Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Ticket van Parijs naar Tel Aviv - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Ticket van Parijs naar Tel Aviv

  Rachel Poot - 14 juli 2017

  De tocht naar het vliegveld is een vreemde gewaarwording. Stel je dat eens voor: ‘s ochtends sta je op, pak je je laatste dingen, sleep je je koffers naar buiten en doe je de deur achter je dicht. Alsof je op een lange vakantie gaat.

  Maar in plaats van een lange, ontspannen zonvakantie, sluit je met deze laatste deurklik een leven in Frankrijk af.

  Ik kan me voorstellen dat dat ook voor de Joodse families uit Parijs een beetje surreëel is. De dag, de 24 uur, waarin ze hun aliyah maken zal hun levens compleet veranderen. En hoewel ze in Israël een nieuw leven zullen gaan opbouwen, rijden ze met de rit naar het vliegveld tegelijkertijd de laatste kilometers uit als inwoners van Frankrijk. Een ticket van Parijs naar Tel Aviv wordt een ticket van een oud naar een nieuw leven.

  De rit naar het vliegveld is daarom vaak een emotionele rit. De families nemen afscheid nemen van een vertrouwd huis, een vertrouwde omgeving, een dagelijks leven en familie en vrienden. En vaak met een gevoel van gedwongen worden te vertrekken, omdat ze in Frankrijk geen toekomst voor hun kinderen meer zien als gevolg van opkomend antisemitisme.

  Het begeleiden van families vindt Ebenezer daarom ook een belangrijke taak. De families die naar het vliegveld gebracht willen worden, wordt als het ware zo een laatste beeld van hun thuisland meegegeven. Een warm afscheid, in plaats van een stil, koud vertrek.

  Over de auteur