Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Hitte en bosbranden in Israël - Christenen voor Israël
 • Een bosbrand in het Ben Shemenwoud in Israël. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Hitte en bosbranden in Israël

  Ruben Ridderhof - 24 mei 2019

  Al dagenlang kampt Israël met een hittegolf, maar sinds enkele dagen is de temperatuur zo hoog, dat al begin deze week werd gewaarschuwd voor bosbranden. Hierbij speelde ook de Joodse feestdag Lag Ba’omer mee, waarop traditioneel grote vreugdevuren worden ontstoken.

  Donderdag braken er op diverse plaatsen branden uit. Ruim 3000 mensen werden uit hun huizen geëvacueerd. Het dorp Mevo Modi’im, in centraal Israël werd volledig in de as gelegd. Op vrijdag werden de bewoners van Negohot, een dorp in de heuvels van Hebron, geëvacueerd. Ook andere kleine dorpen in de bosrijke omgeving ten westen van Jeruzalem werden geëvacueerd.

  “Cyprus, Griekenland, Italië en Kroatië, maar ook de Palestijnse Autoriteit en Egypte stuurden hulp om de branden te bestrijden.”

  Het dorp Mevo Modi’im is vrijwel volledig in de as gelegd. | Foto: Flash90

  De Israëlische regering deed een dringende oproep aan omliggende landen om te komen helpen bij het bestrijden van de branden. Cyprus, Griekenland, Italië en Kroatië, maar ook de Palestijnse Autoriteit en Egypte stuurden hulp om de branden te bestrijden. Hoewel na eerdere bosbranden al werd nagedacht over het vergroten van de capaciteit van Israëls brandweer, kondigde premier Netanyahu onder andere aan snel te kijken naar mogelijkheden om Israëls vloot blusvliegtuigen uit te breiden.

  De redactie van Christenen voor Israël sprak vandaag met mevrouw Leah Soetendorp die in gisteren haar huis in het dorp Mevo Modi’im moest ontvluchten. Haar verhaal van compleet verlies is niet alleen een illustratie van hoezeer de bosbranden van het ene op het andere moment de levens van talloze mensen op zijn kop kunnen zetten, maar ook een getuigenis van Israëls vertrouwen op de Eeuwige. Luistert u het interview hieronder:


   
  Beluister hier de nieuwste podcast van Christenen voor Israël, met onder meer een gesprek met onze correspondente Joanne Nihom over de bosbranden

  Thema

  bosbrand

  Over de auteur