Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Palestijnen misbruiken handreikingen Israël voor terreur - Christenen voor Israël
 • Een muurschildering van een vrouwelijke zelfmoordterroriste. - Foto: Rhonda Spivak
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Palestijnen misbruiken handreikingen Israël voor terreur

  Yochanan Visser - 25 april 2017

  Afgelopen vrijdag gaf Premier Benjamin Netanyahu van Israël een interview aan het Amerikaanse tv-station Fox News waarin hij het probleem van de voortdurende Palestijnse terreur tegen Israëli’s opnieuw aankaartte.

  Netanyahu zei dat de Palestijnse Autoriteit terrorisme bevordert door honderden miljoenen dollars aan Palestijnse Arabische terroristen in Israëlische gevangenissen en hun families te betalen. “Het is ongelooflijk dat in het afgelopen decennium meer dan een miljard dollar aan de terroristen is gegeven. Ik spreek hier niet over Hamas, maar over de ‘gematigde’ Palestijnse Autoriteit, onder leiding van president Abu Mazen“, zei Netanyahu terwijl hij de bijnaam van Mahmoud Abbas gebruikte.

  “De eerste test voor de vrede is tegen Abbas zeggen: Wil je vrede? Bewijs het! Bestrijd terrorisme ! Stop met het belonen van terrorisme, stop met het betalen van terroristen, “zei de Israëlische leider en voegde eraan toe dat de PA een wet moet opheffen die de betalingen aan terroristen via de PLO regelt. Die betaling van terroristen is niet gerelateerd aan de kosten van levensonderhoud, maar aan het doden van mensen, Des te meer (Israëli’s) je doodde, hoe meer geld je krijgt. Het gaat hier om enorme bedragen, waarvan een gedeelte door de Amerikanen en door de Europese regeringen is betaald’, vertelde Netanyahu.

  “Hij schreef dat hij zich niet kon voorstellen dat de New York Times dit verhaal zou hebben gepubliceerd omdat het in strijd is met de ‘conventionele, politiek correcte lijn over Israël als de dader en de Palestijnen als de slachtoffers’.”

  Hij zei dat het onaanvaardbaar is dat belastinggeld gebruikt wordt om terroristen te betalen die Israëlische, Amerikaanse en Europese burgers hebben gedood. “Het moet veranderen, dat is de test voor vrede,” zei Netanyahu en voegde eraan toe dat de media niet rapporteren over dit soort zaken of over Abbas ‘dubbele tong’ wanneer hij over vrede spreekt.

  Misbruik

  Netanyahu zou kunnen hebben toevoegen dat het grootste gedeelte van de media ook niet rapporteert over de wijze waarop Palestijnse terroristische organisaties het Israëlische beleid om humanitaire en medische hulp te verlenen aan de Palestijnse bevolking, misbruiken voor terroristische doeleinden.

  Neem bijvoorbeeld wat er vorige week gebeurde toen de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Beth twee zusters uit Gaza arresteerde. De zusters waren in Israël toegelaten, zodat een van hen behandeling tegen haar kanker kon krijgen. De twee bleken in het bezit te zijn van explosieven die door Hamas waren verstrekt en die verborgen waren in buisjes waarop “medische materialen” stond geschreven.

  De Shin Beth gelooft dat de explosieven bestemd waren voor een terreuraanslag tegen Israëlische burgers, aldus een persbericht van de veiligheidsdienst.

  Vervolgens was er de terreuraanslag die afgelopen zondag in Tel Aviv plaatsvond. Een Palestijnse Arabier die een dagpas voor een bezoek aan Israël had ontvangen via een Israëlische organisatie die vrede probeert te bevorderen en Palestijnse Arabieren naar Israël brengt om ‘spanningen te beperken’, pleegde een aanslag op het plaatselijke Leonardo Hotel.

  De 18-jarige terrorist stak vier Israëliërs neer voordat hij gearresteerd werd door de politie en Shin Beth-agenten. Drie mensen werden gewond bij de aanslag die op video werd vastgelegd. Het was niet de eerste keer dat Palestijnse Arabieren de Israëlische goodwill en liefdadigheid exploiteerden voor dodelijke doeleinden. Vorige maand meldde het Israëlische ministerie van Defensie dat Hamas kankerpatiënten gebruikt om geld en goud te smokkelen naar leden van de organisatie in Judea en Samaria met het doel om terroristische activiteiten te organiseren.

  Schokkende voorbeelden

  Er zijn nog schokkender voorbeelden te noemen van dit fenomeen. In 2005 voorkwamen Israëlische veiligheidsdiensten dat Wafa al-Biss, een Palestijnse vrouw uit Gaza, op het Soroka Medical Center in Beer Sheva opblies. Al-Biss werd aangehouden op de Erez grensovergang met tien kilo explosieven in haar onderbroek. Ze had een vergunning om naar Beer Sheva te reizen waar dokters haar behandelden voor ernstige brandwonden die ze thuis in het Jebaliya-vluchtelingenkamp had opgelopen.

  Ze kreeg twaalf jaar gevangenisstraf, maar werd later vrijgelaten in de gevangenruil met Hamas die de Israëlische soldaat Gilad Shalit naar huis bracht die door de terroristische groep was ontvoerd en jaren in Gaza gevangen werd gehouden. Bij die deal werden ook duizend Palestijnse terroristen vrijgelaten – waaronder massamoordenaars die de zelfmoordslagen hadden uitgevoerd tijdens de tweede intifada

  Het meest schokkende voorbeeld van Palestijns misbruik van het Israëlische beleid dat de behandeling van duizenden zieke Palestijnse Arabieren in Israëlische ziekenhuizen mogelijk maakt, kwam dit weekend. Columnist David M. Weinberg van the The Jerusalem Post, die ooit als persfunctionaris bij het Sheba Medical Centrum van Tel Hashomer, het grootste ziekenhuis in het Midden-Oosten, werkte, deed een boekje open over wat hij daar had waargenomen.

  Weinberg vertelde hoe Hamas de behandeling exploiteerde van een achtjarige Palestijnse jongen uit Gaza die met een zeldzame vorm van kanker was opgenomen en een beenmergtransplantatie moest ondergaan.
  De dokters in Sheba ontdekten dat de 18-jarige broer van de jongen een perfecte donor was voor de transplantatie. Het probleem was echter dat hij lid was van Hamas en betrokken bij terreuractiiviteiten. Ondanks bezwaren van de Shin Beth en de IDF, gaven de Israëlische autoriteiten de oudere broer echter toch een toegangsvergunning en hij werd overgebracht naar Sheba.

  Toen het moment kwam dat de medische staf de transplantatie wilde uitvoeren, bleek de oudere broer te zijn gearresteerd door agenten van de Shin Beth, die zijn telefoongesprekken met zijn Hamas superieuren in Gaza hadden afgeluisterd. De oudere broer had informatie gegeven over de veiligheidsprocedures in het Medisch Centrum en adviseerde hoe het ziekenhuis zou kunnen worden opgeblazen, schreef Weinberg.
  Hij voegde eraan toe dat de terrorist uiteindelijk voor een paar uur teruggebracht werd naar Sheba om het beenmerg, dat uiteindelijk het leven van zijn broer redde, te doneren

  Weinberg deelde Netanyahu’s mening over de selectieve berichtgeving door de buitenlandse pers in Israël. Hij schreef dat hij zich niet kon voorstellen dat de New York Times dit verhaal zou hebben gepubliceerd omdat het in strijd is met de “conventionele, politiek correcte lijn over Israël als de dader en de Palestijnen als de slachtoffers”.

  Over de auteur