Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Vredesvliegers voor Gaza - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Vredesvliegers voor Gaza

  23 mei 2018

  “Bedrog is in het hart van wie kwaad spreken, maar wie vrede aanraden, zijn blij.” Spreuken 12:20

  Als reactie op de ‘brandbomvliegers’ die de afgelopen weken velden rond Joodse dorpen in vlam zetten, hielden de kinderen van kibboets Sa’ad langs de grens met Gaza op donderdagavond 17 mei een eigen demonstratie: ze lieten 250 vliegers op die vredesboodschappen over de grens met Gaza brachten.

  Elk jaar viert kibboets Sa’ad de traditionele ceremonie van Bikoeriem (eerste opbrengst van de tarweoogst) ter ere van het feest van Sjawoe’ot. Dat viel afgelopen zondag de 20ste mei. Dit jaar waren de tarwevelden erg beschadigd door de branden die de vliegers uit Gaza veroorzaakten.

  “Een Molotovvlieger verbrandde alle tarwe, en we besloten dat daar waar ‘haatvliegers’ zijn, ook vliegers van liefde en vrede zullen zijn,” zeiden leden van de kibboets die bijeengekomen waren op de plek van zo’n afgebrand stuk korenveld om de vliegers op de laten.

  “De kinderen van de kibboets krijgen eerst de vliegers in handen, ze tekenen en schrijven er boodschappen van vrede op en dan laten we ze de lucht in gaan. We willen alleen maar hier in vrede leven. Het leven hier in de Negev is fantastisch en we willen dat dat zo blijft,” voegden ze eraan toe.

  Efrat Shlomi, de sociale onderwijs- en opvoedingsdeskundige van kibboets Sa’ad, zei: “We zijn aangedaan door de reacties uit het land, het met elkaar delen en de donaties. Het gevoel dat het land achter ons staat versterkt onze positie hier, zowel tijdens normale tijden als in tijden van nood.”

  “We zouden graag deze gelegenheid aangrijpen om de Israëlische soldaten en hun leidinggevenden te bedanken die dag en nacht eraan werken dat wij ons leven hier kunnen leiden met een gevoel van veiligheid,” merkte ze op.

  Het vliegers oplaten bij kibboets Sa’ad vond plaats nadat eerder op donderdag president Reuven Rivlin de regio bezocht. Hij ontmoette boeren en prees hun veerkracht tijdens deze moeilijke tijd voor de regio.

  “We staan niet te trappelen om te vechten. Alles wat we willen is om in vrede in ons land te leven,” zei Rivlin. “Ik kwam hier naar toe om jullie allen die in de dorpen rond de grens met Gaza wonen, een hart onder de riem te steken en te eren. Speciaal jullie boeren, om jullie te zeggen dat jullie de grootste helden zijn,” besloot Rivlin.

  Over de auteur