Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Joods-christelijke partij wil meedingen naar Knessetzetels - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Joods-christelijke partij wil meedingen naar Knessetzetels

  26 juni 2018

  Voor de eerste keer ooit doet Joods-christelijke partij mee in Knesset verkiezingen. Avi Lipkin is een welbekende spreker die in meer dan 1000 kerken gesproken heeft. Onlangs maakte hij bekend dat hij de eerste gezamenlijke Joods-christelijke partij heeft opgericht die hij zal aanvoeren bij de eerstvolgende Knesset verkiezingen. Als we zijn motieven nader onder de loep nemen, zou dit wel eens de trend van de toekomst kunnen worden.

  Woensdag 23 mei 2018 werd Lipkins partij aanvaard. De naam van de partij is Gush haTanachi (Bijbels Blok). Een paar fundamentele uitganspunten van de partij luiden:

  • ‘Het Bijbels Blok beschermt iedereen die de Bijbel gelooft, en is tegen etnische zuivering van Joden en christenen uit het Land Israël. Het Bijbels Blok vertegenwoordigt alle partijen wereldwijd die de Joods-christelijke democratische Westerse cultuur omhelzen.’
  • ‘De partij wil Israël versterken door het opstellen van een programma om de PR wereldwijd te verbeteren; Joodse en christelijke sprekers zullen getraind worden om Israëls imago in de wereld te verbeteren en de Westerse democratie te beschermen.’

  Lipkin vertelde aan Breaking Israel News: “Het christendom heeft deel uitgemaakt van Jodenhaat, maar wij Joden hebben deel uitgemaakt van haat richting christenen. Wij moeten stoppen met het haten van christenen. We moeten worden als Ruth en Naomi. Tijdens mijn spreekbeurtentours heb ik opgemerkt dat veel christenen hier klaar voor zijn.”

  In een openhartig interview met Breaking Israel News legde Lipkin uit dat deze visie van een hernieuwde betrekking tussen Joden en christenen hout snijdt in de Israëlische politiek. Hij ziet de christelijke demografische groei snel een factor van betekenis worden die, erg genoeg, op dit moment geen vertegenwoordiging in de Knesset heeft.

  “Over honderden jaren waren Arabieren de enige christenen in Israël,” legde Lipkin uit. “Twintig jaar geleden veranderde dit toen een miljoen mensen aliyah maakte naar Israël. De meesten kwamen uit de voormalige Sovjet Unie. Ruim een-derde was niet Joods.”

  “Vandaag is acht procent van de bevolking in Israël christen, maar ze hebben geen vertegenwoordiging in de Knesset,” zei hij. “Tot voor kort zaten de Arabische christenen als vanouds op één lijn met de antisemitische Arabische moslims. Nu echter islamitisch extremisme toeneemt, realiseren deze christen-Arabieren zich dat zij moeten veranderen en langzaam aan wenden zij zich tot Israël en de Joden.”

  Zoals velen Israël zien als een vluchthaven en beschermd heiligdom voor verdrukte Joden wereldwijd, ziet Lipkin het voor zich dat Israël hetzelfde gaat betekenen voor zowel Arabische als Westerse christenen. “Joden hebben het in Israël voor het zeggen. Wij moeten onze christenen omhelzen en beschermen tegen elke bedreiging van islamitische zijde. We moeten Bijbelgelovige christenen een vertegenwoordiging geven in de Knesset.”

  “De islamitische jihad had twintig jaar geleden al het plan om elke Jood in het Westen te laten verdwijnen. Vanwege assimilatie en gemengde huwelijken zullen we een tsunami zien van zes miljoen Joden uit Amerika die onze kant opkomt, vergezeld door vier miljoen christelijke echtgenoten en familieleden. Dit staat te gebeuren en wij moeten daarvoor klaar zijn.”

  De kandidatenlijst van zijn partij bestaat voor de helft uit Joden en de andere helft is christen. Alle kandidaten komen uit een breed spectrum van beide godsdiensten.

  Vijftig jaar geleden maakte Lipkin aliya uit New York. Hij woont in Kedar, Gush Etzion.
  Zeventien jaar was hij in dienst van de IDF als woordvoerder. Lipkin is een pro-life auteur die uitgebreid geschreven heeft over de dreiging van de islam voor de Westerse cultuur, en meer specifiek voor het christendom.

  In 1988 werkte hij voor de Likoed Knesset campagne waarbij hij de redactie en vertaling van het partijplatform in het Ivriet, Engels en Spaans verzorgde. Nadat de Likoed gewonnen had onder Yitzhak Shamir werkte hij als redacteur en vertaler op de nieuwsafdeling van het Regering Persvoorlichtingsbureau.

  Lipkin studeerde af met een master (drs.) aan het Jewish Theological Seminary of America en wordt beschouwd als een van de pioniers in Joods-christelijke betrekkingen.

  Over de auteur