Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Nederlandse vakantiegangers in Israël - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Nederlandse vakantiegangers in Israël

  Joanne Nihom - 28 januari 2019

  Het toerisme in Israël is ‘booming’. 2018 vormde een historisch hoogtepunt met meer dan 4 miljoen toeristen. Dat is 14 procent meer dan in 2017 en 42 procent meer dan in 2016. Ik vond een aantal Nederlandse vakantiegangers. 

  Robertine Nunes Nabarro was voor het eerst alleen naar Israël. “Ik was er sinds het overlijden van mijn man, Willem van der Sluis, niet meer geweest, dus 6,5 jaar niet. Drie weken woonde ik in een klein studiootje in hartje Tel Aviv. Ik had al zo lang heimwee. Mijn kinderen hebben er in de jaren ‘80 gestudeerd. Willem en ik gingen er jarenlang zo’n twee keer per jaar naar toe. Het was heerlijk om terug te zijn, het voelde gelijk weer als thuis.

  Ik maakte iedere dag lange ontdekkingswandelingen en leerde veel over de oude en nieuwe architectuur en over schilders en schrijvers die in een bepaald huis hadden gewoond. Ondanks het feit dat ik de taal niet goed spreek, lukte het me met iedereen een babbeltje te maken in het Ivriet. Iedere dag leerde ik een nieuw woord. Ik ontdekte ook een stuk strand dat ik niet kende. De thuisblijvers vonden mij moedig…zo…helemaal alleen op straat, in de bus, in de trein. Moedig? Nee hoor. Het was een feest…van herkenning, ontdekkingen, weerzien en nieuwe ontmoetingen. Nu even sparen en dan ga ik weer.”

  “Woorden schieten tekort als ik over dit mooie land begin te praten.”


  Sylvia Dreese was er afgelopen oktober met een reis van het Joods Nationaal Fonds (JNF). “Het gaat geweldig met het land en het is er voor toeristen fantastisch. Wat voor reden je ook hebt om te gaan, er is voor elk wat wils. Ik heb een fantastische tijd gehad. Wat is het toch een mooi land om doorheen te reizen en zo groen, zelfs in bepaalde gedeelten van de woestijn. Ongelofelijk wat er in redelijk korte tijd is bereikt onder andere met hulp van het JNF.”


  Roland Vos, directeur van Vos Kosher Catering, was onlangs in Israël voor familiebezoek. “Ik bezocht Tel Aviv, Eilat en Jeruzalem. Wow, het was zo gaaf. Ik was lang niet geweest en alles is groter en mooier geworden. Tel Aviv is, ondanks de nieuwe grote gebouwen, zo heerlijk rommelig en herkenbaar. Ik heb er ook geweldig gegeten. Een prachtige rit door de woestijn naar Eilat, nog leuker en spannender dan ik me kon herinneren. Op weg naar Jeruzalem met een stop bij de Dode Zee om daar even te drijven. En tenslotte het prachtige Jeruzalem. Ik heb er eindeloos geslenterd door de Oude Stad. En uiteraard de Klaagmuur, de Tempelberg en de Machanee Jehuda-markt bezocht.”


  Wendy Kleijnen is het afgelopen jaar een aantal keren geweest. “Ik kom er graag. Vanwege vrienden die ik er heb wonen, het eten en het goede weer. Je kunt er fijn stappen, er hangt over het algemeen een goede sfeer. Qua vriendelijkheid kan het land nog wat leren. In sommige restaurants lijkt het bijna alsof service een ’vies ding’ is! Maar er wordt wel altijd een fooi verwacht. Vanuit Nederland wordt veel gedaan om Israël te promoten, onder andere via spots op de televisie. Ook heeft Transavia sinds een jaar of twee een goedkope lijn naar Tel Aviv.

  Israël is voor mij het land van de zon en het heerlijke eten. Dat het land is opgebouwd uit meerdere culturen, merk je goed terug in de Israëlische keuken. Het is onbeschrijfelijk hoe lekker je er kunt eten, en het maakt niet uit of dat op de markt is of in een restaurant. Ik denk dat iedereen Israël een keer bezocht moet hebben om er een goed beeld van te krijgen. En dat is zeker anders dan wat je te zien en te horen krijgt in de media.”


  Tenslotte Willem Dresselhuys, hij was in november nog in Israël. “Israël… Woorden schieten tekort als ik over dit mooie land begin te praten. Heerlijk eten, prachtige cultuur en een dynamisch leven vol vreugde en passie.”

  Over de auteur