Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Stop met het applaus voor Abbas - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Stop met het applaus voor Abbas

  20 juni 2018

  Oei, dit is wat ongemakkelijk! Nogal creatief – zoals het gaat gegeven de moeilijkheidsgraad van hun budgetregels – proberen de Europese instituten wegen te vinden om de “onverdraagzame democratieën” van bepaalde Oost-Europese lidstaten in het gareel te trekken door te dreigen met reducties in hun budget.

  De logica gaat ongeveer zo: jullie willen de rechterlijke macht naar je hand zetten? Of: jullie willen het nationale debat hinderen door de media in jullie land aan banden te leggen? Beslist doen. Maar dan snijden wij in jullie structurele fondsgelden en laten jullie achter met een aanzienlijk zwart gat voor al die infrastructurele projecten waarvoor wij betalen en die zo geliefd zijn bij jullie kiezers.
  Anders gezegd, de EU heeft een eenvoudige boodschap: ons geld is voorwaardelijk. Jullie houden je aan de regels of jullie betalen. Wat is daar nu ongemakkelijk aan? Het lijkt volmaakt eerlijk en redelijk, toch?

  “Als er een tweede deel van Mein Kampf bestond, zou je je kunnen voorstellen deze woorden daarin tegen te komen.”

  “De Holocaust werd niet veroorzaakt door antisemitisme,” maar door het “sociale gedrag” van de Joden, “geldleningen verstrekken, rente in rekening brengen en financiële zaken” meegerekend. Lees dit nog eens. Walgelijk, niet? Als er een tweede deel van Mein Kampf bestond, zou je je kunnen voorstellen deze woorden daarin tegen te komen. Als je een organisatie of liefdadigheidsinstelling financieel zou steunen, of een abonnement zou hebben op een krant die deze woorden hanteert – zonder ironisch of satirisch te zijn – zou je hoogstwaarschijnlijk je abonnement direct opzeggen!

  President Mahmoud van de Palestijnse Autoriteit bezigde deze woorden vorige week tijdens een algemene vergadering van de Palestijnse Autoriteit. Maar hij liet het daar niet bij. “Ashkenazische Joden zijn geen nazaten van de oude Israëlieten”, zei hij, en om die reden hadden Europese Joden “geen historische banden” met Israël. Oh, en Israël kwam ter wereld als een Europees project, en Europese leiders zoals de Engelse Lord Arthur Balfour perkte Joodse immigratie naar de eigen landen in terwijl hij ondertussen Joodse immigratie naar het Land van Israël bevorderde.

  De New York Times staat voor zijn lezers niet bekend als een promotor van Israël, maar het redactionele team had nu genoeg gehoord en noemde het een “nieuw dieptepunt” voor Abbas. Eraan toevoegend dat het hopelijk zijn “laatste woorden als Palestijns leider” zouden zijn. En zij geven hem zelfs geen cent van hun inkomsten.

  Maar wat te zeggen van degenen die hem zo‘n 290 miljoen euro per jaar uitbetalen? De grootste bijdragers aan de Palestijnse Autoriteit wereldwijd? Wie geven meer dan alle Arabische staten bij elkaar? Diezelfde Europese instituties die vandaag de dag proberen de fondsen bedoeld voor de eigen lidstaten, aan voorwaarden te koppelen.

  Abbas die woorden uitspuwt die regelrecht uit het nazi-archief komen, en zijn helpers die hem daarvoor belonen met applaus – zullen volledig uitbetaald blijven krijgen. Ongemakkelijk, toch? Je zou je generen, niet? Zou u zich niet generen, mevrouw Mogherini ..?

  Over de auteur