Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
UNRWA 'mist' meer dan kwart miljoen Palestijnse vluchtelingen - Christenen voor Israël
 • - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  UNRWA ‘mist’ meer dan kwart miljoen Palestijnse vluchtelingen

  Yochanan Visser - 5 januari 2018

  De Amerikaanse regering van Donald Trump draaide deze week de duimschroeven op de Palestijnse Autoriteit van Mahmoud Abbas verder aan vanwege de recente Palestijnse anti-Amerikaanse en anti-Israёlische acties bij de Verenigde Naties en de weigering om verder te praten over een vredesakkoord met Israёl.

  Afgelopen dinsdag leek Trump te dreigen met een stop op de Amerikaanse hulp aan de Palestijnse Autoriteit vanwege de weigering om verder te praten over vrede en de Palestijnse disqualificatie van de Verenigde Staten als bemiddelaar in het al jaren bevroren vredesproces. “Het is niet alleen Pakistan waar we miljarden dollars aan betalen in ruil voor niets, maar ook vele andere landen en anderen,” schreef Trump op Twitter.

  “Een goed voorbeeld zijn de Palestijnen waar we honderden miljoenen dollars per jaar aan geven maar waar we geen respect of waardering voor terug krijgen,” vervolgde de Amerikaanse president alvorens de Palestijnse Arabieren de wind van voren te geven over de weigering verder te onderhandelen over een oplossing voor het Palestijns-Israёlische conflict. De PA krijgt jaarlijks 260 miljoen dollar van de Verenigde Staten en daarbovenop nog eens 50 miljoen voor het in stand houden van het Palestijnse veiligheidsapparaat.

  “Waar is het geld voor de (virtuele) opvang van meer dan 275.000 niet-bestaande vluchtelingen gebleven?”

  De PLO reageerde vrijwel direct met een verklaring waarin Trumps erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israёl werd aangewezen als de oorzaak voor de crisis in de betrekkingen tussen de VS en de PA. Terwijl men Trumps beslissing om Israёlische soevereiniteit over Jeruzalem te erkennen opnieuw geheel ten onrechte aanmerkte als een “schending van het internationale recht” verklaarde de PLO dat Trump eigenhandig het vredesproces de nek had omgedraaid. “Nu durft hij de Palestijnen de schuld te geven voor de consequenties van zijn onverantwoordelijke acties,” schreef de PLO in haar verklaring.

  UNRWA

  Bijna gelijktijdig dreigde Nikki Haley, Trumps ambassadeur bij de Verenigde Naties om de royale Amerikaanse bijdrage aan UNRWA stil te zetten, de VN-organisatie die uitsluitend zorgt voor de Palestijnse vluchtelingen en hun nageslacht die in kampen in Libanon, Syriё, Jordaniё en Israёl leven. Haley maakte hetzelfde argument als Trump. Daarbij refereerde ze ook aan het Palestijnse initiatief om de VS veroordeeld te krijgen in de VN over Trumps historische beslissing over de status van Jeruzalem.

  De Verenigde Staten zijn de grootste sponsor van UNRWA met een jaarlijkse bijdrage van 362 miljoen dollar aan het budget van 1,2 miljard dollar van de organisatie, die werd opgezet na de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948 en die in feite meehelpt om de integratie van de Palestijnse vluchtelingen in Arabische staten, te voorkomen.

  UNRWA is diverse malen beticht van haateducatie aan de Palestijnse jeugd en heeft stilzwijgend toegestaan dat Hamas haar faciliteiten in Gaza misbruikte voor terreurdoeleinden. De VN organisatie kwam deze week opnieuw negatief in het nieuws door beschuldigingen van het verduisteren van een deel van de internationale steun aan Libanese Palestijnse vluchtelingen.

  Die hulp is gebaseerd op het aantal ‘vluchtelingen’ dat UNRWA verzorgt in Libanon en andere landen. Een census die voor het eerst werd gehouden in de UNRWA kampen in Libanon bracht aan het licht dat in plaats van de 450.000 Palestijnse Arabieren, zoals overal werd beweerd, er maar 174.222 ‘vluchtelingen’ in die kampen zijn gehuisvest. Op haar website noemt UNRWA een aantal van 449,957 Palestijnse vluchtelingen waar de organisatie voor zorgt in Libanon.

  Daarbij dient aangetekend te worden dat UNRWA in feite niet meer opvang biedt aan vluchtelingen maar een welzijnsorganisatie is geworden die voor bijna alle behoeftes van de Libanese Palestijnse Arabieren zorgt. Verder telt UNRWA de nakomelingen van Palestijnse Arabieren die in 1947 en 1948 Israёl verlieten ook volwaardig mee als ‘vluchtelingen’ een systeem dat de VN nergens anders ter wereld hanteert.

  De census die werd gehouden door het Palestijnse Bureau voor de Statistiek en het centrale Libanese Orgaan voor Statistieken maakte een eind aan de inflatie in het aantal vluchtelingen die Palestijnse bewegingen en hun handlangers gebruiken in de cognitieve oorlog tegen Israёl.

  Critici van UNRWA en de VN dringen nu aan op een onderzoek naar de besteding van de donorgelden aan de Libanese tak van UNRWA en vragen waar het geld voor de (virtuele) opvang van meer dan 275.000 niet-bestaande vluchtelingen is gebleven. De Libanese premier Saad Hariri ziet de zaken even anders en drong juist aan op een toename van de hulp die donorlanden aan UNRWA geven.

  Hariri denkt dat door meer geld te storten in de kas van UNRWA Libanon de VN-organisatie beter in staat zullen zijn om een ‘juiste en rechtvaardige oplossing’ voor het Palestijnse vluchtelingenprobleem te vinden. Libanon geeft geen burgerschap aan de Palestijnse Arabieren en hun nakomelingen noch geeft het land werkvergunningen voor een reeks van beroepen aan de inwoners van UNRWA-kampen.

  Over de auteur