Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Zo trots - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Zo trots

  Joanne Nihom - 8 december 2017

  Trots, zo trots op mijn vriendin Mirith Hillman – Konyuk. Ze woont met haar man Amit en hun twee dochtertjes in Idan, één van de zeven dorpen in de Arava woestijn in het zuiden van Israël. Ooit was dit een kaal en dor gebied. Nu zijn er zeven prachtige dorpen waar een kleine duizend families wonen.

  Mirith en Amit verbouwden paprika’s, maar de concurrentie met het buitenland is groot, de druk om paprika’s te verbouwen werd ze te groot. Ze besloten hun kassen te verhuren en gingen op zoek naar andere inkomsten. Onlangs plantten ze jonge dadelbomen. “Tweehonderd tweeëntachtig bomen”, schreef ze me per whatsapp. “Onze eigen plantage, is het niet bijzonder.”

  De dadelplantage van Mirith.

  Mede dankzij de hulp van het Joods Nationaal Fond (JNF) Nederland worden in de Arava wonderen verricht. Mirith was onlangs in Nederland bij een bijzondere avond van het JNF. Hierboven kun je haar speech bekijken.

  Over de auteur