Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Christelijke media toegesproken door Netanyahu - Christenen voor Israël
 • Premier Netanyahu spreekt vertegenwoordigers van de christelijke pers toe. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Christelijke media toegesproken door Netanyahu

  Yochanan Visser - 17 oktober 2017

  Afgelopen zondag verzamelden vertegenwoordigers van de christelijke media in Israël zich in Jeruzalem voor de opening van een vierdaagse conferentie over de berichtgeving over Israël en het Midden-Oosten.

  Terwijl een band beroemde religieuze Hebreeuwse liedjes speelde, verstuurde een seculiere verslaggever in de rij voor mij een tweet, waarin zij beweert dat Israël ‘de christelijke pers’ stroop om de mond smeert.

  De bestaande vooroordelen tegen Israël in de internationale media vormde een van de redenen waarom de Israëlische overheid de conferentie organiseerde. De andere reden was de 50ste verjaardag van de hereniging van Jeruzalem, de hoofdstad van Israël die tijdens de Zesdaagse Oorlog van juni 1967 bevrijd werd van de illegale Jordaanse bezetting en voor de eerste keer een open stad werd met vrijheid van religie voor iedereen.

  “Israël heeft geen betere vrienden – ik meen dat – geen betere vrienden in de wereld dan de christelijke gemeenschappen over de hele wereld.”

  De meesten van de 140 journalisten en Midden-Oostencorrespondenten die werden uitgenodigd voor het evenement kwamen uit de Verenigde Staten en de Israëlische regering betaalt de kosten van verblijf voor degenen die niet in Israël wonen. Premier Benyamin Netanyahu was de hoofdspreker op het openingsgala van de conferentie en hij genoot zichtbaar van de staande ovatie die hem ten deel viel toen hij in de hal kwam met zijn bodyguards.

  “Ik kijk uit naar de dag dat de ambassades van al uw landen naar Jeruzalem zullen worden verplaatst,” zei Netanyahu nadat hij duidelijk maakte dat Jeruzalem de onverdeelde eeuwige hoofdstad van Israël zal blijven. Hij prees vervolgens de christelijke gemeenschappen over de hele wereld voor hun ondersteuning van Israël en zei dat de Joodse staat geen betere vrienden heeft dan deze gemeenschappen.

  “Israël heeft geen betere vrienden – ik meen dat – geen betere vrienden in de wereld dan de christelijke gemeenschappen over de hele wereld. En Israël is het enige land in een groot gebied waar christelijke gemeenschappen niet alleen overleven, ze bloeien, “zei Netanyahu terwijl het publiek hem beloonde met applaus.

  De Israëlische premier prees vervolgens de Amerikaanse president Trump voor zijn “moedige toespraak” waarin deze een nieuwe benadering van Iran aankondigde en zei dat de Islamitische Republiek de nummer één vijand is van “onze vrije beschaving”. Hij vroeg vervolgens de aanwezige media om zich te concentreren op de oorlog die Iran tegen de christelijke minderheid in het land voert, in hun berichtgeving deze week.

  “Zoals u allemaal weet, worden christenen op brute wijze vervolgd in de Islamitische Republiek. Predikanten worden gevangen genomen zonder reden; geen andere reden dan dat zij christelijke leiders zijn”, zei de Israëlische premier. “Christenen worden met zwepen geslagen. Ja u hoort het goed? Christenen worden met zwepen geslagen omdat zij een slokje wijn te drinken tijdens het diensten en worden wreed gemarteld omdat ze niets meer doen dan hun geloof betuigen”, zei Netanyahu over de situatie van christenen in Iran.

  Hij keerde vervolgens terug naar Iran’s ambitie om kernwapens te verkrijgen en om het hele Midden-Oosten te domineren. “We zien twee grote gevaren die uit Iran komen. Het eerste gevaar is een Iran met nucleaire wapens, een vaststaand feit als deze overeenkomst niet wordt gewijzigd of ongedaan wordt gemaakt. Want dat is waar het toe leidt”, aldus Netanyahu.

  De premier legde vervolgens nogmaals uit wat zijn bezwaren tegen de nucleaire overeenkomst met Iran zijn: “De overeenkomst met Iran zal niet alleen leiden tot het vermogen van Iran om een ​​atoomwapen, een bom te verkrijgen. Het opent de weg naar 100 bommen binnen een decennium, een groot nucleair arsenaal. Vergeet: niet dit is Iran, dat wil zeggen, haar economie is 30 keer zo groot als die van Noord-Korea,” beweerde Netanyahu.

  De voorstanders van de overeenkomst hebben gezegd: “zodra Iran deze overeenkomst ondertekent, dan zou het een gerespecteerd lid worden van de gemeenschap van naties,” zei Netanyahu. “Zo ontving Iran een eerste betaling van ongeveer 50 miljard dollar, en wat heeft men gedaan? Iran is geen lid van de gemeenschap van naties geworden. Men verslindt de naties één voor één.

  Iran is in Jemen waar het raketten lanceert die diep in Saoedi-Arabië exploderen. Iran is in Irak waar men iedere dag mensen doodt en nu de Koerden het leven zuur maakt. Iran is in Syrië, waar men langzaam maar zeker werkt aan de kolonisatie van het land en Syrië in een militaire basis verandert voor de komende vernietigingsoorlog tegen Israël”, aldus de Israëlische premier die verwees naar de laatste daad van Iraanse agressie tegen de Koerden in Noord-Irak.

  Na de bevrijding van de resterende Iraakse bolwerken van ISIS in Irak, hebben de Iraanse proxies in Irak nu de Koerden in het vizier met het doel om de oprichting van een onafhankelijke Koerdische staat in de regio te voorkomen.

  Reagerend op een vraag over zijn relatie met president Trump antwoordde Netanyahu dat de betrekkingen uitstekend zijn en hij prees de Amerikaanse de president voor zijn erkenning dat Iran een “groot probleem, geen oplossing” is voor de problematische situatie in het Midden-Oosten.

  Trump identificeerde meteen dat “het de plicht van leiders is, en dat is misschien de moeilijkste plicht van leiders, om gevaar te voorkomen voordat het aan iedereen duidelijk wordt” aldus de Israёlische leider. “Wanneer het voor iedereen duidelijk wordt, kan het te laat zijn”, voegde Netanyahu eraan toe . “Ik waardeer echt wat hij dit weekend op dit punt gedaan heeft,” zei de langstzittende Israёlische premier.

  “Het is uiteraard erg belangrijk voor Israël, maar ik vind het ook erg belangrijk voor de Verenigde Staten en voor de toekomst van de wereld”, zei Netanyahu over Trumps Iran-speech, terwijl het publiek hem opnieuw beloonde met een staande ovatie.

  De christelijke mediaconferentie in Israël zal nog tot donderdag doorgaan en omvat workshops, lezingen en uitstapjes naar problematische gebieden zoals Noord-Judea, waar Joden en Palestijnse Arabieren een zeker niveau van co-existentie hebben bereikt ondanks decennia van Palestijnse terreuraanvallen tegen de inwoners van Gush Etzion.

  Thema

  media

  Over de auteur