Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Irans gematigde masker valt - Christenen voor Israël
 • Ayatollah Ali Khamenei. - Foto: Wikimedia Commons
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Irans gematigde masker valt

  Yochanan Visser - 26 november 2018

  Iraans zogenaamde gematigde president Hassan Rouhani noemde Israël vorige week “een kankergezwel” en beweerde dat het land een “nepregime” had dat door westerse landen was opgericht.

  Rouhani beweerde ook dat Israël “volledig gehoorzaamde aan het Westen in regionale aangelegenheden” en zei dat het land de niet-bestaande “historische natie Palestina” had “gedood en verdreven”. Vervolgens riep hij de islamitische naties op om “een gezamenlijke strijdmacht” tegen Israël en de Verenigde Staten te creëren om de strijd met de “criminelen” te winnen.

  Het was de eerste keer dat de Iraanse president dergelijke taal gebruikte om Israël te veroordelen. Zijn opmerkingen leidden vervolgens tot een scherpe reactie van de Israëlische premier Benjamin Netanjahu die zaterdagavond waarschuwde dat “Israël heel goed weet hoe het zichzelf moet verdedigen tegen het moorddadige Iraanse regime.”

  “Vandaag zijn we zo machtig geworden dat we ons land kunnen verdedigen tegen een invasie, en in staat zijn om de vijand te achtervolgen, indien nodig, en om hen een onvergetelijke nederlaag toe te brengen,”

  Netanjahu deed ook een beroep op “de naties van de wereld” om zich aan te sluiten bij het nieuwe sanctieregime van de Verenigde Staten tegen Iran en zei dat de Islamitische Republiek ook een bedreiging voor hen was.

  Op zondag sloot de hoogste Iraanse Leider Ayatollah Ali Khamenei zich aan bij de hernieuwde verbale oorlog tegen Israël. De Iraanse leider beweerde dat “het zionistische regime duidelijk zwakker is dan 10, 20 jaar geleden”, en dat Hamas en Hezbollah de IDF tijdens de oorlogen in 2005, 2008, 2014 en tijdens wat hij de “tweedaagse oorlog” noemde twee weken geleden toen Iran klaarblijkelijk de Palestijnse terreurgroepen opdracht gaf om het zuiden van Israël met 460 raketten te bestoken.

  Europese Unie
  De Europese Unie veroordeelde vervolgens, in een zeldzame uiting van solidariteit met Israël, de “kankergezwel”opmerking van Rouhani. Die opmerking was “volstrekt onaanvaardbaar” aldus de EU die beweerde dat zij de veiligheid van Israël bleef waarborgen, maar niets zei over eventuele nieuwe sancties tegen Iran.

  “De Europese Unie herhaalt haar fundamentele garantie voor de veiligheid van Israël, ook met betrekking tot actuele en opkomende bedreigingen in de regio”, aldus een deel van de EU-verklaring.

  Zoals uit het volgende duidelijk zal worden, zijn de naties van de wereld niet van plan zich aan te sluiten bij het Amerikaanse sanctieregime tegen Iran en staan onverschillig tegenover ontwikkelingen die bewijzen dat Iran zich gestaag voorbereidt op een vernietigingsoorlog tegen Israël.

  De EU heeft er bijvoorbeeld alles aan gedaan om Europese bedrijven in staat te stellen verder zaken te doen met Iran en vernieuwde zelfs een “blokkeerstatuut” om Europese bedrijven, die zaken blijven doen met Iran, te beschermen tegen Amerikaanse strafmaatregelen in het kader van het nieuwe sanctieregime.

  Daarnaast organiseerde de EU een conferentie met de resterende deelnemers aan de nucleaire overeenkomst van 2015, die bedoeld was om “praktische oplossingen te vinden om de normalisatie van handels- en economische betrekkingen met Iran te handhaven”. Blijkbaar hielp het; de Europese handel met Iran steeg met 7,5 procent in 2018.

  Azië
  Sommige Aziatische landen proberen ook de Iraanse economie te helpen nu de regering van president Donald Trump onlangs nieuwe sancties heeft geïntroduceerd die bedoeld zijn om de Iraanse olie-export praktisch tot nul te reduceren.

  India bijvoorbeeld verdubbelde de olie importen uit Iran in oktober. De waarde van deze invoer bedraagt  $ 1,42 miljard, terwijl de Iraanse olie-invoer in het Aziatische land met 38 procent steeg over 2018.

  China heeft bovendien haar olie-importen vanuit Iran hervat nadat het een vrijstelling van de VS had verkregen onder het nieuwe sanctieregime. Hierdoor stortten de olieprijzen in nadat ze begin november met maar liefst 20 procent waren gestegen.

  Oorlogsvoorbereidingen
  Intussen vordert Iran gestaag met haar plan om Israël te confronteren via een driefrontenoorlog en om Syrië over te nemen. Het regime in Teheran blijft zware wapens smokkelen naar Hamas en Islamitische Jihad in Gaza.

