Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Waarom stelt Trump de publicatie van zijn vredesplan uit? - Christenen voor Israël
 • President Donald Trump. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Waarom stelt Trump de publicatie van zijn vredesplan uit?

  Yochanan Visser - 23 november 2018

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn ‘deal van de eeuw’ vredesplan op de lange baan geschoven, althans voorlopig, dat melden de Palestijnse media donderdag.

  Het besluit werd genomen nadat Ron Dermer, de Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten  Trump had aanbevolen de publicatie van het initiatief uit te stellen vanwege de ‘politieke en veiligheidscrisis in Israël’ volgens de Palestijnse krant Al-Quds.

  Een niet nader genoemde Israëlische diplomatieke bron zei dat premier Benjamin Netanyahu “er de voorkeur aan geeft om het plan helemaal niet te publiceren, vooral nu, temidden van de recente ontwikkelingen in de regio en de politieke crisis in Israël.”

  “Het conflict gaat niet over een stuk land en kan niet worden opgelost door het te benaderen als een ‘onroerendgoeddeal’ zoals Trump eerder suggereerde omdat het een Ribat is voor Allah, een religieuze oorlog”

  De regering Trump werkt al bijna twee jaar aan het vredesplan en heeft de publicatie ervan herhaaldelijk uitgesteld, vooral vanwege de felle Palestijnse oppositie tegen het voorstel, dat naar verluidt een gedemilitariseerde Palestijnse staat ‘minus’ voor ogen heeft.

  Ayelet Shaked, de Israëlische minister van Justitie, reageerde op het nieuws door te zeggen dat Trump zijn tijd verspilt door te streven naar een vredesovereenkomst tussen de Palestijnse Arabieren en Israël. “Persoonlijk denk ik dat het tijdverspilling is, ik wil vrede zoals iedereen, maar ik geloof niet dat het mogelijk is om een overeenkomst te bereiken”, zei Shaked tegen deelnemers aan de Jerusalem Post conferentie in Jeruzalem.

  De Israëlische minister uitte ook pessimisme over de duur van het huidige staakt-het-vuren met Hamas in Gaza. “Ik denk dat het staakt-het-vuren een paar maanden zal standhouden en dan uit elkaar zal vallen. Wanneer het staakt-het-vuren wordt verbroken, zal er geen andere optie zijn dan Hamas te bevechten met alle middelen die tot onze beschikking staan”, aldus Shaked.

  Shaked heeft waarschijnlijk gelijk inzake beide kwesties. De situatie in Gaza is een groot probleem en zal uiteindelijk Israël dwingen om beslissende maatregelen te nemen tegen Hamas  volgens Islamexperts en leden van de Israëlische regering.

  ‘Krachten’
  Zoals we eerder meldden, zat Iran hoogstwaarschijnlijk achter de mini-oorlog tussen Israël en de Palestijnse terreurorganisaties in Gaza op maandag en dinsdag vorige week. Dit werd donderdag bevestigd door Nickolay Mladenov, de afgezant van de VN voor het vredesproces in het Midden-Oosten, die tijdens dezelfde conferentie zei dat “er krachten zijn die ons allemaal in de afgrond van een confrontatie willen slepen.”

  Gevraagd naar de Iraanse invloed in Gaza antwoordde de VN-afgezant: “Sinds de allereerste dag dat de Egyptenaren een intra-Palestijnse verzoeningsovereenkomst nastreefden, heeft ‘iemand’ geprobeerd het te verstoren.”

  Hamasleider Yahya Sinwar, een beruchte terrorist die in een Israëlische gevangenis heeft gezeten en werd vrijgelaten tijdens de zogenaamde Shalit gevangenuitruil in 2011, heeft geen geheim gemaakt over de vraag wie in Gaza werkelijk aan de touwtjes trekt.

