Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Netanyahu's Iranoffensief - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Netanyahu’s Iranoffensief

  Yochanan Visser - 3 juli 2018

  Premier Benyamin Netanyahu van Israël is een PR-offensief begonnen dat is gericht op het Iraanse volk. Ongeveer twee weken geleden publiceerde het kantoor van de Israëlische premier een video waarin Netanyahu aanbood om Iran te helpen met het oplossen van een ernstige watercrisis die is ontstaan ten gevolge van een jaren durende droogte en mismanagement van de crisis door het regime van Ayatollah Ali Khamenei.

  Terwijl hij een glas met water vulde en het vervolgens opdronk, zei Netanyahu dat Israël een ongekend aanbod aan het volk van Iran wilde doen op het gebied van watermanagement, omdat 50 miljoen Iraniërs worden bedreigd in hun bestaan door toedoen van het “wrede” Iraanse regime.

  “De haat van het Iraanse regime zal het respect en de vriendschap tussen het volk van Iran en de Israëliërs niet kunnen stoppen” verklaarde Netanyahu aan het einde van de video nadat hij had aangeboden dat Iran gebruik zou gaan maken van de hypermoderne Israëlische watertechnologie zoals druppelirrigatie.

  “De premier sprak de hoop uit dat er spoedig een dag zou komen dat het Israëlische voetbalteam tegen het Iraanse team zou spelen in een vrij Iran.”

  Netanyahu’s videoboodschap werd ondertiteld in het Farsi, de taal van Iran terwijl Netanyahu aankondigde dat Israël een website in Farsi zou openen waar de watertechnologie van de Joodse staat zou worden uitgelegd. Netanyahu’s video werd gepubliceerd voordat in Zuid-Iran demonstraties begonnen tegen het regime over de watercrisis en voordat media berichtten dat 230 Iraniërs waren vergiftigd door het drinken van verontreinigd water.

  Demonstraties

  De demonstraties, die begonnen in de overwegend Arabische stad Khorramshahr in de provincie Khuzestan, hebben zich inmiddels uitgebreid naar andere Iraanse steden en liepen afgelopen weekend uit de hand nadat de Iraanse Revolutionaire Garde het vuur opende op de demonstranten. Vier demonstranten kwamen om het leven toen soldaten met automatische wapens schoten op de betogers die vervolgens wapens buit maakten op de veiligheidstroepen van Khamenei en terugvochten met AK-103 geweren.

  Daarna sloegen de demonstraties over naar andere steden volgens een lokale Iraanse journalist die op Twitter updates publiceerde over het verloop van de protesten. Op maandagavond werd een nieuwe video gepubliceerd door het kantoor van Netanyahu. De premier richtte zich daarin opnieuw tot het Iraanse volk dat volgens hem enorme moed had getoond in de straten van het land de afgelopen periode.

  Terwijl hij een voetbal vasthield zei Netanyahu dat de moed van het Iraanse volk te vergelijken was met de prestatie van het voetbalteam van de Islamitische Republiek dat erin slaagde om een gelijkspel af te dwingen tegen Portugal tijdens het WK in Rusland en sterspeler Ronaldo van scoren afhield.

  De vele problemen in Iran, zoals de watercrisis en ongekende luchtvervuiling weet de Israëlische leider aan het regime in Teheran dat miljarden dollars verspilt door terreurbewegingen te steunen.

  De oplossing voor deze problemen is het Iraanse volk, zei Netanyahu in de video die weer ondertiteld was in Farsi. De premier sprak tevens de hoop uit dat er spoedig een dag zou komen dat het Israëlische voetbalteam tegen het Iraanse team zou spelen in een vrij Iran.

  Anti-Israëlpropaganda beu

  Experts zeggen dat Netanyahu’s public relations offensief te maken heeft met een trend in Iran waarbij de anti-Israël propaganda van het regime niet langer geslikt wordt door voornamelijk jonge Iraniërs.

  Vorige week werd die trend voor het eerst duidelijk zichtbaar toen demonstranten in een onbekende Iraanse stad de straat opgingen en de leus “Dood aan Palestina” aanhieven. Die leus werd gecombineerd met anti-regimeleuzen zoals “Dood aan de Dictator” en “Niet Libanon en Gaza, maar het Iraanse volk”.

  De laatste leus liet zien dat het Iraanse volk het niet eens is met het regime waar het gaat om het besteden van miljarden Euro’s om de export van de Islamitische revolutie in het Midden-Oosten gaande te houden.

  Om die reden richt Netanyahu zich nu rechtstreeks tot het Iraanse volk en maakt zijn kantoor gebruik van Instagram, een medium dat ondanks pogingen van regime om het gebruik daarvan onmogelijk te maken, uiterst populair is onder met name jonge Iraniërs.

  Netanyahu’s woordvoerder David Keyes zegt echter dat het PR-offensief erop gericht is om het Iraanse volk te laten zien wat Israël in wekelijkheid is.

  Volgens Keyes gaat het PR offensief niet in tegen het belang om de economische druk op Iran te verhogen. Geld dat uit het Westen komt door handel en andere activiteiten, wordt volgens Keyes “door het regime gestolen van het Iraanse volk en wordt vervolgens gebruikt om oorlog te voeren in het Midden-Oosten”, aldus Netanyahu’s woordvoerder.

  Thema

  Over de auteur