Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Israëls raketparaplu gereed, maar niet waterdicht - Christenen voor Israël
 • Israëls drie raketschildsystemen op een rij. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Israëls raketparaplu gereed, maar niet waterdicht

  Yochanan Visser - 4 april 2017

  Minder dan een week nadat de Israëlische legerradio Galatz meldde dat Hamas een nieuw type korteafstandsraket met een zware explosieve lading heeft ontwikkeld, onthulde Israël haar nieuwe raketschild David’s Sling.

  David’s Sling (‘Davids slinger’) maakt deel uit van een uniek raketafweersysteem dat bestaat uit drie componenten en komt juist op tijd om de jongste raketdreiging uit Gaza te neutraliseren. De andere twee componenten van dit afweersysteem zijn de Arrow (de Pijl) die langeafstandsraketten weet te onderscheppen (zelfs in de stratosfeer) en Iron Dome (IJzeren Schild) dat korte afstandsraketten onderschept en uiterst effectief bleek tegen de Qassamraketten van Hamas.

  “Het gebruik van de Arrow 3 raket die vorige maand een Syrische ballistische raket onderschepte, kostte Israël 3 miljoen dollar”

  Tijdens een ceremonie op de Hatzor luchtmachtbasis die werd bijgewoond door de Amerikaanse vice admiraal James Syring, de directeur van het Amerikaanse Rocket Defense Agency en de zaakgelastigde van de Amerikaanse ambassade in Israël, Leslie Tsou, bedankte premier Benjamin Netanyahu de Verenigde Staten voor zijn hulp bij het ontwikkelen van David’s Sling. Het nieuwe systeem, dat oorspronkelijk de naam ‘Magic Wand’ (‘toverstaf’) kreeg, is een gezamenlijk project van Rafael Advanced Defense Systems in Israël en Raytheon in de VS en werd grotendeels gefinancierd door de Amerikaanse regering.

  “Admiraal, vandaag is een belangrijke mijlpaal in onze gezamenlijke ontwikkeling van geavanceerde raketschildtechnologieën”, zei Netanyahu tegen Syring. “Wij worden beide geconfronteerd met steeds geavanceerdere bedreigingen, maar we hebben herhaaldelijk aangetoond dat we samen deze uitdagingen een stuk beter aankunnen dan ieder van ons alleen zou kunnen doen. We zijn wit en blauw maar rood, wit en blauw werkt zelfs beter,”zei de Israëlische premier verwijzend naar de nationale vlaggen Israël en de VS.

  David als voorbeeld

  Netanyahu haalde daarna het Bijbelse verhaal van David, die de Filistijnse reus Goliath neutraliseerde met een slinger, aan. “Wie tracht ons te raken – zal worden getroffen. Wie ons bestaan bedreigt ​​- plaatst zichzelf in existentieel gevaar,” zei Netanyahu, wiens naam ‘door God gegeven’ betekent. “Deze aanpak heeft oude bronnen. Niet ver van hier is de Ela vallei waar David Goliath versloeg met zijn slinger”, zei de Israëlische leider terwijl hij verwees naar het prachtige gebied ten zuiden van Jeruzalem, in de buurt van Gush Etzion, waar de Israëlieten de Filistijnen ooit bestreden.

  “Koning David verdedigde het volk van Israël tegen haar vijanden 3000 jaar geleden. Hij deed dat met een combinatie van buitengewone moed en vindingrijkheid. Wij erkennen het aloude adagium ‘wie durft, die wint’,” zei de Israëlische leider in het vervolg van zijn betoog. “Als een van de oudste volkeren ter aarde weten wij het leven op waarde te schatten en blijven we voortgaan op het pad van koning David.

  David’s zwaard is in onze hand en David’s Sling is nu in ons luchtruim terwijl het schild van David op onze vlag wappert. We zullen kracht met onze geest bundelen en we zullen de overwinning van Israël garanderen,” zei Netanyahu tot slot.

  Indrukwekkend

  Admiral Syring reageerde op de woorden Netanyahoe door te zeggen dat hij de levering van David’s Sling indrukwekkend vond. “Het is een indrukwekkende dag in een toch al indrukwekkend jaar,” zei de admiraal verwijzend naar de andere anti-raketsystemen die gezamenlijk werden ontwikkeld en getest zoals de Arrow 3 die door de IDF voor de eerste keer in een gevechtssituatie werd gebruikt aan het einde van maart.

  “De Israëlische raketafweer is nog nooit zo sterk geweest en (de verschillende systemen) zijn klaar om Israëlische burgers te beschermen tegen de vele bedreigingen waarmee zij worden geconfronteerd,” concludeerde de admiraal.

  David’s Sling vult het gat tussen de Arrow en Iron Dome en is ontworpen om tactische ballistische raketten, mediumlangeafstandsraketten en kruisraketten die doelen tussen de 40 en 300 kilometer kunnen raken, te onderscheppen.
  De drie systemen zullen paraplu vormen die de Joodse staat moeten beschermen tegen de raketdreiging van Hamas en Hezbollah, meldde The Jerusalem Post afgelopen maandag.

  Niet waterdicht

  Die paraplu is echter niet waterdicht. Hezbollah zal naar verwachting maar liefst 1.500 raketten per dag lanceren in een toekomstige oorlog met Israël en de Joodse staat heeft niet voldoende antiraketsystemen om een ​​dergelijke hoeveelheid inkomende raketten te neutraliseren. Bovendien zijn de kosten voor het onderscheppen van raketten die worden gelanceerd op bevolkingscentra en strategische doelen in Israël astronomisch hoog. Het gebruik van de Arrow 3 raket die vorige maand een Syrische ballistische raket onderschepte, kostte Israël 3 miljoen dollar, bijvoorbeeld.

  Bid dat de Heere Israëls volkomen raketschild zal zijn en dat Israël boven alles op Hem zal vertrouwenMeer gebedspunten Experts vrezen dan ook dat een groot deel van Israël zal worden verlamd door het rakettenarsenaal van Hezbollah in een oorlog die onvermijdelijk wordt geacht. Om deze reden heeft de IDF een strategisch plan opgesteld dat gericht is op het uitschakelen van een aanzienlijk deel van het Hezbollah-raketarsenaal en een groot deel van de infrastructuur van Libanon in de eerste uren van zo’n oorlog.

  Israël heeft in maart de Libanese regering duidelijk gemaakt dat niet alleen Hezbollah en Iran, aansprakelijk zullen worden gehouden voor een aanval op de Joodse staat maar dat heel Libanon zal worden aangevallen wanneer het zover komt. De waarschuwing werd afgegeven nadat de Libanese president Michel Aoun zei dat Libanon Hezbollah nodig heeft in een “aanvullende rol op het Libanese leger, ” omdat die strijdkrachten niet sterk genoeg zouden zijn om de strijd Israël aan te binden.

  Dergelijke samenwerking is in strijd met resoluties van de VN Veiligheidsraad die aan het einde van de Tweede Libanonoorlog besloot dat Hezbollah ontwapend moest worden en dat het Libanese leger de controle over Zuid-Libanon moest overnemen. Aoun wordt algemeen beschouwd als een marionet van het Islamistische regime in Teheran dat heeft gezworen om een einde te maken aan het bestaan van Israël.

  Over de auteur