  In mei van dit jaar vertelde Sinwar aan het Libanese tv-station Al-Mayadeen dat Hamas zeer “krachtige en warme banden” had ontwikkeld met Qassem Soleimani, de sluwe commandant van de Quds Force van de Iranese Revolutionaire Garde.

  Video: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1882419798447548&id=125249070831305&_rdr

  Iran leverde Hamas en de Islamitische Jihad in Gaza “grote hoeveelheden geld,’uitrusting ‘ (lees wapens) en expertise”, volgens de leider van Hamas. Sinwar onthulde verder dat Hamas en Hezbollah op dagelijkse basis samenwerken en zelfs “gezamenlijke operaties” tegen Israël uitvoeren. Hamas gaat bovendien door een ongekende leiderschapscrisis momenteel die kan leiden tot een explosie van geweld binnen de Gazastrook.

  Leiderschapscrisis Hamas
  Een ernstig meninggeschil tussen voormalig Hamasleider Ishmail Haniyeh en Sinwar over het beleid van Hamas heeft al geleid tot botsingen tussen aanhangers van de twee rivalen en tot aanvallen op huizen en auto’s van Hamasfunctionarissen.

  De Israëlische minister van huisvesting Yoav Gallant roept nu op tot de liquidatie van Sinwar die als uitermate fanatiek wordt beschouwd in zijn haat tegen de Joodse staat. “Sinwar leeft op ‘geleende tijd’ (borrowed time). Hij zal zijn leven niet beëindigen in een bejaardentehuis, ‘zei Gallant donderdag.

  Zijn collega Gilad Erdan, de Israëlische minister van Openbare Veiligheid, was het met Gallant eens over de kwestie van de liquidatie van Hamas leiders en commandanten van de terreurgroeperingen in Gaza en onthulde dat Israël “meer dan ooit dichtbij de herovering van Gaza is gekomen. “

  Dit alles maakt duidelijk dat Gaza niet exact klaar is voor vredesonderhandelingen en hetzelfde kan worden gezegd van de Palestijnse Autoriteit en de bevolking onder haar controle.

  PA-campagne tegen verkoop onroerend goed aan Joden
  PA-leider Mahmoud Abbas is momenteel bezig met een campagne tegen Palestijnse Arabieren die onroerend goed aan Joden hebben verkocht. Zijn veiligheidstroepen arresteerden onlangs een Amerikaanse Palestijnse Arabier die verdacht werd van betrokkenheid bij de verkoop van een huis aan Israëlische Joden.

  Israël heeft nu naar verluidt gedreigd om PA-kantoren in Ramallah aan te vallen als de PA de man niet vrijlaat. De IDF bevestigde later dat het gedreigd had eenheden naar Ramallah te sturen om de Amerikaanse Palestijnse Arabier te bevrijden.

  Imams van de Palestijnse Autoriteit verhinderden zelfs de begrafenis van een Arabische inwoner van Oost-Jeruzalem die verdacht werd van het verkopen van onroerend goed in Jeruzalem aan Joden. De man die bij een auto-ongeluk om het leven kwam, werd vervolgens begraven op een Joodse begraafplaats nadat Aryeh Stern, de opperrabbijn van Jeruzalem, bekend maakte dat er een uitzondering zou worden gemaakt omdat de Arabier een ‘rechtvaardige onder de volken’ was.

  Dit alles vond plaats voordat de Shin Beth, de interne veiligheidsdienst van Israël, aankondigde dat Hamas  opnieuw probeert een voet aan de grond te krijgen in Judea en Samaria en zich voorbereid om nieuwe zware terreuraanaanslagen in Israël uit te voeren.

  Er zal geen vrede zijn tussen Israël en de Palestijnse Arabieren, zei Islamhervormer en Jihadexpert dr. Tawfik Hamid in mei. Het conflict gaat niet over een stuk land en kan niet worden opgelost door het te benaderen als een ‘onroerendgoeddeal’ zoals Trump eerder suggereerde omdat het een Ribat is voor Allah, een religieuze oorlog volgens Hamid.

  Over de auteur