Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Opstaan voor de waarheid over Israël - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Opstaan voor de waarheid over Israël

  Yochanan Visser - 20 december 2018

  Terwijl Palestijnse terroristen doorgaan met het plegen van terreuraanslagen en op dinsdag een nieuwe poging deden om een Joodse baby op de weg van Jeruzalem naar Hebron te vermoorden ontstond er grote verontwaardiging in Israël over een artikel van Haaretz-columnist Gideon Levy.

  Levy staat in Israël bekend om zijn radicale denkbeelden en over zijn volstrekt eenzijdige visie op het Arabisch-Israëlische conflict, maar wordt in het buitenland gezien als een betrouwbare bron van informatie. Afgelopen maandag publiceerde Levy een nieuwe column op de website van Haaretz waarin hij schreef dat hij absoluut geen sympathie had voor de slachtoffers van een terreuraanslag bij het Joodse dorp Ofra in Samaria vorige week. Bij die aanslag werd een nog ongeboren Joodse baby gedood terwijl zijn vader en moeder zwaar gewond raakten.

  “Het schrikbarend toenemende antisemitisme in Europa en de VS is gerelateerd aan die disinformatiecampagne.”

  Levy beschuldigde de “kolonisten” in Judea en Samaria van het exploiteren van de terreur door Palestijnse Arabieren en ging ook tekeer tegen de Israëlische media die volgens hem een ‘fake show’ hadden opgevoerd in hun reportages over de baby en zijn ouders.

  Zijn tirade schoot zelfs in het verkeerde keelgat van anti-Israëlactivisten zoals James Adler van de Harvard Universiteit in Cambridge Massachusetts in de Verenigde Staten. Die schreef in een opinieartikel voor Haaretz dat hij Levy’s denkbeelden “onbegrijpelijk en tot op grote hoogte verwerpelijk” vond.

  Adler, bepaald geen fan van de ‘nederzettingen’ in Judea en Samaria, werd waarschijnlijk door Haaretz een platform gegund nadat anderen, waaronder ondergetekende, hadden aangetoond dat Levy niet alleen over de schreef was gegaan in menselijk opzicht maar ook historische en andere onwaarheden schreef in zijn artikel.

  Die reacties en de publieke verontwaardiging in Israël zetten de redactie van Haaretz klaarblijkelijk onder druk en men besloot het weerwoord van Adler te publiceren.

  Vooroordelen
  De betekenis van de leugens die Levy en anderen over Israël verspreiden kan niet onderschat worden. De massa’s in Europa maar ook in de Verenigde Staten halen hun informatie niet alleen van de lokale media, die voor het overgrote deel ook bevooroordeeld zijn als het om Israël gaat, maar ook van nieuwssites zoals Haaretz. Gideon Levy is daarnaast de meest uitgenodigde Israëlische journalist in het buitenland en hij gebruikt die populariteit om zijn land constant zwart te maken.

  Het schrikbarend toenemende antisemitisme in Europa en de VS is gerelateerd aan die disinformatiecampagne.

  Geschiedschrijving
  In dit opzicht is het verfrissend wanneer Palestijnse Arabieren opstaan voor de waarheid en soms komt die waarheid uit onverwachte hoek. Neem bijvoorbeeld wat Mahmoud Abbas, de leider van de Palestijnse Autoriteit, deze week zei over de zogenaamde Naqba, of ‘de catastrofe’, het ontstaan van het Palestijnse vluchtelingenprobleem.

  De Palestijnse geschiedschrijving is altijd geweest dat de ‘Zionisten’ hen verdreven hadden uit hun steden en dorpen in 1948 en ‘Palestina’ hadden gestolen van de ‘oorspronkelijke bevolking’. Dit verhaal wordt ook onderwezen op Palestijnse scholen en verschijnt in tekstboeken over de geschiedenis in de Palestijnse Autoriteit.

  Abbas zei echter op 9 december tijdens een toespraak voor de Palestijnse Adviserende Raad iets geheel anders. “Iedereen begon te spreken in onze naam tijdens onze afwezigheid en daarom konden we niets doen. We herinneren ons dat in 1948, toen de Naqba of catastrofe plaatsvond, wij er geen deel van uitmaakten. Wij werden weggehaald en ons werd verteld dat men ons na een week terug zou brengen,” aldus de Palestijnse leider.

  Het was niet de eerste keer dat Abbas iets dergelijks zei. In 1976 vertelde hij de Palestijnse krant Falastin al-Thawra in Beiroet dat de Arabische legers de Palestijnse Arabieren in 1948 dwongen om hun land te verlaten en te emigreren.

  Dan was er de Palestijnse historicus Abd al-Ghani die in November op de Palestijnse TV zei dat er geen Palestijns volk bestond voor de oprichting van de staat Israël: “Vóór de Balfourverklaring, toen de Ottomaanse heerschappij (1517-1917) eindigde, bestonden de politieke grenzen van Palestina zoals we die nu kennen niet en er was niets dat een Palestijns volk met een politieke identiteit werd genoemd, zoals we dat vandaag kennen “, zei al-Ghani.

  Zijn opmerkingen maakten opnieuw duidelijk dat de geschiedschrijving van een “oorspronkelijk Palestijns volk” vals is zoals uitgebreid werd uitgelegd door Joan Peters in haar boek From Time Immemorial.

  Een ander recent voorbeeld van de waarheid over het Palestijns Israëlische conflict  was een video van een persconferentie door een anonieme Palestijnse man die werd gepubliceerd door de Hallelu Foundation.

  De man woont tegenwoordig incognito in Israël, nadat hij bijna dood was gemarteld door de Palestijnse Autoriteit voor het voorkomen van terreuraanslagen. De man had in een Israëlische gevangenis gezeten voor terroristische activiteiten en daar had hij voor het eerst Joden ontmoet die hem de ogen deden openen over de Israëlische samenleving. Hij realiseerde zich toen voor het eerst dat hij tijdens zijn jeugd een hersenspoeling had ondergaan die hem had veranderd in een Jodenhater.

  Na zijn vrijlating hield hij zich bezig met het voorkomen van terreuraanslagen en werkte waarschijnlijk voor de Israëlische Binnenlandse Veiligheidsdienst Shin Bet. Hij werd echter opgepakt door de Palestijnse politie en vertelde gruwelijke details over de martelingen die hij ondergaan in PA-gevangenissen.

  Aan het eind van zijn betoog zei hij dat de Israëlis hem met van alles hadden geholpen en wenste dat God Israël zou helpen en vertelde het volk van Israël sterk te zijn.

  Over de auteur