Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Irans voortdurende dreiging naar Israël - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Irans voortdurende dreiging naar Israël

  Yochanan Visser - 31 januari 2019

  De dreiging die Iran vormt voor Israël is bekend en wordt door iedereen in de Joodse staat serieus genomen, Premier Benjamin Netanyahu voorop.Die dreiging beperkt zich niet alleen tot de zogenaamde ‘proxy’s’, de terreurorganisaties in Libanon, Gaza en de gebieden onder het bestuur van de Palestijnse Autoriteit of de Iraanse activiteiten in Syrië, maar ook op andere gebieden.

  Nucleaire dreiging

  Ten eerste is er de nucleaire dreiging die op het eerste gezicht is afgenomen sinds de zogenaamde JCPOA, het nucleaire akkoord tussen Iran en zes wereldmachten werd afgesloten. Officieel voldoet Iran aan haar verplichtingen onder het akkoord dat werd ingevoerd in het begin van 2016. Het laatste rapport van het Internationale Atoomagentschap (IAEA) zegt dat de Islamitische Republiek zich houdt aan de bepalingen van het akkoord.

  Dit wordt aangevochten door de regering van de Verenigde Staten en door de Israëlische regering. De Amerikaanse President Donald J. Trump haalde deze week uit naar zijn inlichtingenexperts en zei dat de hoofden van de diverse inlichtingendiensten in de VS “naïef en passief” waren waar het gaat om de nucleaire dreiging door Iran. Trump schreef een Twitter bericht waarin hij waarschijnlijk refereerde naar een recent getuigenis van CIA-directeur Gina Haspel en de directeur van nationale inlichtingen van de VS Dan Coats tijdens een hoorzitting van het Congress.

  “De komende oorlog tegen Israël zal eindigen in de verwoesting van het land en “er zal niet genoeg land zijn in ‘Palestina’ om de lijken van Israëlische burgers te begraven, aldus Salami.”

  De Amerikanen stapten in Mei 2018 uit de JCPOA en sinds die tijd probeert de regering Trump om de druk op Iran te verhogen via heringevoerde- en nieuwe sancties en via maatregelen die ten doel hebben om de Iraanse uitbreidingspolitiek in het Midden-Oosten in te tomen. Die politiek heeft al tot resultaten geleid ondanks de aankondiging dat de Amerikaanse militairen in Syrië zullen worden teruggetrokken, iets dat tot oppositie in zowel het Amerikaanse Congres als Israël heeft geleid.

  Positieve ontwikkelingen

  Eén van mijn contacten in het Midden-Oosten, de Jordaanse oppositieleider Mudar Zahran, berichtte deze week dat de Qudsbrigade van de Iraanse Revolutionaire Garde nu nog maar zeven procent van het grondgebied in Syrië beheerst. Een daling van 53 procent ten opzichte van begin 2018. Zahran baseerde zijn bericht op niet nader genoemde bronnen in Syrië die inlichtingen verzamelen over de Qudsbrigade en zijn observatie komt overeen met wat commandanten van het Israëlische leger (IDF) eerder meldden.

  Ander goed nieuws over de Iraanse nucleaire dreiging kwam van David Albright, een nucleair expert en voormalig inspecteur van de IAEA. Albright, die tevens Irandeskundige is, vertelde The Jerusalem Post dat de nieuwe geavanceerde IR-8 centrifuges voor uraniumverrijking in Iran niet goed werken omdat ze van koolstofvezel zijn gemaakt. De IR-8 centrifuge is 16 keer krachtiger dan de oude IR-1 centrifuge die Iran ontwikkelde met behulp van de Pakistaanse ingenieur Khan die de blauwdrukken voor de machine stal van URENCO in Nederland.

  De enige Iraanse centrifuge die goed werkt is de IR-6 vertelde Albright die opnieuw waarschuwde voor optimisme over Irans bedoelingen op nucleair gebied. De voormalige IAEA-inspecteur zegt dat alles in Iran wijst op een intentie om door te gaan met de ontwikkeling van nucleaire wapens en dat het Iraanse nucleaire programma “militaire dimensies” heeft. Albright’s commentaar kwam op dezelfde dag dat Al Shamkali, de secretaris van de Hoogste Nationale Veiligheidsraad in Iran, meldde dat de Islamitische Republiek geen limieten kent op het gebied van de ontwikkeling van geleidde raketten.

  Iraanse dreigementen

  Shamkhani beweerde dat deze geavanceerde raketten al in het bezit zijn van Hamas, Islamic Jihad en Hezbollah en dat deze terreurbewegingen ze zullen gebruiken wanneer “Israël een stommiteit begaat”. Andere hoge Iranese militaire functionarissen dreigden dat de dag naderbij komt waarop het “revolutionaire geduld” van Iran op is en dat Irans geavanceerde raketten zullen gaan neerregenen op Israël.

  Hossein Salami, de waarnemend commandant van de IRGC, voegde daaraan toe dat de dag van de verwoesting van het ‘Zionistische project’ dichterbij komt. De komende oorlog tegen Israël zal eindigen in de verwoesting van het land en “er zal niet genoeg land zijn in ‘Palestina’ om de lijken van Israëlische burgers te begraven, aldus Salami.

  Cyberoorlog

  Bid vanuit Jesaja 54:17: “Elk wapentuig dat tegen u wordt vervaardigd, zal niets uitrichten, en elke tong die in het gericht tegen u opstaat, zult u schuldig verklaren. Dit is het erfelijk bezit van de dienaren van de HEERE, en hun gerechtigheid is uit Mij, spreekt de HEERE.”Meer gebedspunten Premier Netanyahu zegt dat Israël al dagelijks wordt aangevallen door Iran op het gebied van cyberinfrastructuur. Iran probeert dagelijks om Israëlische vliegtuigen aan de grond te houden via cyberaanvallen op luchtverkeercentra, communicatiesystemen en elektronische systemen in de vliegtuigen.

  Netanyahu zei dat Israël tot nu toe in staat is gebleken om de meeste aanvallen te neutraliseren maar waarschuwde voor de kwetsbaarheid van vliegtuigverkeer. Israël is een wereldmacht op het gebied van cyberveiligheid en Netanyahu zei dat zijn regering er alles aan doet om het aantal cyberstartups te laten toenemen.

  Zijn beweringen over Iran’s agressie op cybergebied werden gestaafd door een nieuw rapport van Fire Eye een Amerikaanse firma op het gebied van cyberveiligheid. Fire Eye meldde dat een Iraanse groep cyberexperts die opereert onder de naam APT39 probeert om informatie te stelen van touroperators, IT-bedrijven en telecommunicatiebedrijven in Israël en elders in het Midden-Oosten.

  Fire Eye’s waarschuwing kwam een dag nadat de hoofden van de Amerikaanse inlichtingendiensten waarschuwden dat Iran spioneert op de VS, Israël en andere Amerikaanse bondgenoten via cyberaanvallen. In de nationale veiligheidsbeoordeling die de gezamenlijke Amerikaanse inlichtingendiensten opstelden, wordt gewaarschuwd voor grootschalige Iraanse cyberaanvallen in de nabije toekomst.

  Over de auteur