Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
‘Dit is krankzinnig’: rechtszitting bijgewoond door buitenlandse diplomaten - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  ‘Dit is krankzinnig’: rechtszitting bijgewoond door buitenlandse diplomaten

  13 juli 2018

  Diverse buitenlandse- en VN-diplomaten woonden enige dagen geleden de rechtszitting bij van een BDS-activist aan wie een werkvisum voor Human Rights Watch geweigerd werd.

  Het districtsgerechtshof van Jeruzalem hield een rechtszitting m.b.t. Omar Shakir, BDS-activist en de Palestijnse directeur van Human Rights Watch. De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken besloot vorige maand Shakirs werkvisum voor Israël niet te verlengen vanwege zijn anti-Israëlwerkzaamheid: het wereldwijd promoten van boycots en strafmaatregelen tegen Israël.

  Shakir werd in de rechtszaal vergezeld door zowel buitenlandse diplomaten uit verschillende landen waaronder Canada en Nederland, als VN- en EU diplomaten. Advocaat Nati Rom was ook aanwezig. Hij is de oprichter van Lev Ha Olam, een organisatie die tegen de wereldwijde boycot van Israël en de BDS-beweging strijdt en in nauwe verbinding staat met burgers uit meer dan 43 landen ter wereld.

  “Niet alleen jullie geld, maar ook diplomaten uit Canada, de EU, Nederland en de VN kwamen hier om hem te vertegenwoordigen en ervoor te zorgen dat hij wettelijk beschermd is.”

  Toen hij na de rechtszitting naar buiten kwam, stuurde dr. Rom aan de supporters van Israël een boodschap waarin hij verslag deed van de discussie tijdens de zitting en de ‘extreem linkse’ organisatie Human Rights Watch.

  “Ik kom zojuist het gerechtsgebouw uit waar extreem linkse organisaties, gefinancierd door jullie belastinggeld en mensen uit de hele wereld, proberen om de beslissing te dwarsbomen die de Staat Israël heeft genomen om het visum van een Arabier die bezig is Israël te boycotten, niet te verlengen. Niet alleen jullie geld, maar ook diplomaten uit Canada, de EU, Nederland en de VN kwamen hier om hem te vertegenwoordigen en ervoor te zorgen dat hij wettelijk beschermd is; ze zetten het gerechtshof en de regering onder druk.”

  “Het hof discussieerde vandaag over een petitie ingediend door een linkse organisatie. De petitie gaat in tegen de beslissing van de Staat Israël om te voorkomen dat visa die vallen onder de Boycot Wet voor werkers en toeristen, vernieuwd worden. Het betreft mensen die in feite hier zijn om de Staat Israël te terroriseren en te proberen Israël schade te berokkenen. Elke staat mag erover beslissen wie zijn land binnenkomt. Het is duidelijk dat geen enkel land dit zou toestaan.”

  Advocaat Rom zei: “Het is treurig om de enorme financiële investering te zien die radicale organisaties doen met de bedoeling hier in beroep te gaan en te proberen de Staat Israël en zijn beslissing onderuit te halen. En dat samen met de aanmoediging van diplomaten en geld vanuit de hele wereld gegeven door buitenlandse regeringen; waaronder diplomaten in de gerechtshoven die het gerechtelijk apparaat onder druk zetten en de Israëlische regering het recht ontzeggen zichzelf te verdedigen tegen ‘vijfde kolonne’ mensen en terroristen.”

  Over de auteur