Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Hartverwarmende toespraak van vice-president Pence - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Hartverwarmende toespraak van vice-president Pence

  Yochanan Visser - 25 januari 2018

  Een cameraman van de Israёlische televisie zei na afloop van de historische toespraak van de Michael Pence in de Knesset afgelopen maandag: “Was dat de messias of de vice-president van de Verenigde Staten?”

  Pence, een evangelische christen, bezocht Israёl voor de vierde keer in zijn leven en was de eerste vice-president van de V.S. die de eer werd gegund om een toespraak in de Knesset te houden. Zijn toespraak zal nog lang in het geheugen van vele Israёli’s gegrift blijven en niet alleen vanwege de ongekende warmte en steun die hij betuigde aan Israёl en het Joodse volk.

  Trump’s vice-president haalde regelmatig de Bijbel aan tijdens zijn toespraak en zei dat de geboorte van de staat Israёl bijna drie jaar na de Shoah (Holocaust) niets anders was dan een wonder; de vervulling van Gods woord en de Goddelijke beloftes aan Abraham de aartsvader van het volk van Israёl.

  Pence sprak over de gruwelen die het Joodse volk doorstond tijdens de tweeduizend jaar durende laatste verbanning en refereerde aan het boek Deuteronomium toen hij zei dat God zijn belofte had gehouden door de Joden in te zamelen van “landen tot in de verste uithoeken van de aarde” naar het land dat aan de Joodse aartsvaders was beloofd.

  Hij haalde ook het boek Jesaja aan toen hij zei dat het Joodse volk na de Shoah bewees dat een land en een natie geboren kunnen worden in één dag. Pence noemde Israёl een wonder dat de wereld zou kunnen inspireren en sprak over de geschiedenis van Abraham en zijn zoon Yitzchak om duidelijk te maken dat Jeruzalem altijd al een deel was van het Joodse erfgoed.

  Provocatie

  Hij liet zich niet van de wijs brengen door de provocatieve actie van Arabische Knessetleden die aan het begin van zijn toespraak borden omhoog hielden waarop stond “Jeruzalem de eeuwige hoofdstad van Palestina” en zei dat het een eer voor hem was om deze “levendige democratie” toe te spreken.

  Nadat de provocateurs, volgens protocol, waren verwijderd uit de Knesset zei Pence dat de vriendschap tussen het Amerikaanse volk en de Israeli’s nog nooit zo sterk was geweest en dat Israёl’s “gevecht tegen het kwaad” ook het gevecht van Amerika was.

  De oprichting van de staat Israёl vergeleek Pence met de geschiedenis van de Exodus en zei dat deze Bijbelse geschiedenis altijd ook een bron van inspiratie voor het Amerikaanse volk en vele Amerikaanse presidenten was geweest.

  De aanstaande zeventigste verjaardag van de Joodse staat inspireerde Pence tot het uitspreken van een bekende Hebreeuwse zegenspreuk die wordt aangeduid als “SheHechianu”. Sprekend in Hebreeuws bedankte Pence God voor het bereiken van deze mijlpaal: “God die ons in leven hield en ons voortbestaan waarborgde om deze dag te bereiken,” zei de Amerikaanse vice-president (shehecheyanu, v’kiyimanu, v’higiyanu la’z’man ha’zeh.)

  Vredesbesprekingen

  Pence moedigde de Israëli’s en Palestijnse Arabieren op om niet de hoop op vrede op te geven en riep het Palestijnse leiderschap op om terug te keren naar de onderhandelingstafel: “Ik weet dat vrede mogelijk is omdat Israёl in het verleden heeft laten zien dat het moeilijke beslissingen kan nemen om vrede te bereiken,” zei Pence refererend aan de vredesakkoorden met Egypte en Jordaniё terwijl hij uitlegde dat de naam Jerusalem onder andere “vrede” betekent.

  ‘Jeru Shalem’ betekent vrij vertaald “Hij zal vrede (een situatie van volledigheid) zien” in de stad en Pence maakte duidelijk dat die vrede zal moeten worden gebaseerd op (historische) waarheid.

  De Amerikaanse regering van Donald Trump zal voor het einde van 2019 de ambassade van de VS overbrengen van Tel Aviv naar Jeruzalem beloofde Michael Pence terwijl hij werd beloond met een staande ovatie door de aanwezigen.

  Pence adresseerde vervolgens de huidige chaos in het Midden-Oosten en onthulde dat de regering Trump fondsen beschikbaar stelt om de onderdrukte en verdwijnende christelijke gemeenschappen in de regio te steunen en riep Israёl en andere landen op om het Amerikaanse voorbeeld te volgen.

  Daarna bezwoer de Amerikaanse vice-president dat de regering Trump niet zou toestaan dat Iran ooit een nuclear wapen zal kunnen bemachtigen en beloofde het Iraanse volk dat de dag zal komen dat zij weer vrij zullen zijn en dat de vriendschappelijke banden tussen de twee volken zullen worden hersteld.

  Aan het eind van zijn bewogen toespraak, die werd geschreven met de hulp van de Engelse rabbijn Jonathan Sachs, keerde Pence terug naar de Bijbelse geschiedenis van Abraham die meer dan 4000 jaar geleden van Oer Kashdiem naar het beloofde land reisde.

  “Hij regeerde niet over een imperium noch had hij een kroon op zijn hoofd”, zei de Amerikaanse leider. “Aan Abraham, die geen leger had en geen wonderen verrichtte werd beloofd dat zijn nakomelingen in aantal de hoeveelheid sterren aan het firmanent zouden overtreffen”, aldus Pence.

  “Vandaag beschouwt meer dan de helft of de wereldbevolking zich als nakomeling van Abraham” zei de vice-president voordat hij terugkeerde naar de wonderen en de vervulling van profetieёn die plaatsvonden voor en na de geboorte van de moderne staat Israёl. Pence besloot zijn toespraak met een gebed voor de zegening van het Joodse volk en de staat Israёl en iedereen die in het land woont.

  Waarheid

  De Amerikaanse vice-president was waarschijnlijk te bescheiden om een andere Bijbelse profetie aan te halen die we vandaag de dag zien uitkomen. Dat was de profetie in het boek Jesaja die voorspelde dat de massa’s in de wereld die onvoorwaardelijk in de waarheid van de Bijbel en de God van Abraham geloven, zullen opstaan voor het volk van Israёl en hun liefde voor Gods volk zullen betuigen.

  Het ultieme voorbeeld daarvan leverde de huidige Amerikaanse vice-president zelf tijdens zijn historische toespraak in de Knesset.

  Over de auteur