Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Anoniem goud voor Israëlische judoka - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Anoniem goud voor Israëlische judoka

  Joanne Nihom - 27 oktober 2017

  Sport verbroedert. Of toch niet altijd. Van 26 tot en met 28 oktober vonden de wereldkampioenschappen judo plaats in Abu Dhabi. De twaalf judo-mannen en -vrouwen van Israël mochten wel meedoen, maar er waren een ‘klein’ aantal voorwaarden …

  Tijdens de wedstrijden mochten de Israëlische judoka’s niets zichtbaars op de kleding hebben, waaruit zou blijken dat ze uitkwamen voor Israël. En bij het winnen van een medaille zou de Israëlische vlag niet worden gehesen, zou het Israëlische volkslied niet klinken en zouden geen Israëlische officials in de buurt mogen komen.

  “Zachtjes zong ik het Hatikva, en wat voelde ik me trots, ik stond daar toch maar mooi namens mijn eigen land.”

  De Israëlische judoka’s wonnen direct op de eerste dag al goud en brons. Voor de Israëlische gouden medaillewinnaar Tal Flicker (25) werd het internationale Judobond-lied gespeeld en de vlag van de internationale Judobond gehesen. Daar moest hij het mee doen.

  Abu Dhabi erkent de Staat Israël niet. Dat is een politieke beslissing. Maar toch, we leven in 2017. In een tijd van open grenzen, van internet, van de mogelijkheden om met elkaar te communiceren waar je ook woont, waar je ook vandaan komt.

  Misschien moeten landen die sommige andere landen niet erkennen, geen wereldkampioenschappen organiseren?
  Politiek en sport. Het klopt niet samen. Tal loste het op zijn eigen manier op. “Zachtjes zong ik het Hatikva, en wat voelde ik me trots, ik stond daar toch maar mooi namens mijn eigen land.”

  Thema

  sport

  Over de auteur