Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Wereld slikt Hamas' 'Mars van de Terugkeer' als zoete koek - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Wereld slikt Hamas’ ‘Mars van de Terugkeer’ als zoete koek

  Yochanan Visser - 26 april 2018

  De Volkskrant veroorzaakte afgelopen maandag grote verontwaardiging in Israël en de internationale Joodse gemeenschap door een cartoon te publiceren die door het Simon Wiesenthal centrum “schandalig en antisemitisch” werd genoemd.

  Beeld: met dank aan het Simon Wiesenthal Centrum

  De spotprent liet een robuuste Israëlische soldaat met een duidelijk neo-Nazi uiterlijk zien die met een automatisch wapen gaten in een muur schoot waar een bange Palestijnse Arabier voor stond. De gaten vormden de worden “ happy birthday to me”, een verwijzing naar de 70ste Onafhankelijkheidsdag van Israël.

  Het Simon Wiesental centrum in Los Angeles gaf een verklaring uit waarin stond dat de cartoon Israël afschilderde als een “moorddadige bullebak die zijn 70ste verjaardag vierde door willekeurig ongewapende Palestijnen neer te schieten.”
  Het antisemitisme centrum in de VS veroordeelde de Volkskrant ook voor ontbrekende kritiek op het feit dat Hamas burgers gebruikt als menselijk schild in de huidige campagne tegen Israël op de grens van Gaza.

  “De ‘Mars van de Terugkeer” is in feite een nieuw duidelijk bewijs dat Hamas het bestaan van Israël niet accepteert.”

  Mars van de Terugkeer

  Hamas organiseert de ‘Mars van de Terugkeer’ iedere vrijdag tot aan de zogenaamde Naqbaherdenking op 15 mei aanstaande. Naqba betekent ‘ramp’ en de term werd door de PLO geïntroduceerd om de vlucht van meer dan 550.000 Palestijnse Arabieren voor en tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 te vergelijken met de Shoah, de systematische moord op zes miljoen Joden door het naziregime in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Hamas besloot tot het organiseren van de ‘Mars van de Terugkeer’ nadat de situatie in Gaza verder verslechterde ten gevolge van een intern Palestijns conflict over de controle van de Gazastrook. De fanatieke Palestijnse terreurbeweging nam in 2007 gewelddadig de controle van Gaza over van de Palestijnse Autoriteit door Fatahleden van hoge gebouwen te gooien en door ander extreem geweld. Dit gebeurde nadat Israël zich in 2005 éénzijdig uit Gaza had teruggetrokken met de bedoeling om het conflict over Gaza te beëindigen.

  De internationale gemeenschap en media laten nu opnieuw zien dat men de Palestijnse propaganda over wat er gebeurt tijdens de rellen op de grens tussen Gaza en Israël voor waar aanneemt. Die rellen worden gepresenteerd als ‘vreedzame betogingen door ongewapende burgers’. In werkelijkheid is er echter sprake van terrorisme onder de dekmantel van gewelddadige protesten.

  Het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center (MAITIC) publiceerde vorige week een overzicht van de achtergronden van gewelddadigheden tussen 30 maart en 11 april 2018. Daaruit bleek dat ruim tachtig procent van de Palestijnse Arabieren die werden gedood tijdens de ‘Mars van de Terugkeer’ lid was van een terreurorganisatie. Deze Arabieren hielden zich bezig met terroristische activiteiten aldus MAITIC.

  Sommigen van hen probeerden tijdens de rellen Israël binnen te dringen om terreuraanslagen te plegen terwijl anderen zogenaamde bermbommen probeerden te planten in de nabijheid van de het grenshek met Israël. Ook vielen leden van Hamas, Fatah, Islamitische Jihad en andere Palestijnse terreurorganisaties Israëlische soldaten aan die probeerden infiltraties te voorkomen.

  Gewelddadige rellen

  De protesten worden ook gebruikt om grote branden in Israël te stichten door kleine onbemande vliegtuigen en vliegers te gebruiken die molotovcocktails naar de Israëlische kant van de grens transporteren.

  Israëlische sluipschutters opereren volgens het Israëlische leger volgens internationaal geaccepteerde normen tijdens gewapend conflict en schieten dus met scherp op Palestijnse terroristen die een acute bedreiging vormen voor de Israëlische bevolking of voor soldaten die de grens bewaken. Het is ook duidelijk dat de IDF onderscheid maakte tussen (vaak gewelddadige) demonstranten en terroristen. Het Israëlische leger maakt gebruik van traangas en andere middelen die overal ter wereld worden gebruikt om gewelddadige rellen te beëindigen.

  Verder is het duidelijk dat Hamas en de andere Palestijnse terreurorganisaties leugens verspreiden over het aantal gewonde Palestijnse Arabieren die zouden zijn getroffen door Israëlische kogels. Die beweringen, zoals van dokters in het Shifa ziekenhuis in Gaza, hetzelfde ziekenhuis dat Hamas eerder gebruikte als commandocentrum tijdens de oorlogen met Israël, worden klakkeloos overgenomen door de media. Dit terwijl enig onderzoek zou hebben kunnen uitwijzen dat de claims gewoonweg niet waar kunnen zijn.

  Het verspreiden van leugens over doodsoorzaken, oorzaken van verwondingen en het aantal slachtoffers tijdens confrontaties tussen Hamas en de IDF is niet nieuw. Het gebeurde tijdens iedere oorlog die de twee aartsvijanden uitvochten. Achteraf bleek dan dat de Israëlische gegevens de waarheid reflecteerden en dat Hamas en andere Palestijnse terreurbewegingen liegen over deze gegevens om de publieke opinie tegen Israël te keren.

  Dan is er nog een ander belangrijk aspect waar de media niet over rapporteren.
  De ‘Mars van de Terugkeer” is in feite een nieuw duidelijk bewijs dat Hamas het bestaan van Israël niet accepteert. Men wil immers terug naar de situatie van voor 1948 toen Israël niet bestond.

  Hamas leider Yahya Sinwar heeft gezegd dat de protesten zullen doorgaan totdat de grens tussen Gaza en Israël niet meer bestaat terwijl zijn voorganger Ishmail Haniyeh eind maart zei dat de marsen op vrijdag het begin moeten zijn van de terugkeer naar “heel Palestina”.

  Over de auteur