Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Netanyahu roept wereld op Bijbel te lezen - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Netanyahu roept wereld op Bijbel te lezen

  Yochanan Visser - 22 september 2017

  Afgelopen dinsdag stond de Israëlische premier Benjamin Netanyahu opnieuw in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties en sprak de algemene vergadering toe over de situatie waarin Israël verkeert.

  “We bevinden ons in het midden van een grote revolutie, een revolutie in Israël’s positie onder de naties”, zei Netanyahu. “Dit gebeurt omdat zo veel landen over de hele wereld eindelijk wakker zijn geworden en zich realiseren wat Israël voor hen kan doen. Die landen erkennen nu wat briljante investeerders zoals Warren Buffet en grote bedrijven zoals Google en Intel al jaren geleden wisten: dat Israël het innovatieland is – de plaats voor de meest moderne technologie in de landbouw, Israël is wereldleider in waterbeheer, nummer een in cyber protectie, in de geneeskunde, in autonoom bestuurde voertuigen – je noemt het, wij hebben het.

  Die landen erkennen nu ook Israël’s uitzonderlijke capaciteiten om terrorisme te bestrijden. In de afgelopen jaren heeft Israël inlichtingen verstrekt die tientallen grote terroristische aanslagen over de hele wereld hebben voorkomen. We hebben talloze levens gered. U weet dit wellicht niet, maar uw regeringen werken nauw samen met Israël om uw landen veilig te houden en om uw burgers veilig te houden.

  Ik stond hier vorig jaar op dit podium en ik sprak over deze diepgaande verandering in de status van Israël in de wereld en kijk naar wat er sinds een jaar gebeurd is: honderden presidenten, premiers, ministers van buitenlandse zaken en andere leiders hebben Israël bezocht, velen voor de eerste keer.

  Van deze vele bezoeken waren er twee echt historisch. In mei werd president Trump de eerste Amerikaanse president om Israël bij zijn eerste bezoek aan het buitenland te betrekken. President Trump stond bij de (Westelijke) Klaagmuur, aan de voet van de Tempelberg, waar de tempels van het Joodse volk bijna duizend jaar stonden. Toen de president de antieke stenen aanraakte, raakte hij voor altijd onze harten.

  In juli werd premier Modi de eerste Indiase premier om Israël te bezoeken. Je hebt wellicht de foto’s gezien. We waren op een strand in Hadera. We reden samen in een jeep uitgerust met een draagbaar ontziltingsapparaat dat door een Israëlische ondernemer uitgevonden was. We trokken onze schoenen uit en waadden in de Middellandse Zee en dronken zeewater dat pas enkele minuten eerder gezuiverd was en we mijmerden over de eindeloze mogelijkheden voor Israël, India voor de hele mensheid.”

  Zes continenten

  De Israëlische leider ging verder met het opnoemen van de landen die hij het afgelopen Joodse jaar had bezocht en zei dat hij op zes verschillende continenten was geweest.

  “Ik ben naar Afrika geweest, waar ik toenemende gewasopbrengsten zag die dankzij Israëlische uitvindingen omhoog schoten, ook zag ik de nieuwe Israëlische uitvinding die drinkwater uit vochtige lucht haalt en de resultaten van nieuwe behandelingsmethoden voor AIDS die in Israël werden ontwikkeld.

  Ik ben naar Azië gegaan, waar we onze relaties met China en Singapore verdiepten en onze samenwerking met onze moslimvrienden in Azerbeidzjan en Kazachstan hebben uitgebreid.

  Ik ging naar Europa, waar we in Londen en Parijs, Thessaloniki en Boedapest onze veiligheids- en economische banden wisten te verbeteren.

  Ik ben naar Australië geweest, en werd de eerste Israëlische premier die onze grote bondgenoten in “Down Under” bezocht. En juist vorige week keerde ik terug van een rondreis door Zuid Amerika en Mexico en werd ook daar de eerste Israëlische premier die het continent bezocht.”

  Nepgeschiedenis

  “Na 70 jaar, is de wereld Israël aan het omarmen, en Israël de wereld”, zei Netanyahu voordat hij aan de problemen toekwam die Israël in mondiaal verband plagen. Hij bekritiseerde de Verenigde Naties over haar beslissingen over Israël en gaf een paar voorbeelden van bizarre besluiten die door de VN en andere internationale organisaties over Israël werden genomen.
  Met name Unesco moest het ontgelden voor haar besluit om het graf van de Joodse patriarchen in Hebron tot een Palestijnse werelderfgoed te bombarderen.

