Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Waarom zijn Syriërs blij met Israëls militaire acties? - Christenen voor Israël
 • - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Waarom zijn Syriërs blij met Israëls militaire acties?

  Yochanan Visser - 29 mei 2019

  Het Israёlische leger (IDF) kwam op maandagavond opnieuw in actie op de Golanhoogvlakte nabij de verlaten Syrische stad Kuneitra die in de gedemilitariseerde zone ligt. Dit gebeurde nadat Syrisch luchtafweergeschut op een Israёlisch gevechtsvliegtuig schoot dat patrouileerde boven noordelijk Israёl.

  De IDF bombardeerde vervolgens de Syrische eenheid die op het Israëlische toestel had geschoten. Daarbij werden een Syrische officier en een soldaat gedood.

  Opbouw Iraanse troepen

  De Israёlische inlichtingendiensten ontdekten recentelijk dat het Syrische leger twee brigades heeft gestationeerd dichtbij de grens met Israёl. Dat betekent een schending van het staakt-het-vurenakkoord uit 1974 dat in ere werd hersteld na de nederlaag van de Islamistische rebellen in Kuneitra en de overname van de Syrische Golanhoogvlakte door het Assadregime in de zomer van vorig jaar.

  “Vele Syriёrs die geleden hebben onder het meedogenloze bewind en de militaire campagne van dictator Bashar al-Assad staan nu aan de kant van Israёl in het conflict met in Iran in Syriё.”

  Deze brigades zouden heel goed leden van Hezbollah en de Qudsbrigade van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRG) kunnen bevatten. De Israёlische inlichtingendiensten en de IDF hebben al eerder gewezen op het feit dat sjiitische milities en leden van de Qudsbrigade geïntegreerd zijn in het Syrische leger en hetzelfde geldt voor Hezbollahterroristen.

  De Iraniёrs blijven inmiddels doorgaan met hun militaire opbouw in Syriё en zijn momenteel bezig hun militaire aanwezigheid in Noordwest-Syriё en het oosten van het land te versterken. In de provincie Latakia is de IRG bezig een van het Assadregime gehuurde containerhaven in Tartus te veranderen in een marinebasis die al wordt gebruikt voor de import van militaire uitrusting en wapens. Iran wil op deze wijze een maritieme aanwezigheid in de Middellandse Zee verkrijgen die het later wil gebruiken in een confrontatie met Israёl.

  Qassem Soleimani, de commandant van de Quds Brigade van de IRG, heeft verder een training in het gebruik van militaire onbemande vliegtuigen (UAV’s) voor door Iran gesteunde milities opgezet in de al-Nayrab basis in het noorden van de provincie Aleppo opgezet.

  Een luchtvaart expert in Syriё zegt dat Soleimani wil dat de milities operaties in en buiten Syriё gaan uitvoeren. Dezelfde expert meldde dat de Qudsbrigade een groot aantal van deze UAV-bases heeft in heel Syriё, aldus de Syrische nieuwssite zamanalwsl.net.

  Landbrug

  De Iraniёrs werken verder aan de completering van hun zogenaamde landbrug van Teheran tot aan de Israёlische grens op de Golanhoogvlakte en de Middellandse Zee.

  De Israёlische firma Image Satellite International publiceerde deze week satellietfoto’s die aantoonden dat de Qudsbrigade een nieuwe grensovergang nabij de Syrische stad Abukamal op de grens met Irak hebben gebouwd. Deze nieuwe grensovergang moet samen met een nieuwe snelweg in Noord-Irak de landbrug naar de Golanhoogvlakte compleet maken.

  De constructie van de grensovergang bij Abukamal is nodig omdat het Amerikaanse leger de At-Tanf grensovergang meer naar het zuiden controleert en zo de huidige snelweg van Irak naar Damascus kan afsluiten.

  Lokale media in de Syrische provincie Deir Ez-Zur meldden dat door Iran gesteunde sjiitische milities in feite het oosten van Syriё beheersen, iets dat al tot fricties met het Syrische leger heeft geleid.

  De Qudsbrigade deinst er zelfs niet voor terug om militanten van de Soennitische terreurorganisatie ISIS te ronselen om haar invloed in Syriё uit te breiden.

  Syriërs voor Israël

  Vele Syriёrs die geleden hebben onder het meedogenloze bewind en de militaire campagne van dictator Bashar al-Assad staan nu aan de kant van Israёl in het conflict met in Iran in Syriё.

  Iedere keer wanneer de Israёlische luchtmacht (IAF) een Iraanse basis of een wapentransport bestemd voor Hezbollah en andere sjiitische milities in Syriё bombardeert, worden de sociale media overspoelt met vreugdeuitingen meldde de Syrian Observer op dinsdag.

  “Dat Israël precisiebombardementen uitvoert, terwijl de Syrische en Russische luchtmacht geen onderscheid maken tussen militaire – en burgerdoelen, speelt een belangrijke rol bij de veranderende opstelling van Syriёrs tegenover Israёl.”

  Zelfs aanhangers van het Assadregime posten vreugdeuitingen op Twitter en Facebook wanneer de Israёlische luchtmacht Iraanse doelen bombardeert in Syriё. Velen haten de Iraniёrs klaarblijkelijk meer dan de Israёlis.

  Het feit dat de IAF precisiebombardementen uitvoert op uitsluitend militaire doelen behorend tot de Qudsbrigade en Hezbollah, terwijl de Syrische en Russische luchtmacht geen onderscheid maken tussen militaire – en burgerdoelen, speelt een belangrijke rol bij de veranderende opstelling van Syriёrs tegenover Israёl.

  De Russische- en Syrische luchtmacht bombarderen momenteel iedere dag bevolkingscentra in de overwegend soennitische provincie Idlib in het noordwesten van Syriё, iets dat de haat tegen het Assadregime en het Russische leger verder heeft aangewakkerd. Ongeveer 300.000 Syriёrs zijn de laatste maand door deze meedogenloze bombardementen uit hun woonplaatsen verdreven.

  Thema

  iransyrie

  Over de auteur