Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Israël in Focus tv-serie - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Israël in Focus tv-serie

  5 december 2017

  Israël is bijna dagelijks in het nieuws met zogeheten nieuwsfeiten waar iedereen een mening over heeft. Maar Israël is meer dan dat. Het is het land dat in de Bijbel een centrale rol speelt. Het land dat voortdurend in haar bestaan wordt bedreigd, maar waarvoor een hoopvolle toekomst beloofd is in de Bijbel. Sara van Oordt gaat in de serie Israël in Focus samen met programmamaker Alexander Blom van Family7 op zoek naar het menselijke verhaal achter de krantenkoppen.

  Scherven

  Foto: Henk Visscher | RD

  De Israëlische stad Sderot werd afgelopen jaren geteisterd door tienduizenden raketten, afgeschoten vanuit Gaza. Het wordt de bunkerhoofdstad van de wereld genoemd. Yechiel woont in Sderot: “Vanuit die boomgaarden schieten Hamas-strijders hun raketten af. Als het alarm gaat heb je vijftien seconden om een schuilplaats te vinden.” Yechiel overleefde zelf ternauwernood een raketinslag: “Als ik vlak bij die plek kom, krijg ik hartkloppingen. Maar ik wil niet toegeven aan terreur.”
  Kijk hier aflevering 1 terug

  Conflict

  Foto: Henk Visscher | RD

  Kay Wilson overleefde een aanval door een Palestijnse terrorist. Dertien keer werd ze met een machete neergestoken door iemand die haar niet zag als mens, maar als ongedierte. “Ik haat Arabieren niet, maar ik haat wel wat ze mij hebben aangedaan. Palestijnse kinderen worden getraind om mensen met een mes te lijf te gaan.”
  Kijk hier aflevering 2 terug

  De terugkeer van de verloren stammen

  Miljoenen Joden zijn vanuit de hele wereld naar Israël geëmigreerd. Shimshon (foto) is één van hen. Zijn voorouders hebben altijd het verlangen gekoesterd om terug te keren naar Jeruzalem. Vandaag is die eeuwenlange droom voor Shimshon werkelijkheid geworden. Maar hoe weet Israël zo zeker dat Shimshon écht Joods is? En hoe kan iemand zo verlangen naar een stad die hij nooit heeft gezien?
  Aflevering 3: 6 december om 21:00 uur op Family7. Vanaf 7 december via deze link.
  Bekijk hier alvast de trailer

  Aflevering 4 – Bijbels land

  Foto: Henk Visscher | RD

  Joodse en Arabische bewoners van Israël staan soms lijnrecht tegenover elkaar. De gemoederen lopen hoog op en de hele wereld kijkt mee. De burgemeester van Jeruzalem Nir Barkat (foto), beschrijft hoe nieuwsfeiten door de wereldmedia worden opgeblazen. “Als er een steen wordt gegooid in een willekeurig dorp, dan is dat geen nieuws. Maar als er een steen wordt gegooid in Jeruzalem, dan is dat ineens wereldnieuws, alle ogen zijn gericht op Israël en Jeruzalem”.
  Aflevering 4: 13 december om 21:00 uur op Family7. Vanaf 14 december via deze link.

  Haatonderwijs

  Foto: Henk Visscher | RD

  Itamar Marcus zet zich in om Palestijns haatonderwijs aan de kaak te stellen en houdt hiervoor met een team van getrainde mensen de Palestijnse (sociale) media, schoolboekjes en toespraken van hun leiders in de gaten. Hij komt tot schokkende ontdekkingen.
  Aflevering 5: 20 december om 21:00 uur op Family7. Vanaf 21 december via deze link.

  Kolonisten

  Foto: Henk Visscher | RD

  Gideon Samuel en zijn familie gaan terug naar Amona, de Joodse nederzetting in Samaria die onlangs werd ontruimd. Hasanain woont iets verderop. Als Palestijn is hij helemaal niet blij met wat hij ziet als bezetting.
  Aflevering 6: 27 december om 21:00 uur op Family7. Vanaf 28 december via deze link.

  Thema