Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Effe een wandeling! Van Stadskanaal naar Jeruzalem | cvi.nl
 • Henk van der Klok
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Effe een wandeling!

  Joanne Nihom - 24 mei 2018

  Avonturier Henk van der Klok heeft er al heel wat voetstappen op zitten, maar dit keer wordt het wel een heel bijzondere wandeling.

  Hij loopt van Stadskanaal naar Jeruzalem, een reis van 6000 kilometer door 13 landen. Zonder geld of creditcard, afhankelijk van zijn eigen slimheid en creativiteit en van de vriendelijkheid van vreemden om aan voedsel, water, en onderdak te komen. Hij vertrok op 29 april en hoopt op 10 november aan te komen in de Heilige Stad.

  Vroeger was hij een lastpak, maakte zijn school niet af en het hebben van vaste banen was ook niets voor hem. “Ik had er nooit de rust voor. Tijdens een vakantie in Italië ontmoette ik iemand uit Denemarken die me vertelde dat hij al twee jaar non-stop aan het reizen was.  Hij opende mijn ogen voor wat mogelijk is in het leven en liet mij zien dat dat grotendeels wordt bepaald door je eigen voorstellingsvermogen.” Henk besloot ook te gaan reizen. Om vrienden, familie en zichzelf te bewijzen dat hij wel degelijk ondernemend was en dingen kon afmaken. “Ook wilde ik laten zien (ik houd een website bij) dat er in de wereld meer vriendelijkheid, behulpzaamheid en gastvrijheid is dan we denken.”  Sinds 2011 heeft hij vele kilometers gelopen. Door Europa en Australië, drie keer door Spanje, op de 800 km lange Camino de Santiago en van Engeland naar Rome, een tocht van 2200 km die 90 dagen duurde. Hij heeft de Mississippi afgepeddeld in een kajak in 110 dagen en in 65 dagen een fietstocht gemaakt van Nederland naar Istanbul. Ondertussen werkte hij in een fabriek, bij een pizzabakker en als schoonmaker. Na vijf jaar reizen was hij het even zat. “Ik besloot in Cork, Ierland, te gaan wonen en kreeg een job bij Apple in hun Europese hoofdkantoor, omdat ik vloeiend Duits en Engels sprak. Maar na twee jaar bij Apple vond ik het mooi geweest. Mijn reislust kwam weer terug. Dit keer heb ik gekozen voor Jeruzalem. Ik ben niet gelovig, maar wel christelijk opgevoed en dit gaat een heel bijzondere reis worden. Gedeeltes van mijn wandelroute komen overeen met de route die de eerste kruisvaarders liepen. Ik wil ervaren hoe zo’n reis vroeger ging. Tot nu toe loopt alles gestaag. De kilometers zijn goed verlopen. Ik bel vaak zomaar bij mensen aan, leg uit wat ik aan het doen ben en vraag om water. Ik vraag nooit om eten. Maar mensen geven uit zichzelf fruit, koekjes, of een broodje.”

  Op dit moment loopt Henk door Frankrijk. “Een uitdaging, want mijn Frans is niet heel goed, maar ik red me wel. Overal waar ik kom zijn de mensen vriendelijk en gastvrij. Dat blijft steeds een bijzondere ervaring.”

  De komende maanden zullen we Henk volgen en regelmatig verslag doen.

  www.henkvanderklok.com

  Over de auteur