Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Waarom Trumps vredesinitiatief gedoemd is om te mislukken - Christenen voor Israël
 • PA-voorzitter Mahmoud Abbas. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Waarom Trumps vredesinitiatief gedoemd is om te mislukken

  Yochanan Visser - 8 mei 2017

  Een dag nadat PA-voorzitter een politieke overwinning tegen Israël behaalde met de acceptatie van een ​​anti-Israëlische Unesco-resolutie, leidde hij de Amerikaanse president Donald Trump om de tuin. De vraag is nu of de Amerikaanse president dat doorzag.

  Terwijl hij naast Trump in het Witte Huis stond, herhaalde Abbas zijn gebruikelijke mantra’s over het bereiken van een vredesovereenkomst met Israël. Hij had het bijvoorbeeld over een Palestijnse staat op basis van de ‘grenzen van 1967’ en beweerde dat een oplossing voor het Palestijnse vluchtelingenvraagstuk gebaseerd moet zijn op ‘internationaal recht’ en ‘internationale legitimiteit’.

  “Abbas maakte Trump duidelijk dat hij en zijn volk in de eerste plaats geloven in de wil van Allah en niet in Trumps vermogen om het conflict op te lossen.”

  Overbodig om te zeggen dat er nooit ‘grenzen van 1967’ geweest zijn, maar slechts een wapenstilstandslijn van 1949. Dat waren de lijnen waar de gevechten stopten na Israëls Onafhankelijkheidsoorlog. Die lijnen bleven bestaan tot juni 1967 toen Israël Jordanië, de illegale bezetter van de zogenaamde Westelijke Jordaanoever (Judea en Samaria) sinds 1948, verdreef tijdens de Zesdaagse Oorlog in juni 1967.

  Wat betreft het ‘recht op terugkeer’ voor Palestijnse vluchtelingen, waar Abbas naar verwees: er bestaat geen dergelijk recht, zoals we vandaag zien in het Midden-Oosten en daarbuiten. Vluchtelingen uit Syrië en Irak, bijvoorbeeld, worden ondergebracht in de staten die ze hebben geabsorbeerd en slechts in uitzonderlijke gevallen keren zij terug naar het land van herkomst.

  Verkeerde keelgat
  Abbas beperkte zich niet tot deze historische onwaarheden en juridische verdraaiingen. Nadat hij erop gewezen had dat het tijd was voor Israël om zijn 50-jarige ‘bezetting’ van Judea en Samaria te beëindigen, beweerde Abbas dat de Palestijnse Arabieren ‘het enige overgebleven volk ter wereld zijn dat nog steeds onder bezetting leeft’.

  Deze opmerking schoot met name Tzipi Hotovely, Israëls onderminister van Buitenlandse Zaken, in het verkeerde keelgat en zij noemde Abbas’ bewering “absurd”: “Ik verwerp de absurde uitspraken van Abu Mazen over de beëindiging van “de bezetting” omdat het Joodse volk geen bezetter kan zijn in eigen land. We hebben een 3.000 jaar oude band met ons land en we zullen er blijven en er in leven”, zei Hotovely, terwijl zij Abbas’ bijnaam Abu Mazen gebruikte.

  Ze vergat te vermelden dat Abbas’s uitspraak over de Palestijnse Arabieren als het ‘enige volk dat nog een bezetting leeft’, ook feitelijk onjuist was zoals blogger’ Elder of Zyon’ al in 2011 bewees. De populaire blogger telde toen tenminste 12 andere volkeren die onder een echte bezetting leven.

  ‘Cultuur van vrede’
  Abbas had nog meer onwaarheden in petto voor Trump: “Meneer de President, ik bevestig dat onze jeugd, onze kinderen, onze kleinkinderen in een cultuur van vrede worden opgevoed. Wij streven naar veiligheid, vrijheid en vrede voor onze kinderen opdat ze kunnen leven zoals andere kinderen in de wereld, samen met de Israëlische kinderen in vrede, vrijheid en veiligheid”, aldus de Palestijnse leider.

