Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Anti-resolutie, maar ook positief signaal voor 69-jarig Israël - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Anti-resolutie, maar ook positief signaal voor 69-jarig Israël

  Ruben Ridderhof - 2 mei 2017

  Op Israëls 69e verjaardag stemden de lidstaten van Unesco over een nieuwe, door Arabische landen opgestelde anti-Israël resolutie. De derde die inmiddels bij Unesco op tafel komt en waarmee de culturele erfgoedorganisatie van de Verenigde Naties politiek wordt misbruikt. De stemming viel echter tegen. Hoewel de resolutie werd aangenomen, nam het aantal vóórstemmers opnieuw af.

  De Israëlische premier Netanyahu stak zijn kritiek op de resolutie dan ook positief in: “Het aantal landen die dit soort absurde Unesco-resoluties ondersteunt wordt kleiner. Een jaar geleden stemden 32 landen nog vóór een anti-Israëlische resolutie. Een half jaar geleden daalde dat aantal tot 26 en nu zijn het er nog maar 22. Met toegewijde inspanning kunnen we dit aantal nog verder omlaag krijgen, want er is geen behoefte voor dit soort stemmingen in de VN.”

  “Op Arabisch initiatief worden resoluties ingebracht, die in feite niets te maken hebben met het mandaat van de culturele instelling van de VN.”

  Landen die tegen de resolutie stemden waren de VS, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Nederland, Litouwen, Griekenland en Duitsland, dat vreemd genoeg had meegewerkt aan het opstellen van de resolutie. Het typeert de groeiende tegenstellingen in de Duitse politiek ten aanzien van Israël. Ongeveer 23 landen onthielden zich van stemming en drie landen waren in het geheel niet aanwezig bij de stemming.

  Unesco zit al enige tijd in zijn maag met dit soort resoluties. Op Arabisch initiatief worden resoluties ingebracht, die in feite niets te maken hebben met het mandaat van de culturele instelling van de VN. Het dalend aantal landen dat met deze resoluties instemt, lijkt dan ook te weerspiegelen hoe de wereld doorheeft dat een dergelijk misbruik van dit VN-platform niet door de beugel kan.

  Het is een hoopgevend signaal op Israëls 69e verjaardag.

  Over de auteur