  “Dat is erger dan nepnieuws. Dat is nepgeschiedenis. Let wel, het is waar dat Abraham, de vader van Ismaël en Isaak, werd begraven, maar ook Isaak, Jakob, Sarah, Rebecca en Leah, die de patriarchen en matriarchen van het Joodse volk zijn. Je zult er niet over lezen in het laatste Unesco-rapport.
  Maar als u dat wilt, kunt u dat lezen in een publicatie met iets meer gewicht die de Bijbel heet. Ik beveel het sterk aan. Ik hoor zelfs dat dat boek 4 ½ van de 5 sterren op Amazon kreeg. En het is goed om dat (boek) te lezen. Ik lees het elke week”, aldus Netanyahu die daarna opmerkte dat de situatie bij de VN langzaam maar zeker wat aan het verbeteren is.

  De Israëlische leider gaf daarna credit aan de Amerikaanse president Trump en zijn ambassadeur bij de VN Nikki Haley die Israël helpen bij het spreken van de waarheid over het land.

  Iraanse dreiging

  Het volgende onderwerp dat Netanyahu aansneed was de Iraanse dreiging en dan met name het verdrag over het Iraanse kernwapenprogramma. Hij zei dat hij het met Trump eens was dat het verdrag met Iran ‘beschamend’ was en wees op het feit dat Iran over een aantal jaren automatisch in staat wordt gesteld om het kernwapen programma te hervatten. Ook wees Netanyahu op de aanhoudende Iraanse bedreigingen aan het adres van Israël en gaf als voorbeeld wat de stafchef van het Iraanse leger vorige week zei over het vernietigen van Tel Aviv en Haifa.

  De Israëlische leider wees op de overeenkomsten tussen het kernwapenprogramma van Noord-Korea en Iran en zei dat het Noord-Koreaanse voorbeeld laat zien dat een schurkenstaat niet vertrouwd kan worden bij het sluiten van verdragen over kernwapenproductie.
  “Stel je nu voor het gevaar van honderden kernwapens in de handen van een groot Iraans islamistisch rijk, met de raketten om ze overal ter wereld te af te leveren,” waarschuwde Netanyahu.

  “Ik weet dat er mensen zijn die de gevaarlijke overeenkomst met Iran nog steeds verdedigen, met het argument dat het Iran’s weg naar de bom zal blokkeren.
  Dames en heren. Dat is precies wat ze hebben gezegd over het nucleaire akkoord met Noord-Korea, en we weten allemaal hoe dat uitwerkte. Helaas, als er niets verandert, zal deze deal hetzelfde lot ondergaan,” aldus Netanyahu die stelde dat er maar twee opties zijn: annuleren van de overeenkomst met Iran of het openbreken ervan.”

  De premier zei dat hij ook in het geval van deze overeenkomst met Iran nauwkeurig had voorspeld wat er zou gebeuren, namelijk dat Iran zich zou gedragen als een hongerige tijger die zich met hernieuwde energie en financiële middelen op het Midden-Oosten zou werpen dank zij het opheffen van de internationale sancties.

  Licht voor de wereld

  Netanyahu, wiens naam ‘door God gegeven betekent, haalde daarna opnieuw de Bijbel aan ( Samuel 15:29) toen hij reageerde op een bedreiging van de Iraanse leider Ayatollah Ali Khamenei die voorspelt heeft dat Israël binnen 15 jaar zal ophouden te bestaan: “Vandaag heb ik een simpele boodschap voor de Iraanse dictator Khamenei: het licht van Israël zal nooit meer uitgaan!”

  “Zolang Iran streeft naar de destructie van Israël zal Iran geen vastbeslotener vijand hebben dan Israël”, aldus Netanyahu die daarna inging op het Iraanse gevaar vanuit Syrië en waarschuwde dat Israël niet zal toestaan dat Iran terroristische broeinesten bouwt aan de Syrische kant van de grens op de Golan Hoogvlakte.

  Nadat hij de toenemende samenwerking met gematigde Arabische landen besprak en met name president al-Sisi van Egypte complimenteerde over zijn rol bij het tot stand brengen van vredesbespreking met de Palestijnse Arabieren keerde Netanyahu terug naar Israël’s rol als een licht onder de volkeren.

  “Ik zal u tot een licht onder de volkeren laten zijn om bij te dragen aan de redding (van die volkeren) tot de uiteinden van de aarde. Vandaag, 2700 jaar nadat de profeet Jesaja deze profetische woorden sprak is Israël een opkomende wereldmacht en eindelijk is haar licht begonnen te schijnen over de verschillende continenten en brengt hoop en verlossing onder de naties,” aldus Netanyahu die zijn speech besloot met een nieuwjaarswens in het Hebreeuws ter gelegenheid van het Joodse Nieuwjaar Rosj Hasjana.

  Thema

  diplomatieVN

  Over de auteur