Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Netanyahu dreigt Hamas met oorlog na toename in terreur - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Netanyahu dreigt Hamas met oorlog na toename in terreur

  Yochanan Visser - 9 oktober 2018

  De crisis in Zuid-Israël verergerde dit weekend door de voortdurende aanvallen met ballonnen en vliegers die brandende materialen en explosieven naar de Israëlische steden en dorpen rond Gaza brengen. Premier Benjamin Netanyhu dreigt nu met een nieuwe grootschalige militaire operatie tegen Hamas en de door Iran gesponsorde andere terreurbewegingen in Gaza.

  Hadeshot nieuws, de Israëlische equivalent van NOS-Journaal, berichtte op zondagavond dat Netanyahu tijdens de wekelijkse kabinetvergadering zijn ministers meldde dat het Israëlische leger (IDF) voorbereidingen treft voor een nieuwe oorlog in Gaza. Dit gebeurde nadat vorige week Israëlische media berichtten dat de IDF versterkingen had gestuurd naar het grensgebied rondom Gaza en aanvallen met onbemande vliegtuigen uitvoerde op de ballonnen en vliegers.

  De ‘vliegerjihad’ heeft sinds het einde van maart duizenden hectares bossen en landbouwgronden rond Gaza verwoest en schapen, kippen en koeien gedood. Tegelijkertijd gaat Hamas door met het organiseren van grootschalige gewelddadige protesten langs de grens met Israël en valt nu ook ’s nachts posities van de IDF aan.

  Meer dan 140 Palestijnse Arabieren vonden de dood in deze gewelddadige protesten en bij de pogingen om Israël binnen te dringen, aldus Associated Press. Hamas heeft toegegeven dat het merendeel van hen leden van de terreurorganisatie waren.

  Conflict PA en Hamas

  De toename in het Palestijnse geweld vanuit Gaza en in Judea en Samaria heeft direct te maken met het conflict tussen Hamas en de Palestijnse Autoriteit (PA) die wil dat de Soennitische terreurorganisatie onmiddellijk de macht over de enclave in Zuid-Israël overdraagt aan het centrale Palestijnse bestuur in Ramallah.

  PA leider Mahmoud Abbas heeft Hamas naar verluidt een ultimatum gegeven om binnen een maand de macht in Gaza over te dragen aan de PA op straffe van een totale stop op financiële hulp aan Hamas in Gaza. Abbas heeft al eerder financiële strafmaatregelen tegen Hamas genomen zoals het korten van salarissen van ambtenaren. De PA-leider dreigt nu met het inhouden van de 96 miljoen dollar die de PA iedere maand aan Gaza overmaakt.

  Dit gebeurde nadat een nieuwe Egyptische bemiddelingspoging tussen de PA en Hamas op niets uitliep vanwege de weigering van Hamas om afstand te doen van haar wapens.

  Abbas hield eind vorige week ook de levering van brandstof aan Gaza vanuit Israël tegen. De brandstof was bedoeld om de enige elektriciteitcentrale in Gaza  weer op te starten. De PA leider is woest op Qatar dat zich nu opwerpt als de voornaamste sponsor van Gaza en is ook kwaad op VN-bemiddelaar Nikolai Mladenov die de levering van de brandstof faciliteerde.

  Qatar was bereid om de brandstofleveranties door een Israëlische firma te financieren en wilde ook andere humanitaire projecten en de salarissen van ambtenaren in Gaza gaan betalen in reactie op de strafmaatregelen van de PA.

  Hadeshot Nieuws rapporteerde verder dat Abbas’ houding tot een conflict met de Egyptische President Abdel Fateh el-Sisi heeft geleid. El-Sisi bekritiseerde Abbas in een telefoongesprek eind vorige week en beweerde dat de houding van de Palestijnse leider tot meer instabiliteit in de Sinaïwoestijn zal leiden.

  Abbas liet zich echter niet vermurven en vertelde de Egyptische President dat de oprichting van de Moslimbroederschapstaat in Gaza – Hamas is een filiaal van de Moslimbroederschap – de veiligheid van Egypte bedreigt.

  Geweld in Judea en Samaria

  Israël is bevreesd dat het geweld vanuit Gaza zal overslaan naar Judea en Samaria, de zogenaamde Westelijke Jordaanoever, waar al een trend waarneembaar is die duidt op georganiseerde terreur. 

  Bid voor het leger en de veiligheidsdiensten in Israël. Dat zij een instrument van Gods beschermende hand over Zijn volk mogen zijn.Meer gebedspunten Na de moord op de Israëlische activist Ari Fuld in september zijn Palestijnse Arabieren in Judea en Samaria begonnen met het opvoeren van terreuractiviteiten zoals steekaanslagen, brandstichting met ballonnen en molotovcocktails en schietaanslagen. Afgelopen zondag werden twee Israëlische Joden vermoord door een met een automatisch geweer gewapende Palestijnse terrorist in het Barkan industriepark nabij Ariël in Samaria.

  De twee slachtoffers, de 29-jarige Kim Levengrond-Yehezkel, 29, uit Rosh HaAyin; en de 35-jarige Ziv Hajbi, uit Rishon LeZion werkten enige tijd samen met de Palestijnse terrorist die als elektriciën bij hetzelfde bedrijf werkzaam was.

  De terrorist, Ashraf Walid Suleiman Na’alwa uit het Palestijnse dorp Shweika nabij Tulkarem bond zijn slachtoffers vast om hen vervolgens van dichtbij neer te schieten voordat hij vluchtte. Een derde slachtoffer raakte zwaargewond bij de aanslag en werd vervolgens opgenomen in het Beilinson ziekenhuis in Petah Tikva.

  De IDF en de Israëlische politie zetten vervolgens een klopjacht in die tot nu toe slechts tot de aanhouding van familieleden en een vriend van de terrorist heeft geleid. Zowel Hamas als Islamic Jihad in Gaza prezen de gruwelijke terroristische aanslag als een heldendaad die het gevolg was “Israëlische bezettingsmisdaden”.

  De familie van de terrorist zal naar verwachting een uitkering krijgen van de PA terwijl de IDF het huis van de familie al heeft geïsoleerd in afwachting van een slooporder, de gebruikelijke strafmaatregel tegen terroristen die mensen vermoorden.

  De terreuraanslag in Ariël werd op maandag gevolgd door de ontdekking van een nieuwe met brandstof geladen ballon in het dorp Givat Ze’ev in Samaria. De ballon was identiek aan degene die Hamas gebruikt in Gaza.

  Over de auteur