Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Gebedsverhoring na Parijs - Christenen voor Israël
 • Pro-Israëldemonstratie in Parijs afgelopen weekend
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Gebedsverhoring na Parijs

  19 januari 2017

  Afgelopen zondag heeft in Parijs een ontmoeting plaatsgevonden tussen zeventig landen. Daar werd een verklaring ondertekend, waarin Israël en de Palestijnen werden opgeroepen opnieuw te gaan praten over een tweestatenoplossing, volgens de verklaring de ‘enige manier om duurzame vrede te bereiken’.

  De verklaring, die waarschijnlijk minder problematisch is voor Israël dan voorzien, is niet bindend. Maar hij heeft alsnog een sterke politieke betekenis, omdat hij Resolutie 2334 van de Veiligheidsraad ondersteunt, waarin staat dat ALLE Israëlische nederzettingen (Joods) ‘illegaal’ zijn. De verklaring van Parijs zal het verlangen van vele landen versterken om de weg verder te bereiden voor een Palestijnse staat.

  Wat positief is en heel opmerkelijk, is dat het Verenigd Koninkrijk geweigerd heeft om deel te nemen aan de ontmoeting in Parijs en om de verklaring te ondertekenen. Het lijkt erop dat de premier van Engeland Teresa May sterk staat in haar overtuiging om Israël te beschermen, en dat zich een sterke band ontwikkelt tussen Engeland en de Verenigde Staten. Afgelopen maandag heeft Engeland een voorstel van de EU geblokkeerd om de Parijs-verklaring te implementeren. Tevens heeft minister van Buitenlandse Zaken John Kerry aan Israël beloofd dat er deze week geen resolutie zal worden aangenomen van de VN-veiligheidsraad (er werd namelijk gevreesd dat de VS een resolutie er doorheen zou duwen, vóór de inauguratie van Trump).

  Samengevat, het lijkt erop dat de schade relatief beperkt is gebleven, en dat er deze week geen schadelijke gevolgen worden verwacht van de top in Parijs.

  We danken de Heere God voor Zijn verhoring van de vele gebeden. We mogen ervan overtuigd zijn dat Hij zal doorgaan met het beschermen van Zijn volk. Maar de internationale druk op Israël om concessies te doen, zal ongetwijfeld toenemen in de maanden die voor ons liggen. Het is daarom essentieel dat we blijven bidden in de komende tijd.

  Lees ook dit artikel van ds. Willem J.J. Glashouwer.

  We wensen u veel zegen en danken u voor uw gebed en uw betrokkenheid.

  Shalom,

  Andrew Tucker, directeur Christenen voor Israël internationaal
  Roger van Oordt, directeur Christenen voor Israël in Nederland

  Thema

  gebedparijs