Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Palestijnse cultuuroorlog via Unesco - Christenen voor Israël
 • Over de spelonk van Machpela, die Abraham kocht als familiegraf en waar de aartsvaders van Israël begraven liggen, is een Herodiaans complex gebouwd dat tegenwoordig zowel als moskee als synagoge wordt gebruikt. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Palestijnse cultuuroorlog via Unesco

  Ruben Ridderhof - 30 juni 2017

  De Palestijnse Autoriteit heeft Unesco, de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur gevraagd om de oude stad van Hebron, inclusief de spelonk van Machpela te erkennen als Palestijns werelderfgoed. Opnieuw proberen de Palestijnen zo via Unesco een stukje Joodse geschiedenis uit te wissen en de wereld op te zetten tegen Israël.

  Sinds Unesco in 2011 als eerste VN-instantie de ‘staat Palestina’ erkende, hebben de Palestijnen geprobeerd om via de VN-cultuurorganisatie de geschiedenis te herschrijven. Al in 2010 probeerden de Palestijnen de spelonk van Machpela als Palestijns erfgoed te claimen. In 2015 nam Unesco een resolutie aan, waarin de grafspelonk in Hebron en het graf van Rachel in Bethlehem werden erkend als ‘islamitische heilige plaats’.

  “Langzaamaan moet de wereld gaan geloven hoe Israël Palestijnse geschiedenis probeert te verwoesten …”

  Eind 2016 werd een Unesco-resolutie aangenomen, waarin elke Joodse band met de Tempelberg en de Klaagmuur werd ontkend en waarin deze plaatsen enkel met islamitische namen werden genoemd. En nu vergadert Unesco van 2-12 juni in Krakau in Polen over dit Palestijnse verzoek om het graf van Israëls aartsvaders te erkennen als Palestijns werelderfgoed.

  In gevaar

  Het Palestijnse verzoek bouwt voort op eerdere resoluties aangaande Hebron en Jeruzalem, waarin Israël werd omschreven als ‘bezettende macht’ en waarin Israël werd veroordeeld voor archeologische projecten in Jeruzalem en Hebron die ‘schadelijk de authenticiteit en integriteit’ van historische plaatsen aantasten’. Niet alleen willen de Palestijnen de spelonk van Machpela laten erkennen als Palestijns werelderfgoed, maar als werelderfgoed in gevaar. Dat gevaar zou bestaan uit Israëlische pogingen om het complex te verwoesten.

  Argumenten hiervoor zijn vinden de Palestijnen in Israëlische werkzaamheden aan het complex die in de Palestijnse rapportage zijn opgeblazen tot onrealistische proporties. In werkelijkheid heeft Israël de werkzaamheden uitgevoerd in goed overleg met de islamitische Waqf, de organisatie die het islamitische gedeelte van de spelonk beheert. Doel van de werkzaamheden was om het complex beter toegankelijk te maken voor zowel Joodse – als moslimbezoekers.

  Gekaapt

  Duidelijk is dat de Palestijnen via hun lidmaatschap de agenda van Unesco hebben gekaapt en met steun van moslimlanden hun politieke strijd tegen Israël voeren. Dit gebeurt op geraffineerde wijze waarbij telkens een kleine stap wordt gezet, die de basis vormt voor een voortgaande stap, waarbij Israël steeds meer in de hoek wordt gezet.

  Bid dat onze regering en andere regeringen het lef zullen hebben om deze slinkse verwerping van Israël tegen te gaan.Meer gebedspunten Eerst worden de Joodse historische banden en de islamitische historische banden gelijkgeschakeld. Dan worden de Joodse banden ontkend, vervolgens wordt Israël neergezet als bezetter en bedreiging voor het ‘Palestijnse culturele erfgoed. Langzaamaan moet de wereld gaan geloven hoe Israël Palestijnse geschiedenis probeert te verwoesten …

  Verdraaid

  In werkelijkheid is de situatie verdraaid. De Spelonk van Machpela en de Tempelberg hebben historisch veel sterkere Joodse dan islamitische papieren. De islam begon pas in de zesde eeuw, vele eeuwen nadat de aartsvaders in Hebron werden begraven of Salomo de eerste tempel bouwde in Jeruzalem. Israël koestert deze historische plaatsen en heeft altijd zorgvuldig zorg gedragen voor het onderhoud en de verbetering hiervan. Bovendien heeft Israël altijd gegarandeerd dat ook aanhangers van andere godsdiensten vrij toegang hebben tot deze plaatsen.

  Cultuuroorlog

  Wat de Palestijnen via Unesco doen, is niets anders dan een cultuuroorlog tegen Israël voeren. Dit ten wanhoop van velen. Zelfs Unesco-directeur Irina Bokova ziet met lede ogen toe hoe het uitvoerend orgaan van haar organisatie, waarin resoluties van de lidstaten democratisch worden gekozen of verworpen, wordt gekaapt. Herhaaldelijk heeft zij het opgenomen voor Israël, maar ze staat machteloos tegenover een groot blok islamitische landen dat deze politieke resoluties steunt en veel Westerse landen die zich, om politieke of diplomatieke redenen, onthouden van stemming en zo mogelijk maken dat deze leugens in door de VN worden vastgelegd.

  Het geeft te denken wat er zou gebeuren als Palestina ook door andere VN-organen wordt erkend als lidstaat.

  Thema

  UNESCO

  Over de auteur