Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Leugens en statistiek - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Leugens en statistiek

  26 september 2018

  Tijdens mijn studie Economie – een jaar of veertig geleden – begon mijn hoogleraar Statistiek zijn uitleg met de volgende woorden: “Je hebt leugens, grote leugens en statistieken.” Misschien komt het u wel bekend voor.

  Ik moet daar altijd aan denken als er geschreven wordt over het Palestijnse vluchtelingenprobleem. Toen in 1948 de legers van zes Arabische landen de net uitgeroepen staat Israël bestormden, vluchtten 650.000 Arabieren voor het oorlogsgeweld. Hun broeders, de oprukkende Arabische legers, hadden hen hiertoe opgeroepen om ongehinderd de Joden de Middellandse Zee in te kunnen drijven.

  “Hoe zit dat eigenlijk met onze minister Kaag voor Buitenlandse Handel? Wordt zij ook geteld onder de Palestijnse vluchtelingen?”

  Van die 650.000 vluchtelingen zijn er nog enkele tienduizenden in leven. Nu lees ik in het jaarverslag van UNRWA (de organisatie die speciaal in het leven is geroepen door de Verenigde Naties om voor de Palestijnse vluchtelingen te zorgen) dat hun aantal inmiddels gestegen is tot 5,5 miljoen. Dat is een verachtvoudiging in zeventig jaar.

  Jaarlijks houdt UNRWA met een budget van 1,2 miljard dollar de vluchtelingenkampen in stand. En het aantal blijft groeien. UNRWA telt namelijk ook alle nakomelingen van die eerste 650.000 getelden in 1948 als vluchteling. Je wordt ook meegeteld als je aangetrouwd bent. Het maakt niet uit in welk land je woont of van welk land je eventueel staatsburger bent geworden.

  Ik vroeg me af: hoe zit dat eigenlijk met onze minister Kaag voor Buitenlandse Handel? Wordt zij ook geteld onder de Palestijnse vluchtelingen? Zij is getrouwd met de oud-ambassadeur van de Palestijnse Autoriteit in Zwitserland. Zou zij ook onder de 5,5 miljoen geteld zijn en ook haar kinderen?

  De Verenigde Staten besloten afgelopen maand om hun bijdrage aan UNRWA stop te zetten. Het betreft ongeveer een kwart van het jaarbudget. Europese landen stonden direct klaar om hun bijdragen op te voeren. Maar zo wordt de nood van de Palestijnse vluchtelingen in de kampen nooit opgelost. Zij zijn namelijk niet welkom in de landen waarheen ze gevlucht zijn. De Arabische staten laten de Palestijnse vluchtelingen verkommeren en gebruiken hen als politiek pressiemiddel om de Joodse staat te belasteren.

  Amerika doet daar niet meer aan mee, maar Europa draait graag haar hoofd naar de oliebronnen. Gelukkig maar dat we mogen weten dat het ooit anders zal worden. Als de landen rondom Israël gaan inzien dat zij, als zij Israël gaan zegenen, door God gezegend zullen worden en vrede, gerechtigheid en waarheid uit Sion zullen komen.

  Thema

  EUTrumpUNRWA

  Over de auteur