Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Doodse stilte in de VN Mensenrechtenraad - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Doodse stilte in de VN Mensenrechtenraad

  Yochanan Visser - 30 maart 2017

  Nauwelijks een week nadat de nieuwe Amerikaanse regering van Donald Trump de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHRC) dreigde met het opzeggen van het Amerikaanse lidmaatschap van de raad vanwege de voortdurende hetze tegen Israël was het opnieuw raak.

  Op 20 maart hield de UNHCR een nieuwe vergadering waar Israëls vermeende mensenrechtenschendingen opnieuw hoog op de agenda stonden. De raad spendeert gemiddeld de helft van haar tijd aan Israël en gemiddeld veertig procent van alle resoluties die de UNHRC aanneemt zijn veroordelingen van de Joodse staat.

  “Voorzitter waar is de de echte Apartheid?”

  Tijdens deze laatste vergadering van de mensenrechtenraad kregen verschillende Arabische vertegenwoordigers het woord en zonder uitzondering beschuldigden zij Israël van misdaden tegen de mensheid en van Apartheid en zelfs van etnische zuivering.
  Zoals gewoonlijk ging het daarbij om de behandeling van de Palestijnse Arabieren die ondanks dat zij geen staat hebben toch zitting hebben in de UNHRC.

  “Israël misbruikt de Palestijnen, past etnische zuivering toe en heeft een regime van Apartheid ingevoerd (op de zogenaamde Westelijke Jordaanoever), zei de Palestijnse vertegenwoordiger. De ambassadeur van Qatar viel de Palestijnse Arabier bij en sprak ook van een Apartheidsregime.

  Daarna kwam de Syrische vertegenwoordiger bij de UNHRC aan het woord en beweerde, ondanks het feit dat Assad en de zijnen duizenden landgenoten hebben gedood, dat Israël misdaden tegen de mensheid begaat zoals het “bouwen van muren in en om Jeruzalem die tot doel hebben om land te stelen en om de stad Joodser te maken.”
  De vertegenwoordigers van Saoedi-Arabië en Bahrein waren het helemaal eens met de Syriër en de Saoedische ambassadeur beweerde dat Israël zich schuldig maakt aan terrorisme en extremisme.

  Beschuldigd

  Wat er daarna gebeurde was niet minder schokkend. De voorzitter van de raad gaf het woord aan Hillel Neuer, de directeur van UN Watch, een monitororganisatie die zich bezighoudt met het exposeren van de vooroordelen tegen Israël in de Verenigde Naties. Neuer begon met de vaststelling dat alle Arabische gedelegeerden vertegenwoordigers waren van regimes die tot de ergste schenders van mensenrechten in wereldwijd verband behoren.

  “Hun beweringen zijn absoluut vals en zelfs Orwelliaans”, zei Neuer alvorens hij inging op een nieuw verschenen rapport van de Verenigde Naties waarin Israël ook prominent van Apartheid werd beschuldigd. Hij vroeg waarom de Palestijnse leider Mahmoud Abbas zijn vertegenwoordiger bij het VN-orgaan dat verantwoordelijk was voor het schrijven van het rapport had teruggeroepen naar Ramallah nadat de Secretaris-Generaal van de VN haar opdracht had gegeven om het rapport in te trekken.

  Het bewuste rapport van de West-Aziatische Commissie voor Economische en Sociale Zaken van de VN was geschreven door Richard Falk die bekend staat om zijn fel anti-Israëlische standpunten en ooit voor de VN in Israël werkte. Neuer vroeg zich af waarom Abbas het rapport had verwelkomd en waarom hij zijn vertegenwoordiger bij de West-Aziatische commissie had teruggeroepen nadat Guteres haar opdracht had gegeven om het rapport in te trekken.

  Neuer’s kritiek was duidelijk te veel voor de Arabische vertegenwoordigers en de Egyptische ambassadeur beschuldigde de directeur van UN Watch zelfs van het vernederen van de UNHCR terwijl de Palestijnse vertegenwoordiger wilde dat de voorzitter Neuer het woord zou ontnemen. Die ging daar echter niet mee akkoord en Neuer kon zijn betoog voortzetten.

  ‘Waar zijn uw Joden’

  Die vertelde de raad dat de anderhalf miljoen Israëlische Arabieren zo hun uitdagingen kennen in de Israëlische maatschappij maar eenieder heeft volledig stemrecht en onder de Arabische bevolking zijn vele artsen en advocaten en Arabische juristen maken deel uit van het Hooggerechtshof in Israël.

  Neuer zette dat af tegen wat er gebeurde met de Joden die ooit in Arabische landen woonden. “Waar zijn de Joden die in uw landen leefden”, vroeg hij de Arabische afgevaardigden die zojuist Israël de mantel hadden uitgeveegd over vermeende schendingen van mensenrechten. Ooit waren de Arabische landen vol met Joden, “Algerije waar zijn uw 140.000 Joden”, vroeg Neuer.

  De UN Watch directeur noemde Algerije specifiek omdat het land bijna een holocaust pleegde op de Joodse bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog en een lange geschiedenis van antisemitisme had voordat bijna alle Joden vertrokken.

  “Voorzitter waar is de de echte Apartheid?” vroeg Neuer. “Waarom heeft de VN een speciale commissie voor het Midden-Oosten waar Israël uit wordt geweerd,” vroeg hij de voorzitter van de UNHRC. “Waarom zijn we hier vandaag bijeen om een agendapunt te bespreken waarin een staat, de Joodse staat, wordt aangevallen?, vroeg Neuer de raad.

  Het antwoord was doodse stilte.

  Over de auteur