke hulp nodig is. Maar denk bijvoorbeeld aan het herplanten van bomen of het voorzien in eerste levensbehoeften van mensen die hun huis kwijt zijn.

  “Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen” (Jesaja 40:1)

  Een aantal foto’s van spullen die bij Moed zijn gebracht om aan getroffen families te worden uitgedeeld. (klik op een foto voor een vergroting)

  Over de auteur