Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Is Frankrijk wel in staat om haar Joodse inwoners te beschermen? - Christenen voor Israël
 • De Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontmoet de Franse president Emanuel Macron in Davos in Zwitserland tijdens het Wereld Economisch Forum. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Is Frankrijk wel in staat om haar Joodse inwoners te beschermen?

  Rachel Poot - 29 maart 2018

  Gisteren in Parijs, liepen duizenden mensen een ‘witte mars’ om de Joodse Mireille Knoll te herdenken. Vorige week vrijdag werd Mireille Knoll, een 85-jarige vrouw uit Parijs, gevonden in haar uitgebrande huis. Zij was met elf messteken om het leven gebracht.

  De Frans-Joodse vrouw was een overlevende van de Shoah, en één van de weinigen die ook de razzia van het Vélodrome d’Hiver in 1942 had overleefd.

  Macron

  De moord heeft in Frankrijk veel stof doen opwaaien. President Macron was aanwezig bij de begrafenis van de vrouw.

  Lijsttrekkers Mélenchon van het extreem-linkse ‘La France Insoumise’ en Le Pen van het extreem-rechtse Front National gaven aan mee te willen lopen in de mars (iets wat hen door manifestanten volstrekt niet in dank werd afgenomen vanwege eerdere anti-Israël propaganda en antisemitische uitlatingen).

  En de president van de Senaat, Gérard Larcher, gaf op Twitter openlijk toe dat “Frankrijk niet in staat was geweest Mireille (Knoll, red.) te beschermen”.

  Reeks aanslagen op Franse Joden

  Hoewel nog niet zeker is of de moord een antisemitisch motief had -de verdachte is een bekende van haar- gaan de samenleving en de media daar wel vanuit. De moord staat in een jarenlange reeks van aanslagen op Joden in de Franse samenleving.

  De dood van Ilan Halimi, de moord op de rabbijn in Toulouse de aanslag op Hypercacher in 2015 zijn daar voorbeelden van. Deze recente moord op Mireille Knoll, heeft de discussie over antisemitisme daarom opnieuw losgemaakt. Is Frankrijk wel in staat om haar Joodse inwoners te beschermen, vraagt de (Joodse) samenleving zich af.

  Meest onschuldigen

  Het is na de moord op de 65-jarige Joodse Sarah Halimi in april vorig jaar, die overduidelijk een antisemitisch motief had, de tweede moord op een bejaarde Joodse vrouw. De bekende Frans-Joodse advocaat, Arno Klarsfeld, schrijft in l’Opinion: “Als er nu al kinderen en oude vrouwen vermoord worden, de meest onschuldigen en kwetsbaren van de bevolking, wat zal er dan morgen gebeuren?”

  Bronnen: www.lopinion.fr / www.actuj.fr / www.leparisien.fr

  Over de auteur