  Men hoeft alleen de website van Palestinian Media Watch te bezoeken om te ontdekken dat dit ook een grove leugen was en Trump was hiervan op de hoogte. Hij vertelde de Palestijnse leider dat “er geen blijvende vrede zal komen, tenzij de Palestijnse leiders een uniform geluid laten horen tegen aanmoediging van geweld en haat.”

  Inshallah
  Dit waren een aantal van de zichtbare pogingen om Trump te misleiden. Er was echter een verborgen misleiding die van cruciaal belang is om te begrijpen dat, net als alle eerdere pogingen om vrede te bereiken, het nieuwe initiatief van de regering Trump ook gedoemd is te mislukken.

  “Mijnheer de President, inshallah, als God het wil, komt er een nieuwe kans, een nieuwe horizon die ons in staat kan stellen om vrede te bewerkstelligen”, zei Abbas tegen Trump.

  Oded Granot, de Midden-Oostenexpert van het Israëlische tv-kanaal 1, zei dat deze zin een Freudiaans idioom (inshallah) bevat dat duidelijk maakte dat het Palestijns-Israëlische conflict een ‘Ribat‘ voor Allah is. Ribat is een verplichte religieuze oorlog voor het behoud van de Dar al-Islam (het huis of het land van de islam) zoals Mahmoud Habbash de PA-minister van religie in 2011 uitlegde en Itamar Marcus en Jaques Zilberdik aantoonden in hun boek Deception.

  De leider van de Palestijnse Autoriteit maakte Trump duidelijk dat hij en zijn volk in de eerste plaats geloven in de wil van Allah en niet in Trumps vermogen om het honderdjarige conflict met de Joden in Israël op te lossen, aldus Granot. Hij voegde eraan toe dat Abbas vier voorwaarden om vredesonderhandelingen met Israël te starten naar voren bracht in zijn gesprek met Trump.

  Sommigen van die voorwaarden, vermeldde de 82-jarige leider tijdens de persconferentie op het Witte Huis. Anderen, zoals een gedeeltelijke bevriezing van zogenaamde ‘nederzettingsactiviteiten’ en niet-erkenning van Israël als een Joodse staat, werden tijdens de privé-ontmoeting tussen Abbas en Trump besproken, aldus Granot.

  De Kanaal 1-expert meldde ook dat zijn contacten in de PA hem hadden verteld dat Abbas de betalingen aan Palestijnse terroristen en hun families niet zou stopzetten, zoals Trump had geëist tijdens zijn gesprek met de PA-leider.

  De Palestijnse leider vertelde Trump dat hij de Palestijnse Autoriteit zou ontmantelen als de Amerikaanse regering zou stoppen met de financiering van de PA over haar weigering om de wet te wijzigen en de maandelijkse betalingen aan de terroristen ​​te annuleren

  Sceptisch
  Granot zei dat bijna alle Palestijnse Arabieren zeer sceptisch zijn over het nieuwe vredesinitiatief van Trump en dat geldt overigens ook voor de meerderheid van de Israëli’s. Ksenia Svetlova, een Knesset-lid van de linkse Zionistische Unie in Israël, zei na de ontmoeting van de Abbas met Trump dat de twee leiders op ‘een soort huwelijksreis’ waren. “Het echte leven zal binnenkort in Jeruzalem beginnen,” zei Svetlova.

  Een Amerikaanse wetenschapper en voormalig adviseur van het ministerie van Buitenlandse Zaken in de VS , Aron David Miller, was nog sceptischer: “Nog nooit in decennia van betrokkenheid heb ik een Amerikaanse president gezien met meer vertrouwen en met minder vooruitzichten,” zei Miller in een Twitterbericht.

  Maar de president deelt hun pessimisme niet en denkt dat hij de ‘deal van de eeuw’ zal kunnen sluiten. “We krijgen het voor elkaar. We zullen heel hard werken om het voor elkaar te krijgen”, zei Trump terwijl hij eraan toevoegde dat hij denkt dat er een heel goede kans is dat het gaat lukken.

  Over de auteur