Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Een Pesachwonder - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Een Pesachwonder

  Ruben Ridderhof - 6 april 2017

  In deze video, die helaas alleen in ‘t Engels beschikbaar is, vertelt iemand over een bijzonder Pesachverhaal dat zich afspeelde ronde het Gaza-offensief in 2014.

  Het is bij zeer orthodoxe Joden gebruikelijk om het maken van de matses voor Pesach volgens strikt Bijbelse voorschriften te bereiden. Dit houdt in dat er vanaf het planten van het koren toezicht wordt gehouden op het hele proces.

  op 25 september 2014 begon het Joodse jaar 5775, een Sjabbatsjaar, sjemita. Omdat er in een Sjabbatsjaar niet mag worden verbouwd of geoogst, moest er voorafgaand aan dit jaar al koren worden geoogst voor het maken van de matses voor dat jaar èn voor het jaar daaropvolgend. Om het graan zo lang te kunnen bewaren, wordt het gebruikelijk vroeg geoogst.

  Een groep orthodoxe Joden uit Bnei Berak, een overwegend orthodoxe voorstad van Tel Aviv, was die zomer op zoek naar een korenveld om deze vroege tarwe te kunnen oogsten en vonden zo’n veld langs de grens met de Gazastrook. Ze kwamen een prijs overeen met de boer aan wie het land behoorde en oogstten het graan twee dagen voordat het Gazaconflict uitbrak.

  Toen het Gazaconfict uitbrak, stuurde Hamas dertien terroristen door een tunnel onder de grens om op Israëlisch grondgebied aanslagen te plegen. De uitgang van hun tunnel lag midden in het korenveld, dat zij tactisch hadden uitgekozen als beschut gebied tegen de Israëlische beveiligingscamera’s die overal rond de Gazastrook aan balonnen in de lucht hangen.

  Toen ze boven kwamen, bleek al het graan echter te zijn geoogst! Veel vroeger dan gewoonlijk gebruikelijk. Maar hierdoor werden de terroristen direct opgemerkt door de beveiligingscamera’s en konden ze worden opgepakt voordat ze schade konden aanrichten. En zo strekte het strikte naleven van de Bijbelse wetten tot zegen tijdens het Gazaconflict in 2014.

  Over de auteur