Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Israëlische undercover journalist: 'Moslimbroederschap in Europa tikkende tijdbom' - Christenen voor Israël
 • Tzvi Yehezkeli. - Foto: al-masdar.net
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Israëlische undercover journalist: ‘Moslimbroederschap in Europa tikkende tijdbom’

  Yochanan Visser - 2 februari 2018

  Afgelopen dinsdag schreef de Israëlische Midden-Oostenexpert Tzvi Yechezkeli waarschijnlijk geschiedenis toen hij begon met het onthullen van inside informatie over de kruipende islamitische revolutie die plaatsvindt in Frankrijk en andere Europese landen met een grote moslimminderheid.

  Yechezkeli haalde eerder het nieuws met zijn twee en een half uur durende documentaire Allah Islam van september 2012 toen hij moslimgemeenschappen in Europese landen binnenging en de wijdverspreide radicalisering onder moslims daar blootlegde. De Midden-Oosten expert deed dit door zijn Israëlische identiteit te verbergen en door slechts Arabisch te spreken.

  Yechezkeli besloot nu om een stap verder te gaan. Hij besloot om undercover te gaan in Islamitische organisaties in Europa en met name in de hoofdkwartieren van de Moslimbroederschap. Hij bestelde visitekaartjes en andere items die suggereerden dat hij een Jordaanse zakenman was die eigenaar was van een export/importbedrijf dat geld wilde doneren aan Europese moslimorganisaties voor liefdadigheid die geleid worden door de Moslimbroederschap. Ook paste hij zijn kleding en haardracht aan en leerde allerei details over zijn ‘familie in Jordanië’ uit het hoofd.

  “In het Frans spreken zij over coëxistentie en tolerantie, maar in het Arabisch prediken zij Jihad.”

  Het doel van zijn unieke en risicovolle missie was om het gevaar bloot te leggen dat de Moslimbroederschap vormt voor het Westen en Europa in het bijzonder. Een ander doel van de documentaire is om de naïviteit van Europese regeringen bloot te leggen die weigeren te begrijpen wat het werkelijke plan van de Moslimbroederschap is. De commentator Arabische zaken van het Israëlische tv-kanaal 10 won advies in van een Palestijnse sjeik en een expert van de Israëlische geheime dienst Shin Beth over hoe zich te gedragen en te spreken tijdens zijn infiltratie van Moslimbroederschapbolwerken in Europa.

  Yechezkeli leerde ook hoe hij als moslim in moskeeën moest bidden en hoe hij twijfels over zijn identiteit tijdens zijn ontmoetingen met leiders en functionarissen van de Moslimbroederschap kon herkennen. In het Midden-Oosten filmde Yechezkeli Syrische vluchtelingen en de islamistische revolutie die plaatsvond in Turkije onder leiding van dictator Recep Tayyip Erdoğan, die lid is van de Turkse Moslimbroederschap. Erdogan is degene die islamitische organisaties de Arabische wijken van Jeruzalem sponsort die werken aan het radicaliseren van de jeugd. De radicalisering van de Arabieren in Jeruzalem zal hen motiveren om een ​​gewelddadige opstand te organiseren tegen de Israëlische controle over de stad, denken Erdogan en de Moslimbroederschap in Jeruzalem.

  Liefdadigheid en jihadlessen

  In Frankrijk ontdekte Yechezkeli hoe de Moslimbroederschap dezelfde methode gebruikt en erin slaagde om via Dawa, (liefdadigheidsprojecten) controle te krijgen over de moslimgemeenschappen in het land. Het doel is ook hier om seculiere of minder religieuze moslims tot de islamistische ideologie van de Moslimbroederschap te bekeren.

  Yechezkeli onthulde dat leiders van de Moslimbroederschap in Frankrijk met dubbele tong praten. In het Frans spreken zij over coëxistentie en tolerantie, maar in het Arabisch prediken zij Jihad. De Moslimbroederschap vertelt zijn aanhangers in dit stadium om zich te houden aan de Franse wetgeving, maar bereidt ze ook voor op de volgende fase: de dag dat islamisten Frankrijk zullen overnemen.

  Ironisch genoeg faciliteert de Franse regering de controle van de Moslimbroederschap over de moslimgemeenschappen in het land door bijvoorbeeld scholen te subsidiëren die een totaal ander curriculum gebruiken dan kinderen die op Franse scholen leren, aldus Yehezkeli. Veel lessen gaan over het belang van islamitische verovering via jihad. Ook leren moslimkinderen dat de Franse samenleving zal instorten vanwege het gebrek aan (islamitische) normen en waarden in de Franse maatschappij, zei Yechezkeli tijdens de eerste aflevering van B’zehoet B’doeyah (‘onder valse identiteit’).

  “De Moslimbroederschap onderwijst en de Franse overheid subsidieert,” beweerde Yehezkeli. Moslimkinderen in Frankrijk ontvangen onderwijs dat vergelijkbaar is met wat Palestijns Arabische kinderen in de Gazastrook onder de heerschappij van Hamas krijgen, zei hij. De Israëlische Midden-Oosten expert liet verder zien hoe islamitische boeken die verboden zijn in landen als Jordanië en Saoedi-Arabië en die jihad bepleiten als een middel om moslimcontrole uit te breiden, vrij verkrijgbaar zijn in boekwinkels in de Arabische buitenwijken van Parijs. Dit geldt ook voor dvd’s van toespraken van Yoesoef al-Qaradawi de huidige geestelijke leider van de Moslimbroederschap.

