Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
De eerste Arabische vrouwelijke IDF-strijder - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  De eerste Arabische vrouwelijke IDF-strijder

  5 maart 2019

  Korporaal Elinor Joseph had een droom: de eerste Arabische vrouwelijke soldaat in een IDF gevechtseenheid te worden. In 2010 vervulde ze deze droom al. Nog altijd dient ze in het Israëlische leger.

  In 1991 werd Elinor in het dorp Gush Halav (Arabisch: Jesh’) geboren in een Arabische christelijke familie. Later verhuisde de Joseph familie naar Haifa en vestigden ze zich in een Arabische wijk. Elinors vader diende ook in een gevechtseenheid van de brigade Israëlische paratroepen. Tijdens haar middelbare schoolopleiding deed Elinor Joseph gewoonlijk vrijwilligerswerk in het Rambam ziekenhuis in Haifa.

  ‘Ik heb geen enkel ander land’

  Niet zoals de Druzen en de Circassiërs die verplicht dienstdoen in de IDF, kunnen zowel moslims als christenen in de Arabische sector alleen op vrijwillige basis IDF soldaat worden.
  Terwijl het fenomeen van Arabische soldaten in de IDF geaccepteerd is – speciaal voor moslim Bedoeïenen en christenen, is het in dienst gaan van vrouwelijke Arabische soldaten zeldzaam; lange tijd was het zelfs taboe voor deze gemeenschap.

  Elinor had een droom: de eerste vrouwelijke gevechtssoldaat in de IDF te worden.
  Men veronderstelde niet dat ze in de frontlinie terecht zou komen, maar ze stond erop en eindigde haar basistraining met uitnemendheid en de erkenning een van de topsoldaten van haar eenheid te zijn.

  Na de afronding van de medische cursus, ging ze aan de slag op de militaire politiebasis als een hospik. De basis lag in de buurt van de Arabische stad Kalkiliya in West Samaria. De Arabieren die in Samaria wonen spreken niet goed Hebreeuws en de Arabisch sprekende soldaten dienen gewoonlijk als vertalers voor de Israëlische krachten en de Arabische bevolking. Elinor was een van deze soldaten.

  Vervolgens deed ze een zes maanden durende intensieve gevechtstraining en ging ze dienen in het gevechtsbataljon Caracal. In dit Caracal bataljon vechten zowel mannen als vrouwen. De missie van het bataljon bestaat uit het uitzetten van patrouilles langs de Israëlische-Egyptische grens.

  Elinor Joseph is een echte vaderlandslievende Israëli. Ze zingt het Israëlische volkslied HaTikvah en voelt zich trots en raakt enthousiast als ze de Israëlische vlag ziet wapperen in de wind. “Het is altijd winderig tijdens militaire ceremonies,“ zegt ze glimlachend.

  ‘Ik heb geen enkel ander land’ is een regel uit een welbekend Israëlisch lied, gecomponeerd door een van de meest gewaardeerde dichters van Israël, Ehud Manor, en dit is ook Elinors motto. Door haar bevelhebber was deze regel voor haar opgeschreven (bij het slagen voor haar training als gevechtssoldaat), en Elinor bewaart dit in haar agenda die ze altijd bij zich draagt. Elinor heeft geen enkel ander land: ze is een echte trotse Arabische christen Israëli.

  Over de auteur