Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Israël op rand van nieuwe oorlog na raketaanvallen door Hamas - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Israël op rand van nieuwe oorlog na raketaanvallen door Hamas

  Yochanan Visser - 17 oktober 2018

  De spanningen in Zuid-Israël liepen dinsdagnacht verder op toen Hamas in Gaza twee verbeterde Gradraketten op grote Israëlische bevolkingscentra afvuurde.

  Eén van deze raketten raakte een woonhuis in de Zuid-Israëlische stad Beer Sheva. De inwoners van het huis bleven ongedeerd, maar moesten voor shockverschijnselen worden behandeld in het plaatselijke Soroka ziekenhuis terwijl de raket schade aan het huis berokkende. Het zogenaamde Iron Dome anti-raketschild faalde in de onderschepping van de raket, iets dat tot een intern onderzoek in het Israëlische leger (IDF) heeft geleid.

  De tweede raket, die waarschijnlijk in de richting van Tel Aviv werd gelanceerd, landde in de zee, maakte het Israëlische leger later bekend.

  “ Mijn opinie is erg duidelijk. We moeten Hamas een zware klap toebrengen. Dit is de enige manier om het niveau van het geweld terug te brengen tot nul of bijna tot nul”

  De Israëlische luchtmacht reageerde vervolgens op de raketbeschieting met een serie luchtaanvallen op posities van Hamas in Gaza. Daarbij werden volgens Palestijnse media acht Arabieren gedood.

  De situatie in het zuiden van Israël begon afgelopen weekend al uit de hand te lopen nadat Hamas op de levering van nieuwe humanitaire hulp aan Gaza reageerde met een georganiseerde poging om IDF soldaten te ontvoeren die de grens met Gaza bewaken.

  De door Qatar betaalde levering van brandstof aan Gaza afgelopen vrijdag, werd door Hamas afgedaan als een Israëlische poging om door middel van humanitaire hulp de zogenaamde ‘blokkade’ in stand te houden.

  Israel besloot daarop om de brandstofleveringen weer stop te zetten en om twee grensovergangen met Gaza te sluiten.

  De Islamistische terreurbeweging liet bij monde van Ishmail Haniyeh, het hoofd van het politieke bureau van Hamas, weten dat de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ zou doorgaan totdat de blokkade zou worden opgeheven.

  “Het bloed van de martelaren zal niet tevergeefs worden verspild”, zei Haniyeh tijdens een bezoek aan één van de gewelddadige demonstraties langs het veiligheidshek dat Israël op de grens met Gaza heeft gebouwd.

  “De marsen zullen niet worden beëindigd totdat de belegering van Gaza wordt opgeheven,” voegde de voormalige leider van Hamas in Gaza eraan toe.

  Korte tijd later probeerde een groep van 20 Hamasterroristen Israël te infiltreren nadat men met een bom het grenshek had opgeblazen. De terroristen probeerden onder dekking van een rookgordijn dat werd veroorzaakt door brandende autobanden Israël binnen te dringen maar werden tegengehouden door geweervuur van de IDF.

  Tijdens het incident werden drie Palestijnse Arabieren doodgeschoten terwijl een onbekend aantal anderen werd gewond.

  In totaal 15.000 Palestijnse Arabieren namen deel aan de orgie van geweld langs de grens met Israël afgelopen vrijdagavond. Naar verluidt werden zeven Arabieren gedood door geweervuur van de IDF tijdens het geweld, onder hen een aantal tieners.

  De IDF maakte later officieel bekend dat het opblazen van het grenshek tot doel had om Israëlische soldaten te ontvoeren. Daarmee zou de strategische situatie in Gaza veranderen zo was de gedachte van de militaire top van Hamas aldus de IDF.

  Door het ontvoeren van IDF-soldaten of Israëlische burgers zou Hamas een machtig wapen in handen krijgen dat Israël zou dwingen om de blokkade op te heffen nadat duidelijk was geworden dat de zogenaamde ‘vliegerjihad’ dit doel niet kon realiseren.

  Militaire actie

  Israëlische politici, inclusief leden van het veiligheidskabinet en oppositieleden, roepen nu op tot een wijziging in de strategie tegen de Palestijnse terreurbewegingen in Gaza en willen met een grote militaire actie Hamas een vernietigende klap toebrengen.

  Avigdor Liberman, de Israëlische Minister van Defensie, zei op maandag, na een bezoek aan het IDF hoofdkwartier in zuid Israël, dat hij “alle opties” al had uitgeprobeerd en dat de tijd was gekomen om Hamas een “zware klap toe te brengen”.

  “Ik heb een serie ontmoetingen gehad met het hoofd van zuidelijke commando; het hoofd van de Gaza divisie; brigade commandanten en ook soldaten. Mijn impressie is dat zij allen tot de conclusie zijn gekomen dat de situatie zoals die vandaag is niet kan voortduren”, vertelde Liberman verslaggevers.

  “ Mijn opinie is erg duidelijk. We moeten Hamas een zware klap toebrengen. Dit is de enige manier om het niveau van het geweld terug te brengen tot nul of bijna tot nul”, zei de Israëlische Minister.

  Sinds het einde van maart heeft Hamas geprobeerd om via wekelijkse gewelddadige betogingen en de dagelijkse ‘Viegerjihad’ en andere vormen van terreur Israël te dwingen om de grens met Gaza volledig te openen, zowel ter land als ter zee.

  Toen dat niet het beoogde resultaat had begon de Soennitisch Islamistische terreurgroep met nachtelijke aanvallen met granaten, geïmproviseerde bommen en lasers op IDF-posities langs de grens met Gaza.

  Tegelijkertijd voerde Hamas de druk op Israël verder op via een nieuwe golf terreuraanslagen in Judea en Samaria , de zogenaamde Westelijke Jordaanoever.

  De terreurbeweging zegt dat het niet geïnteresseerd is in een nieuwe oorlog met Israël en dit zou de reden kunnen zijn dat men nu slechts in beperkte mate raketten gebruikt tegen de Joodse staat.

  Het Israëlische veiligheidskabinet zou op woensdagmorgen opnieuw bijeen komen om de situatie in het zuiden van het land te bespreken. De ontmoeting werd echter geannuleerd na de raketaanvallen in de nacht van dinsdag op woensdag.

  In plaats daarvan besloot Premier Benjamin Netanyahu om de situatie te bespreken met IDF-opperbevelhebber Gaby Eizenkot en Minister van Defensie Avigdor Liberman. Dat zou een teken kunnen zijn dat de Israëlische premier al heeft besloten om Hamas via een grote militaire operatie aan te pakken.

  Over de auteur