Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Top Parijs bemoeilijkt vrede - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Top Parijs bemoeilijkt vrede

  Yochanan Visser - 19 januari 2017

  Zeventig landen kwamen afgelopen zondag in Parijs bijeen om het ‘Midden-Oosten conflict’ te bespreken.

  Wanneer u denkt dat de diplomaten naar Parijs kwamen om het bloedvergieten in Syrië, waar sinds het begin van de burgeroorlog bijna zes jaar geleden een half miljoen mensen zijn gedood,te bespreken of probeerden om een oplossing voor het 14-jaar-oude conflict in Irak te vinden, vergist u zich. Het onderwerp van de conferentie was het honderd jaar oude Palestijns-Israëlisch conflict.

  “Dit is niet de tijd om op te geven, omdat de urgentie [van het oplossen van het conflict] blijft”, zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault die verder benadrukte dat de partijen nog slechts een relatie van wantrouwen onderhouden.

  “Premier Benjamin Netanyahu vergeleek de conferentie in Parijs met het relatiebemiddeling waarbij de partners afwezig zijn.”

  ‘Versnelde groei’
  “De tweestatenoplossing, waarover de internationale gemeenschap vele jaren geleden overeenstemming heft bereikt wordt bedreigd”, zei de Franse president François Hollande later. De tweestatenoplossing wordt fysiek bedreigd door de versnelde groei van de nederzettingen en politiek bedreigd door de geleidelijke verzwakking van de vredesbeweging, beweerde Hollande.

  Die oplossing wordt verder moreel bedreigd door het wantrouwen dat zich heeft opgehoopt tussen de partijen, en dat wordt uitgebuit door extremisten “, zei Hollande die verder niets zei over de Palestijnse ophitsing, vijandigheid en terreur.

  Hollande’s bewering over de groei van de nederzettingen werd nog de zelfde dag ontmaskerd als een leugen door blogger Daled Amos, die bewees dat er nooit een versnelling van de nederzettingen in Judea en Samaria heeft plaatsgevonden in de afgelopen 27 jaar. In feite zijn er slechts drie nieuwe nederzettingen zijn in het Bijbelse hartland van Israël gebouwd in die tijd.

  De de-facto bouwstop kwam tot een ​​einde in april 2012, toen de Israëlische regering instemde met de oprichting van drie nieuwe Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria nadat de Palestijnse Autoriteit nieuwe eenzijdige maatregelen tegen Israël nam in the internationale arena.

  Verklaring
  De bijeenkomst in Parijs eindigde met de uitgifte van een gezamenlijk communiqué dat niet werd ondertekend door het Verenigd Koninkrijk, dat niet een minister, maar een functionaris delegeerde naar de conferentie, klaarblijkelijk uit protest tegen de eenzijdige agenda van de top.

  Het communiqué verklaarde dat de zogenaamde ‘nederzettingen’, de Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria, moeten worden ontmanteld, en riep Israël op terug te keren naar de onverdedigbare bestandslijnen van 1948.

  De verklaring weerspiegelde de taal van de nieuwste anti-Israëlresolutie in de de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Die resolutie werd aan het einde van 2016 aangenomen met de medewerking van de regering-Obama, die weigerde om zijn vetorecht te gebruiken tijdens de stemming.

  Israël had al eerder besloten om de top in Parijs te boycotten omdat het overduidelijk was dat het evenement was bedoeld om de legitimiteit van de Joodse staat verder te ondermijnen en de positie van de Palestijnse Arabieren te versterken .

  Premier Benjamin Netanyahu noemde de conferentie “nutteloos” en vergeleek het met het relatiebemiddeling waarbij de partners afwezig zijn. Hij zei dat het doel van de conferentie was om voorwaarden te dicteren voor de beslechting van het conflict. Die voorwaarden zijn in strijd met de nationale veiligheidsbehoeften van Israël, zei de premier.

  Ander beleid
  De top in Parijs maakt het oplossen van het conflict juist moeilijker omdat de Palestijnse posities zullen worden verhardt,” zei de Israëlische leider in zijn openingstoespraak tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering in Jeruzalem.

  Bid dat de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump Israël zal zegenen in zijn beleidMeer gebedspunten “Ik moet zeggen dat deze conferentie een van de laatste stuiptrekkingen van de wereld van gisteren is. De wereld van morgen zal anders zijn – en die (wereld) is zeer dichtbij “, zei Netanyahu in een verwijzing naar de aanstaande inauguratie van Donald Trump als president van de Verenigde Staten.

  Trump’s team maakte ondertussen duidelijk dat de nieuwe president sterk tegen het houden van de conferentie was, een paar dagen voor de inauguratie, aldus de pro-Palestijnse Israëlische krant Ha’aretz.

  Franse diplomaten gaven later openlijk toe dat de conferentie was bedoeld als een boodschap aan de nieuwe Amerikaanse president die zoals bekend een totaal ander beleid wil gaan voeren in het Midden-Oosten en met name in het Israëlisch-Arabische conflict.

  De Franse diplomaten zeiden dat de top was bedoeld om het belang dat de internationale gemeenschap hecht aan de tweestatenoplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict en de mate van internationale consensus hierover duidelijk te maken, aldus Ha’aretz.

  Trump maakte later duidelijk dat hij niet was geïmponeerd door de boodschap die de conferentie hem wilde geven en zei tijdens een interview met the Times of London dat de Palestijnse Arabieren teveel ontvangen van de internationale gemeenschap.

  De nieuwe Amerikaanse president maakte later duidelijk dat hij nog altijd vastbesloten is om de ambassade van de VS naar Jeruzalem te verhuizen ondanks bedreigingen door de PA.

  Gaza
  Een paar uur na de top van Parijs, trokken duizenden Palestijnse Arabieren door de straten van Gaza – maar niet om protest aan te tekenen tegen de ‘nederzettingen’ of ‘de Israëlische bezetting’. Ze protesteerden tegen het gebrek aan brandstof en elektriciteit in Gaza waar slechts een paar uur per dag elektriciteit is.

  De demonstranten waren ook woedend op de Hamasregering en de Palestijnse Autoriteit voor het extreem trage herstelproces na de oorlog met Israël in 2014, en uitten hun frustratie over de aanhoudende benarde situatie in de Gazastrook.

  Over de auteur