Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
De Israëlische luchtmacht hervat aanvallen op Iran in Syrie - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  De Israëlische luchtmacht hervat aanvallen op Iran in Syrie

  Yochanan Visser - 17 oktober 2018

  Het wordt steeds duidelijker dat de ‘romance’ tussen Israël en Rusland over is nadat het Kremlin de Israëlische luchtmacht (IAF) beschuldigde van het veroorzaken van een vliegramp in Syrië waarbij een verkenningsvliegtuig werd neergeschoten door een Syrische S-200 luchtafweerbatterij.

  De Russen gebruikten dat incident als excuus om alsnog het hypermoderne S-300 luchtafweerraketschild te leveren aan het regime van de Syrische dictator Bashar al-Assad en om elektronische luchtafweerapparatuur te introduceren in het Syrische luchtruim.

  Deze apparatuur stoort de radar en communicatieapparatuur die door de Israëlische luchtmacht wordt gebruikt, maar de IAF heeft al aangegeven dat het een antwoord heeft op de Russische maatregelen.

  Aanwijzingen voor afkoeling

  Er zijn  verschillende aanwijzigingen voor de afkoeling in de Russisch Israëlische betrekkingen.

  Ontmoeting Rusland-Israël

  Ten eerste heeft de aangekondigde nieuwe ontmoeting tussen de Russische president Vladimir Putin en Premier Benjamin Netanyahu van Israël nog altijd niet plaatsgevonden. Een ontmoeting tussen de Israëlische leider en de Russische vicepremier Maxim Akimov vorige week in Jeruzalem leidde verder niet tot concrete nieuwe afspraken over de Russisch-Israëlische coördinatie over de acties van de Israëlische luchtmacht in Syrië.

  Tijdens zijn gesprek met Akimov bracht Netanyahu Russische erkenning van de Israëlische soevereiniteit over de Golan Hoogvlakte ter sprake, maar hij werd vervolgens op zijn vingers getikt door Akimov’s baas Sergei Lavrov die het idee vierkant afwees omdat het een schending van VN Veiligheidsraad resoluties zou betekenen.

  Kritiek op publiciteit

  De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken, Mikhail Bogdanov, uitte verder het afgelopen weekend scherpe kritiek op Israël over de wijze waarop Netanyahu was omgegaan met het Iraanse nucleaire archief dat de Mossad eind januari stal in Teheran.

  Israël had niet de publiciteit moeten zoeken over het bestaan van het nucleaire archief maar het direct moeten overhandigen aan het Internationale Atoomagentschap (IAEA) in Wenen, zei Bogdanov in een interview met i24 Nieuws in Israël.

  Ommekeer

  De ommekeer in de Russische houding ten opzichte van Israël na het incident met het verkenningsvliegtuig had tot gevolg dat de Israëlische luchtmacht zich onthield van acties in het Syrische luchtruim over de laatste maand.

  Dit gebeurde ondanks het feit dat de luchtmacht de beschikking heeft over acht F-35I -zogenaamde ‘stealth’ oorlogsvliegtuigen – die naar verluidt onzichtbaar zijn voor het nieuwe Syrische S-300 luchtafweersysteem.

  De acht F-35I straaljagers – omgedoopt tot Adir door de IAF – zullen binnenkort versterking krijgen van nieuwe Lockheed F35’s die uit het arsenaal van de Amerikaanse luchtmacht zullen komen.

  De Amerikaanse regering van Donald Trump besloot tot de versnelde levering van de F-35’s nadat de Russen hun S-300 raketschild leverden aan het leger van Assad en heeft ook een squadron F-35’s van de Amerikaanse luchtmacht in Abu Dabi gestationeerd.

  De IAF heeft nu haar acties tegen Iran in Syrië naar verluidt hervat.

  Luchtaanvallen

  De Israëlische krant Ha’aretz berichtte dat vroeg in de morgen op zondag er opnieuw explosies waren gehoord in de buurt van Iraanse wapenopslagplaatsen op de basis Mezzeh nabij Damascus.

  Het Assad-regime beweerde, net als in eerdere gevallen dat de explosies het gevolg waren van kortsluiting in het elektrische systeem van de basis. Echter, de Syrië-expert van de BBC schreef op Twitter dat de explosies het gevolg waren van een “vermoedelijke luchtaanval”.

  Deze conclusie werd gedeeld door de Syrian Observatory For Human Rights (SOHR) die doorgaans goed geïnformeerd is over ontwikkelingen in Syrië.

  Het bericht over de vermoedelijke nieuwe IAF aanval op een Iraanse basis nabij Damascus werd op maandag gevolgd door een rapport over een luchtaanval op een Iraans konvooi nabij de Amerikaanse basis At-Tanf op de grens tussen Syrië en Irak.

  Het wordt steeds duidelijker dat de ‘romance’ tussen Israël en Rusland over is

  Naar verluidt werden acht Iraniërs en Sjiïtische strijders gedood bij deze aanval die tot doel had om de levering van nieuwe Iraanse wapens aan Hezbollah en andere door Iran gecommandeerde Sjiïtische milities in Syrië te voorkomen.

  Nieuwe aanvallen

  Iran heeft de pauze in de IAF aanvallen over de afgelopen maand gebruikt om de wapenarsenalen van haar Syrische handlangers en Hezbollah aan te vullen, volgens Israëlische media.

  De snelweg nabij At-Tanf verbindt Irak met de Syrische hoofdstad Damascus en was in het verleden herhaaldelijk het toneel van Israëlische en Amerikaanse aanvallen op wapentransporten uit Iran.

  De vermoedelijk nieuwe aanvallen van de Israëlische luchtmacht op Iraanse doelen in Syrië kwamen nadat Premier Netanyahu en Minister van Defensie Avigor Liberman de afgelopen week hintten dat de IAF op het punt stond om haar aanvallen op Iran in Syrië te hervatten.

  Liberman vertelde deelnemers aan een mediaconferentie in Israël dat zolang als het Israëlische leger “een gevaar in Syrië” identificeert, de Joodse staat het recht heeft om in actie te komen – zelfs als dit betekent dat Israël “afwijkt van de afspraken met Rusland.”

  Over de auteur