Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Amnesty voegt zich in boycotkoor - Christenen voor Israël
 • Minister Gilad Erdan spreekt tijdens een persconferentie bij de presentatie van een rapport over de infiltratie van terroristen in de BDS-beweging.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Amnesty voegt zich in boycotkoor

  Yochanan Visser - 6 februari 2019

  Bijna een week nadat Amnesty International (AI) een antisemitische BDS-campagne begon tegen de Joodse aanwezigheid in Judea en Samaria, het Bijbelse hartland van Israёl, publiceerde het Israёlische Ministerie voor Strategische Zaken een rapport over de inflitratie van terroristische elementen in de Boycot, De-investering en Sancties (BDS) beweging.

  Het AI-rapport beschrijft de Joden in Samaria en Judea als parasieten die Palestijns land bezetten en veroordeelt het gebruik van de namen Judea en Samaria voor wat algemeen wordt aangeduid als de Westelijke Jordaanoever de massa land tussen de zogenaamde Groene lijn en de rivier de Jordaan. Zowel de Israёlische regering als de zogenaamde Joodse “kolonisten” maken zich schuldig aan deze “oorlogsmisdaad” volgens Amnesty International.

  BDS

  BDS staat voor Boycot, Divestment & Sanctions, oftewel boycots, desinvesteringen en sancties. De beweging heeft tot doel Israël door middel van economische pressiemiddelen op de knieën te dwingen. De schijn van vreedzaamheid hierbij is bedrieglijk. De BDS-beweging werd in het leven geroepen door mensen die zich eerder nauw met terreurorganisaties hadden verbonden en zij hebben zich publiekelijk uitgesproken dat het doel van de BDS-beweging de vernietiging van de staat Israël is.

  AI laat een Palestijnse Arabier aan het woord die beweerde dat toeristen die Judea en Samaria bezoeken, worden gehersenspoeld en worden voorgelogen over het ‘feit’ dat Samaria en Judea “Palestijns gebied” is dat wordt ‘bezet’. Tegelijkertijd duidt AI de Bedoeїnen in Samaria en Judea aan als een inheems volk dat bepaalde rechten heeft op de natuurlijke bronnen in het gebied, niet de Joden. Veel van deze Bedoeїnen kwamen onder invloed van de Joodse migratie naar het Britse mandaatgebied ‘Palestina’. Sommigen van hen, de familie de prominente Palestijnse politicus Saeb Erekat bijvoorbeeld, kwamen uit de Saoedische woestijn naar Israёl.

  Amnesty International werd officieel lid van de BDS-beweging toen het de reisorganisaties Trip Advisor, Airbnb, Booking en Expedia veroordeelde voor het publiceren van Joodse accomodaties in Judea en Samaria. De mensenrechten organisatie bekritiseerde zelfs mensen die als toerist deze accomodaties hadden gehuurd en positieve beoordelingen schreven op de website van Trip Advisor. Sommige van deze beoordelingen bevatten aanbevelingen om Joods historische plaatsen in Samariia en Judea te bezoeken. AI beschuldigde de Joodse organisatie Elad, de beheerder van de Stad van David in Jeruzalem, van het verspreiden van een misleidend historisch narratief. Elad spreekt slechts over de Joodse geschiedenis en niet over het historische narratief van “Palestijnse inwoners” van Jeruzalem, volgens AI.

  De Stad van David werd gevonden onder de wijk Silwan die al voor de oprichting van de staat Israёl onderdak bood aan Joden uit Jemen. De Joodse aanwezigheid in Silwan kwam tot een abrupt einde tijdens de Grote Arabische Opstand uit 1936. De obsessie van AI met de Joden in Jeruzalem, Judea en Samaria kwam nog het best tot uiting in de Twittercampagne die de organisatie begon na de publicatie van het rapport. Bijna tweederde van de 29 Tweets die AI publiceerde in de periode na de publicatie van het rapport ging over Trip Advisor en de andere reisorganisaties alsmede de Joden in deze gebieden.

  Beeld: elderofzyon

  Amnesty International roept Airbnb, Trip Advisor en de andere reisorganisaties op om de advertenties over Joodse accomodaties in Samaria en Judea te verwijderen omdat die “schending van mensenrechten” zouden inhouden. Joden die nu in het hartland van hun historische thuisland wonen, hebben klaarblijkelijk geen (mensen)rechten volgens de organisatie. “Oorlogsmisdaden zijn geen toeristische bestemming” schreef AI in haar rapport.

  De ‘mensenrechten’organisatie riep in het rapport verder op tot het invoeren van internationale wetgeving die het zaken doen met de zogenaamde Joodse ‘nederzettingen’ in Jeruzalem, Judea en Samaria strafbaar maakt. De politiek van de Ierse regering, die momenteel werkt aan een wet die handel met de Joodse bedrijven in deze gebieden illegaal zal maken, verdient navolging volgens Amnesty International.

  De officiёle omarming van de BDS beweging door AI kwam in een nieuw daglicht te staan met de publicatie van 80-pagina’s dik rapport over de banden tussen terroristen en NGO’s in de BDS-beweging door het Israёlische Ministerie van Strategische Zaken.
  Huidige of voormalige leden van de Palestijnse terreurbewegingen Hamas en PLFP, het volksfront voor de de bevrijding van Palestina bekleden voorname posities in anti-Israёlische NGO’s die deel uitmaken van de BDS-beweging, aldus het rapport.

  “Leden van Hamas en PFLP zijn geïnfiltreerd in ogenschijnlijke goedaardige NGO’s in de Palestijnse Autoriteit, Europa, Noord-Amerika en Zuid-Afrika met het doel hun ideologische doel te bereiken: de eliminatie van de staat Israël als de (natie)staat van het joodse volk,” aldus het Ministerie. Minister Gilad Erdan beschuldigde de BDS beweging van collaboratie met terreurbewegingen met het doel om Israёl van de kaart te vegen. “Boycots (van Israёl) worden door deze bewegingen gezien als aanvulling op terreuraanslagen,” volgens Erdan.

  Het Ministerie vond 100 banden tussen BDS-bewegingen die in Israёl actief zijn als pro-Palestijnse NGO’s en beweert dat deze organisaties 30 terroristen of voormalige terroristen in dienst hebben. Het Israёlische ministerie roept regeringen en liefdadigheidsorganisaties in de wereld op om de activiteiten van deze NGO’s te onderzoeken en om de geldstroom naar deze organisaties af te knijpen.

  Een deel van de informatie in het rapport van het Ministerie kwam van onderzoekers van NGO Monitor, een in Jeruzalem gevestigde organisatie die de anti-Israёlische activiteiten van de bijna 200 pro-Palestijnse NGO’s onderzoekt. Veel van deze organisaties ontvangen subsidie van de lidstaten van de Europese Unie, waaronder ook van Nederland.

  Over de auteur