  Israëlische- en media in Koeweit meldden zaterdag dat het ISIS filiaal Wilayat Sinai een Iraans transport van Kornet antitankraketten en andere GPS-geleide wapens naar de Gazastrook had onderschept. Hamas gebruikte een Kornet-raket om een Israëlische bus te bestoken die net een groep van 50 IDF-soldaten naar de grens met Gaza had gebracht aan het begin van de raketaanvallen die twee weken geleden bijna een nieuwe oorlog veroorzaakte tussen Israël en de Palestijnse terreurgroepen in Gaza 

  De ISIS commandanten op het Sinaï schiereiland weigeren naar verluidt de wapens af te staan die ook tegen Israël zouden kunnen worden gebruikt nadat Wilayat Sinai vorige week een IDF-grenspatrouille had beschoten.

  Dan is er Syrië waar Iran en Hezbollah samen met het regime van de Syrische dictator Bashar al-Assad de demografische situatie langs de grens met Israël aan het veranderen zijn ter voorbereiding op een toekomstige oorlog met de Joodse staat.

  Het Midden-Oosten Media Research Institute (MEMRI) publiceerde zojuist een rapport dat de stille etnische zuivering van soennitische Arabieren in Zuid-Syrië documenteert, waar het Assad-regime de verschillende rebellengroepen heeft gedwongen om zogenaamde verzoeningsovereenkomsten te sluiten.

  Onder die overeenkomsten werden de rebellen uit hun huizen verdreven en overgebracht naar de overwegend soennitische provincie Idlib in het noorden van Syrië.  Anderen die achterbleven worden één voor één vermoord door het Assad-regime.

  Verborgen troepenopbouw
  Assad heeft nu het Syrische staatsburgerschap toegekend aan duizenden Iraniërs en sjiieten uit Pakistan en Afghanistan die aan de zijde van het Syrische leger hebben gevochten tijdens de zevenjarige burgeroorlog en die ervoor zorgden dat het regime van de meedogenloze dictator kom overleven.

  Deze Iraniërs en sjiieten vestigen zich nu in het zuiden van Syrië in de huizen van verdreven soennitische Syriërs.  De Syrische nieuwssite Zamanalwsl beweert dat de regering in Damascus 200.000 paspoorten heeft verstrekt aan leden van de Iranese Revolutionaire Garde (IRGC) en andere sjiïetische strijders en hun families. 

  Zamanalwsl meldde dat de verhuizing erop was gericht om “de buitenlandse milities een legale status te geven die hen in staat zou stellen hun doeltreffendheid in de toekomst te maximaliseren.” De Libanese nieuwssite Al-Nahar meldde later dat het aantal Syrische identiteitskaarten dat aan Iraanse, Afghaanse en Pakistaanse sjiieten werd afgegeven 2 miljoen bedroeg. 

  Bijna alle nieuwe Syrische burgers waren lid waren van de IRGC of Hezbollah, volgens MEMRI dat opmerkte dat de stap “in strijd is met de afspraken die dit jaar tussen Israël en Rusland zijn gemaakt, volgens welke de Iranese en sjiietische troepen zich uit Zuid-Syrië hadden moeten terugtrekken”. 

  Het uitgeven van identiteitskaarten aan deze vechters kan erop gericht zijn om hen daar te laten verblijven, ogenschijnlijk zonder de afspraken te schenden aldus het media instituut. 

  Onverholen dreiging
  “Een ander MEMRI rapport documenteert de voortdurende opbouw van Hezbollah in zuidwest Syrië, waar de door Iran gesteunde terreurorganisatie, die in het bezit is van ongeveer 140.000 raketten, tientallen bases, trainingskampen en ondergrondse militaire voorzieningen heeft gebouwd terwijl de organisatie het grensgebied tussen Syrië en Libanon controleert. 

  De Iraniërs verbergen niet langer wat hun plan is voor het Midden-Oosten en voor Israël in het bijzonder. Hoessein Salami , de plaatsvervangend bevelhebber van de IRGC, zei dit weekend dat Basij milities van de IRGC “zich over de regio hebben verspreid” en dat Palestijnse Arabieren, evenals Syriërs, Irakezen en Jemenieten “de Basij als een rolmodel gebruiken om hen in staat te stellen te triomferen over de Takfiri (ongelovige) vijand en om complotten van Israël, de VS en Saoedi-Arabië ongedaan te maken”. 

  “Vandaag zijn we zo machtig geworden dat we ons land kunnen verdedigen tegen een invasie, en in staat zijn om de vijand te achtervolgen, indien nodig, en om hen een onvergetelijke nederlaag toe te brengen,” aldus Salami.

  De IDF bereidt zich ondertussen voor op een meerfrontenoorlog nu het duidelijk is geworden dat de internationale gemeenschap , met uitzondering van de VS, niets zal doen om de Iraanse troepenopbouw aan de grenzen van Israël via Syrië te dwarsbomen. 

  De Commando Brigade van de IDF is zojuist een grootschalige tiendaagse oefening begonnen om zich voor te bereiden op een simultane oorlog tegen Hezbollah, Hamas en de IRGC en haar handlangers in Syrië.

  Over de auteur