  Volgens de Franse wet is het verboden om dvd’s en cd’s te verkopen met de kwaadaardige anti-Westerse en anti-Israëlische preken en toespraken van al-Qaradawi. Echter winkels in de Arabische wijken in Parijs storen zich daar niet aan omdat behalve de moslims vrijwel niemand Arabisch kent.

  Moslimcontrole

  Yechezkeli interviewde ook Yoram Cohen, het hoofd van de Israëlische binnenlandse inlichtingendienst Shabak, die zei dat “Dawa” uiteindelijk door geweld gevolgd zal worden met het doel moslimcontrole over landen te verkrijgen. Cohen zei ook dat er uiteindelijk geen verschil is tussen de ideologie van de Moslimbroederschap, Al-Qaeda en de Islamitische Staat die de ideeën van Hassan al-Banna gebruikt om met SS-achtige schokbataljons de wereld te terroriseren. Hassan al-Banna was de oprichter van de Moslim Broederschap die van oorsprong een Egyptisch organisatie is.

  “Islamitische staat is een puistje, de Moslimbroederschap is kanker.”

  Yechezkeli citeerde tevens een Israëlische inlichtingenexpert die hem zei: “Islamitische staat is een puistje, de Moslimbroederschap is kanker.”

  De Moslim Broederschap begon haar activiteiten in Europa in 1958, toen Said Ramadan, de schoonzoon van oprichter Hassan al-Bana naar Genève reisde en later naar Keulen in Duitsland, waar hij studeerde aan de plaatselijke universiteit. Ramadan startte met de financiële hulp van Saoedi-Arabië een proces waarbij de steeds groter wordende moslimgemeenschappen in Europa onder de controle van de Moslimbroederschap werden gebracht. De broederschap werkte in die tijd samen met het Islamitische Wereldcongres (IWC), een organisatie gesticht werd door Haj Amin al-Husseini de antisemitische leider van de Palestijns Arabische gemeenschap in het Britse mandaatgebied.

  Tegen het jaar 2000 waren veel Europese moslimgemeenschappen onder de controle van deze organisaties gebracht. De Moslim Broederschap bouwde ook een wereldwijd financieel netwerk en opende in 1988 de al-Taqwa-bank die ook betrokken was bij de financiering van de Al-Qaeda-aanval op de Verenigde Staten op 11 september 2001.

  De Al-Qaeda-ideologie, maar ook de ideologie van ISIS en Jaish Tahrir al-Sham, inmiddels de machtigste islamistische rebellengroep in Syrië, is gebaseerd op de geschriften van Sayyid Qutb, de eerste ideoloog en spiritueel leider van de Moslimbroederschap. Volgens Qutb kan de vestiging van het koninkrijk van Allah op aarde niet worden bereikt door slechts te bidden en te prediken. Om dit doel te bereiken, was het noodzakelijk dat degenen die de autoriteit van Allah niet erkenden, gedood zouden worden, aldus Qutb.

  Qutb’s opvattingen over islam werden door Hassan al-Banna samengevat in een slogan die nog steeds voorkomt op de vlaggen van islamistische terreurgroepen zoals ISIS: “Allah is ons doel, de Koran is onze constitutie, de Profeet onze leider; strijd is onze weg en de dood voor Allah is onze hoogste aspiratie”.

  Stille explosie

  Tzvi Yechezkeli, die de Joodse religieuze levensstijl aannam nadat hij Allah Islam had gefilmd, zegt dat er na de nederlaag van de Islamitische Staat een nieuw soort explosie zal komen – een stille explosie. De Midden-Oosten expert voorspelt dat indien er niet snel iets verandert, Europese landen zoals Frankrijk, Denemarken en België binnen afzienbare tijd onder de-facto islamitische heerschappij zullen worden gebracht.

  “In 10 of 20 jaar zal een deel van de Europese landen de thuisbasis zijn van een islamitische beweging die verkiezingen in hoge mate zal beïnvloeden” aldus Yechezkeli. Die islamitische beweging zal in het algemeen zo invloedrijk zijn dat het dictaten kan opleggen in allerlei kwesties die cruciaal zijn voor moslims en de Moslimbroederschap, vertelde Yechezkeli Israel HaYom vorige week.

  Gevraagd waarom hij zich concentreert op Frankrijk, antwoordde de onderzoeksjournalist dat de Fransen ‘naïef en onschuldig’ zijn. Ze weigeren te zien wat er gebeurt, omdat het een zeer geleidelijke aanval op de Franse cultuur en waarden is, volgens Yechezkeli. “Een geleidelijk proces is gevaarlijker dan een verrassingsaanval. De wereld is bang voor oorlogen. Geef de Fransen hun croissants en zij zullen zich niet verroeren,” aldus de journalist die gedurende twee weken in een islamitische buitenwijk van Parijs verbleef en geen woord Frans sprak.

  “Je voelt je geen buitenlander. In de cafés zijn vrouwen en mannen gescheiden. Het voelt net alsof je in een echt islamitisch land bent,” zei Yechezkeli, die geregeld in de Arabische maatschappij vertoeft, over zijn undercover verblijf in Parijs.

  Over de auteur