Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Twee doden bij terreuraanslag Ariel - Christenen voor Israël
 • familie env renden wonen de begrafenis bij van rabbijn Achiad Ettinger die werd vermoord bij een terreuraanslag nabij Ariel. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Twee doden bij terreuraanslag Ariel

  Yochanan Visser - 18 maart 2019

  Nadat Hamas of Islamitische Jihad vorige week donderdag twee Iraanse Fajr-5 raketten afvuurde op Tel Aviv was het op zondag opnieuw raak in de zogenaamde ‘Westoever’, Samaria en Judea, het Bijbelse hartland van Israël. Een Palestijnse terrorist stak nabij Ariel, de grootste Joodse stad in Samaria, de 19-jarige Israëlische soldaat Gal Keidan dood en stal vervolgens zijn automatische wapen.

  De terrorist kaapte vervolgens een auto die was achtergelaten door een Israëli die de steekaanslag zag gebeuren en vervolgens vluchtte. De Palestijnse Arabier reed vervolgens naar het nabijgelegen kruispunt bij Gitai Avishar en schoot daar op Israëlische burgers. Vier auto’s werden geraakt voordat de terrorist wegvluchtte en vervolgens na een aantal kilometers de auto achterliet en te voet verder ging.

  Eén van de geraakte auto’s was van Rabbijn Achiad Ettinger uit het Joodse dorp Eli in Samaria. De rabbijn werd in het hoofd en de nek geraakt maar wist evengoed zwaar bloedend zijn auto te keren en op de terrorist te schieten met zijn wapen.

  Ettinger, 47 jaar en vader van twaalf kinderen, raakte vervolgens buiten bewustzijn en werd met spoed overgebracht naar het Beilinson ziekenhuis in Petah Tikva waar medici verwoede pogingen deden om zijn leven te redden, echter tevergeefs. Een andere Israëlische automobilist werd ook gewond in zijn buik en naar het Beilinson ziekenhuis overgebracht waar artsen in staat bleken om zijn leven te redden.

  Het Israëlische leger (IDF) begon vervolgens een klopjacht naar de terrorist en sloot wegen en ingangen naar Palestijnse dorpen en steden af om te voorkomen dat de terrorist zou ontsnappen die volgens de IDF probeerde om het Palestijnse dorp Burqin te bereiken. De klopjacht resulteerde in de arrestatie van twee familieleden van de terrorist die zelf nog niet is gevonden.

  Blije reactie Hamas en Islamitische Jihad

  Hamas en Islamitische Jihad (beide terreurgroepen worden door Iran gesponsord) verwelkomden de moord op Ettinger en sergeant Gal Keidan. In een persbericht zei Hamas dat de aanslagen een antwoord waren op de “Israëlische misdaden in de bezetting en op de gebeurtenissen op de Tempelberg waar Palestijnse moslims al weken proberen om volledige controle te krijgen over de heiligste plaats in het Jodendom.

  Islamitische Jihad zei in een verklaring dat de aanslagen waren uitgevoerd om “het kompas te draaien en om de strijd naar haar natuurlijke locatie te brengen”. “Wij verwelkomen de aanslagen en brengen een saluut naar de rebellenhelden in de Westoever” aldus Islamitische Jihad. De verklaring van de organisatie maakte duidelijk dat na de mislukte aanslag met de Fajr-raketten op Tel Aviv en het vernietigende antwoord van het Israëlische leger, dat 100 doelen in Gaza bombardeerde in de nacht van donderdag op vrijdag, de terreurgroepen daar proberen een nieuw front te openen in Judea en Samaria.

  Einde aan Hamasbewind?

  De terreurgroepen in Gaza proberen zo om een grote IDF operatie, die dit keer beoogt om een einde te maken aan het Hamasbestuur in de zuidelijke enclave, te voorkomen. De IDF treft naar verluidt voorbereidingen voor zo’n actie die tot doel zal hebben om Gaza onder het bestuur van de Verenigde Naties of de Palestijnse Autoriteit te brengen.

  Israëlische waarnemers zeggen dat er zelfs een kans bestaat dat Israël terug zou kunnen keren naar de situatie van voor 2005 toen alle Joodse inwoners werden geëvacueerd uit Gaza en de IDF haar aanwezigheid daar beëindigde. Onder dit scenario zou de IDF het hele gebied van Gaza weer heroveren en daarna het civiele bestuur tijdelijk overnemen van Hamas en de terreurorganisaties daar van hun wapens beroven.

  Hamas en Islamitische Jihad proberen nu via het opvoeren van moorddadige aanslagen in Judea en Samaria het autonome bestuur van de PA te ondermijnen en om de uitkomst van de Israëlische verkiezingen te beïnvloeden.

  Politici van de regerende Likoed partij zeggen dat de toename in terreur bedoeld is om het bewind van Premier Benjamin Netanyahu te beëindigen en om de nieuwe Blauw Wit partij van de voormalige IDF stafchefs Ganz, Ashkenazi, Moshe ‘Boogie’ Ya’alon en van voormalig TV talkshow presentator Yair Lapid aan de macht te brengen. Ganz, Lapid en Ashkenazi zouden in principe bereid zijn om te praten over de vorming van een Palestijnse staat terwijl Ya’alon zich heeft uitgesproken tegen de vorming van een dergelijke staat.

  Betogingen

  Een andere reden voor het verleggen van de strijd tegen Israël van Gaza naar de ‘Westoeverf’ is dat er sinds vorige week betogingen tegen het Hamas bewind in Gaza aan de gang zijn. De betogingen zijn vooral gericht tegen de corruptie van Hamas en de hoge kosten van levensonderhoud in de enclave.

  Het aantal ernstige terreuraanslagen in Samaria en Judea is de afgelopen vier jaar verdrievoudigd van 200 in 2015 naar bijna 600 in 2018. Tot nu toe hebben Palestijnse terroristen al meer dan 100 aanslagen gepleegd in 2019 waaronder pogingen om met auto’s Israëlis dood te rammen en schietaanslagen.

  De IDF heeft nu Joodse inwoners van Israëlische dorpen en steden verboden om voet te zetten in Palestijnse dorpen zoals het grote dorp Hussein tegenover de orthodox-Joodse stad Beitar Illit.

  Over de auteur