Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Hoe Europa Israël wil pootje haken - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Hoe Europa Israël wil pootje haken

  17 mei 2018

  Volgens Europese regeringsleiders is de nucleaire deal die in 2015 met Iran werd gesloten geweldig. Het is echter een grote schok dat dit mooie akkoord zomaar door Amerika verbroken werd. Eindelijk mochten we weer de nieuwste technologie aan Iran leveren en konden dat ook makkelijk betalen met de vrijgegeven tegoeden uit Amerika. De olie vloeit weer rijkelijk en het atoomprogramma is gestopt.

  Ach, dat Israël Iran op tien kilometer van haar grens heeft staan met de door ons geleverde technologie voor haar raketten, dat geeft toch helemaal niet. Israël is goed bewapend en kan zichzelf prima zelf verdedigen. We moeten ons echt niet afvragen wat Iran daar in Syrië te zoeken heeft. Het is maar 1900 kilometer verwijderd van Iran.

  “Israël heeft het gedaan en wij wassen onze handen in onschuld.”

  Ook moeten we ons beslist geen zorgen maken dat door de steun van Iran aan Assad heel Syrië in puin ligt, het Midden-Oosten op zijn kop staat en Iran een oorlog aan het voeren is in Jemen met Saoedi-Arabië met duizenden doden.

  Het was een prachtig akkoord met Iran. We waren alleen even vergeten om onze andere Arabische vrienden als Egypte, Saoedi-Arabië er in te kennen. Waarom zouden we ons ook zorgen maken? De olie stroomt weer rijkelijk en dat kunnen we dan weer betalen met geleverde technologie. Dat Iran Hezbollah en Hamas van wapens en raketten voorziet, is niet onze zorg. Ze worden immers niet tegen ons gebruikt.

  Bovendien zijn we hier in Europa natuurlijk zeer begaan met het lot van de Gazanen. Israël legt zomaar bij een vreedzame demonstratie 60 Gazanen om. Een goede aanleiding om maar een harde resolutie in de Veiligheidsraad voor te bereiden om Israël te dwingen om dit zinloze geweld te stoppen. Ook ons eigen landje Nederland mocht zelfs mee voorbereiden.

  En dan … dat grote, arrogante Amerika torpedeert de “zorgvuldig” opgestelde resolutie. Gelukkig hebben we dan president Macron van Frankrijk nog om de premier van Israël terecht te wijzen.
  Ja, premier Netanyahu had nog wat gemompeld van de honderd dollar per persoon die elke Gazaan van Iran krijgt als hij of zij mee wilde demonstreren. Over de radeloze door hun Hamasleiders uitgebuite en onderdrukte Gazanen; hij zei nog wat over vliegers die werden opgelaten om de akkers van de Joden in de fik te steken en over de oproep van Hamas om de grens te bestormen met als opdracht zoveel mogelijk Joden te doden en als je dat niet deed zou je familie het loodje leggen.

  De woorden van Netanyahu zijn echter vruchteloos en passen niet in ons Europa. Het komt echt door die hardvochtige Joden. Was Israël maar een beetje beschaafd geweest zoals wij in het vrije Westen.
  Israël heeft het gedaan en wij wassen onze handen in onschuld.

  Geld speelt geen rol zou Olivier B. Bommel zeggen als hij de dollartekens in zijn ogen had. Of zoals de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ondernemers het verwoordde, het is bijzonder spijtig voor de Nederlandse ondernemers die nu net lekker op dreef waren met Iran, dat nu waarschijnlijk weer moeten gaan stopzetten. En dat alles omdat Amerika Iran niet gelooft.

  Ik zou zeggen slaap lekker verder en Israël zal haar eigen boontjes moeten doppen. Dat gaat ook wel lukken zonder Europa.

  Thema

  EUiranEUiran

  Over de auteur