Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
'Star Wars' boven de Golan Hoogvlakte - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  ‘Star Wars’ boven de Golan Hoogvlakte

  Yochanan Visser - 22 mei 2018

  Er komen steeds meer details naar buiten over de mini-oorlog tussen Iran en Israёl die plaatsvond in de nacht van 9 op 10 mei jl. Zoals wij eerder berichtten werden in een uren durend Israёlisch offensief ruim vijftig Iraanse militaire doelen in Syriё aangevallen en werd de militaire opbouw van de Qudsbrigade van de Iraanse Revolutionaire Garde in Syriё maanden teruggeworpen.

  Ondergetekende sprak met een ooggetuige die verder anoniem wenste te blijven en die had gezien wat er precies gebeurde boven de Golanhoogvlakte op 10 mei ’s nachts. De man zei dat de Israёlische tegenaanval op “Star Wars” leek en dat Israёlische vliegtuigen voortdurend het luchtruim boven Syriё binnenvlogen en raketten lanceerden op doelen nabij Damascus en andere delen in het westen van het land.

  Passief toekijken

  De man zei verder dat hij dacht te weten waarom de Russen met hun ultramoderne rakettenluchtafweersysteem passief bleven toekijken hoe de Israëlische luchtmacht (IAF) Iran en de Syrische luchtafweer aanpakte in Syriё. Hij vertelde dat de Russische President Vladimir Putin op de hoogte was van de Israёlische plannen Iraanse doelen aan te vallen, wanneer deze het zou wagen om een aanval te lanceren op de Joodse staat.

  Dat het Russische leger passief bleef, had volgens hem niet alleen te maken met het bezoek dat premier Benyamin Netanyahu aan Putin in Rusland bracht, de dag voor de confrontatie met Iran. Putin ziet de anderhalf miljoen Israeli’s die uit de voormalige Sovjet Unie naar Israёl emigreerden nog altijd als ‘Russen’, en één van deze Russische immigranten is Putins voormalige lerares toen hij op de middelbare school zat, vertelde de ooggetuige. Deze vrouw woont tegenwoordig in Netanya, aldus de man.

  Successen

  Op dinsdag onthulde Majoor Generaal Amikam Norkin, de commandant van de Israёlische luchtmacht, verder dat Iran 32 raketten op Israёl had afgeschoten gedurende de nacht van 10 mei. Vier van die raketten bereikten Israёl en de rest viel in Syriё, aldus Norkin, die verder onthulde dat de Israёlische luchtdefensiesystemen Arrow, David’s Sling en Iron Dome 85 procent succes hadden in hun pogingen om de Iraanse raketten onschadelijk te maken.

  Norkin maakte ook bekend dat de nieuwste aanwinst van de luchtmacht (de “Adir”), een gemoduleerde versie van de Lockheed F-35, al tweemaal had deelgenomen aan gevechtsacties in Syriё. Het laboratorium van de Atlantic Council for Digital Research (DFRL) publiceerde verder een analyse over de effecten van de Israëlische aanvallen op Iraanse doelen in Syriё. Het laboratorium onderzocht satellietfoto’s van voor en na de aanvallen en kwam tot de conclusie dat de door Rusland aan Syriё geleverde luchtverdedigingssystemen verre van waterdicht zijn.

  Falen

  Dat bleek al eerder toen de Verenigde Staten Syriё aanvielen met kruisraketten nadat de Syrische dictator Assad gifgas gebruikte tegen de burgerbevolking. De Russische systemen hadden “weinig impact” op de inkomende raketten, schreven de onderzoekers van DFRL. Het Amerikaanse instituut bevestigde in haar analyse de Israёlische bewering dat de IDF en IAF een verwoestende klap hadden uitgedeeld aan de Iraniёrs in Syriё.

  ”De Russen, Iraniёrs en het Syrische regime hebben herhaaldelijk gelogen over het succes van Russische luchtverdedigingssystemen”

  De Israёlische luchtmacht verwoeste ook de bulk van de zogenaamde SAM luchtafweersystemen in Syriё en zelfs een door Rusland geleverd ultramodern luchtverdedigingsysteem dat onaantastbaar werd geacht. Ook het geavanceerde Russische S-200 luchtverdedigingsysteem faalde in het onderscheppen van de 28 Israёlische gevechtsvliegtuigen die de aanvallen op 10 mei uitvoerden. Dit kwam omdat het merendeel van de IAF-straaljagers op lage hoogte vlogen, zoals ondergetekende zelf waarnam die nacht. De S-200 kan vijf doelen tegelijk aanpakken maar niet wanneer die op lage hoogte vliegen.

  De enige keer dat de S-200 succesvol was tegen de IAF was op 10 februari jl. toen de eerste directe confrontatie tussen Iran en Israёl plaatsvond, nadat de Quds Force een met explosieven beladen onbemand vliegtuig het Israёlische luchtruim binnenvloog om een aanval op de stad Bet Shean in de Jordaanvallei te lanceren. In de daarop volgende IAF-reactie tegen Iraanse doelen in Syriё werd een Israёlische F-16 neergeschoten door een S-200 batterij. Het toestel wist vervolgens toch Israёl te bereiken en stortte neer in het zuiden van Galilea. De piloten brachten zichzelf in veiligheid met hun schietstoelen.

  Gelogen

  De Russen, Iraniёrs en het Syrische regime van Bashar al-Assad hebben volgens experts herhaaldelijk gelogen over het succes van Russische luchtverdedigingssystemen tegen Israёlische en Amerikaanse acties in Syriё. In werkelijkheid zijn de door de VS en Israёl gebruikte wapens technologisch superieur aan de diverse Russiche luchtverdedigingssystemen die door Syriё en Iran worden gebruikt.

  Israёl blijft ondertussen nauwlettend de bewegingen van Iran en haar bondgenoten in Syriё volgen. Afgelopen zaterdag gebruikte de IDF artillerie om Hezbollah te beletten om een basis op te zetten in de buurt van Quneitra op de Syrische Golan Hoogvlakte.

  Over de auteur