Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Afscheid van een politiek voorvechter voor Israël - Christenen voor Israël
 • - Foto: CvI
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Afscheid van een politiek voorvechter voor Israël

  Ruben Ridderhof - 28 juni 2019

  Nog een weekje en dan geeft SGP-Europarlementariër Bas Belder het Brusselse stokje over aan zijn opvolger Bert-Jan Ruijssen. Belder was twintig jaar lang lid van het Europees Parlement en zette zich daar op talloze manieren in om de negatieve houding van de EU tegenover Israël aan de kaak te stellen en om te buigen.

  Bas Belder ontvangt de Karel van Oordt-award van Pim van der Hoff. | Foto: CvI

  Tijdens een afscheidssymposium dat hem door de SGP werd aangeboden in Putten op 28 juni koos Belder en dan ook expliciet voor om dit thema te benadrukken: ‘Israëls meerwaarde voor Europa’. Voor een toegestroomd publiek van ruim tweehonderd partij- en familieleden, oud-collega’s en andere betrokkenen, wilde hij nog eenmaal benadrukken hoe belangrijk het is om Israël te zegenen. Die nadruk leek niet in de laatste plaats om zijn opvolger, Bert-Jan Ruijssen aangaande deze kwestie een hart onder de riem te steken.

  Bas Belder begon zijn carrière, na een studie geschiedenis, als docent geschiedenis in Rotterdam. Vervolgens was hij jarenlang als journalist werkzaam voor het Reformatorisch Dagblad. Vanaf 1999 was hij werkzaam voor de SGP in het Europees Parlement, een taak die je niet zomaar even doet. Belder uitte dan ook zijn dank aan Rijk van Dam, die hem wegwijs maakte in de Europese politiek.

  Dank voor het werk dat Bas Belder heeft mogen doen in het Europees Parlement. Bid voor zijn opvolger, Bert-Jan Ruijssen, dat hij de strijd voor Israël in het EP zal kunnen voortzetten.Meer gebedspunten Als oud-journalist en Europarlementariër met hart voor Israël, schreef Bas Belder veel voor onze krant Israël Aktueel. Als (vice)voorzitter van de Israëldelegatie van het EP, was hij nauw betrokken bij de contacten tussen Israël en het Europees Parlement. Israëls ambassadeur Aharon Leshno Yaar raakte in die jaren goed bevriend met Belder en getuigde tijdens het afscheidssymposium met een openhartig en warm getuigenis over Belders rol in het EP bij de verdediging van Israël.

  Uit handen van Christenen voor Israël-voorzitter Pim van der Hoff ontving Bas Belder, als dank en erkenning voor zijn bijzondere werk, de Karel van Oordt-award, een zeldzame onderscheiding voor mensen die zich hebben onderscheiden in hun inzet voor de Joodse staat.

  » Lees ook het RD-verslag van het afscheidssymposium van Bas Belder op rd.nl.

  Over de auteur