Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Dank u, minister Blok - Christenen voor Israël
 • Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. - Foto: BZ | Kick Smeets
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Dank u, minister Blok

  Ruben Ridderhof - 16 mei 2018

  Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken liet zich deze week niet meeslepen in de verhitte gemoederen rond Israëls optreden tegen de gewelddadigheden langs de grens met Gaza. Gelukkig maar.

  De partijen SP, PvdA, D66 en DENK hadden er bij de minister op aangedrongen om actie te ondernemen. Israël te veroordelen of minstens de Israëlische ambassadeur op ‘t matje roepen. Maar minister Blok liet zich niet opjutten en reageerde dat dit ‘nu niet het moment’ is. Liever wacht hij eerst een onderzoek naar het geweld af. En daar mogen we dankbaar voor zijn.

  “Minister Blok lijkt zich bewust dat de eerste indrukken van een conflict zelden een eerlijke weergave zijn van wat er werkelijk plaatsvindt”

  Herinnert u zich de Gaza-oorlogen? De wereld stond te springen om Israël te veroordelen wegens ‘buitenproportioneel geweld’. Israëls grootschalige offensief tegenover de zelfbouwraketjes van Hamas leek onmenselijk. Het oordeel werd geveld op basis van de onmiddellijke verslaggeving en op eerste indrukken. Pas later bleek dat Hamas burgers had ingezet als menselijk schild. Dat het scholen en ziekenhuizen had misbruikt om wapens op te slaan en er commandocentra te vestigen …

  Herinnert u zich het Free Gaza flottielje? Een groep ‘vreedzame activisten’ had zich voorgenomen om de zeeblokkade van Gaza te doorbreken met een groep schepen vanuit Turkije. Toen Israël de schepen aanhield en enterde, volgden er schermutselingen aan boord van de Mavi Marmara. Negen activisten kwamen om. De wereld schreeuwde weer moord en brand. Maar al snel bleek dat aan boord niet alleen vreedzame activisten waren, maar ook minder welwillende figuren, die de eerste Israëlische soldaten, die ongewapend het schip betraden wilden lynchen …

  Minister Blok lijkt zich bewust dat de eerste indrukken van een conflict zelden een eerlijke weergave zijn van wat er werkelijk plaatsvindt. Maar meer nog: hij lijkt niet gevoelig om makkelijk politiek te scoren met een veroordeling die aansluit bij de heersende vox populi.

  Een dergelijke beheersing siert de minister, maar meer nog: als vertegenwoordiger van de Nederlandse regering huilt hij niet mee met de wolven, maar toont een welwillendheid richting Israël. Een welwillendheid, die – als u Genesis 12:3 serieus neemt – als zegen voor Israël, ook goed is voor Nederland zelf.

  Over de auteur